Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2009-04-26

Nyt on sitten junnuluokan eka näyttely käytynä, Lahden KV 25.4. 09. Lähdimme matkaan aamusta kymmenen aikoihin, kehä oli arvioitu alkamaan 13.30. Sää oli kesäisen lämmin, +20 astetta ja aurinko paistoi. Mikä ihana ilma autossa istumiseen.. Näyttelypaikalla olimme puolilta päivin ja niin olivat monet muutkin ihmiset koirineen. Tapahtumapaikkana oli messuhalli ja väkeä oli paljon. Taika otti väenpaljouden hyvin rauhallisesti. Ei hötkyillyt eikä kammennut muiden koirien luo. Jotain hyötyä on siis ollut näyttelyiden ja mätsäreiden kiertämisestä (viimeksi kuluneen viikon torstaina jäähallin parkkiksella jossa oli parisensataa koiraa). Sisällä hallissa etsimme handleri- pisteen jossa Taika pääsi tutustumaan esittäjäänsä. Hyvin sujui yhteistyö kun vähän harjoiteltiin, Taika malttoi ravata nätisti ja seisoa hienosti paikoillaan (kiitos lihapullien). Kun kenraaliharjoitus oli ohi, lähdimme vähän kiertelemään näyttelyaluetta. Myyntikojuja oli paljon, ja löysimmekin etsimämme; retkituolit ja a Taikalle pelastusliivit tulevaa veneilykautta varten. Oli hyvä hinta liiveille, 8 €! Eläinkaupoissa ko. liivit ovat olleet hinnaltaan 25 € luokkaa, joten näyttelyreissu kannatti. Koska kehän alkuun oli vielä aikaa, kokosimme näyttelyhäkin ja laitoimme Taikan sinne "rauhoittumaan". Ei olisi tyttö oikein malttanut häkissä lepäillä, kovasti yritettiin kuopia ja pureskella verkko-ovea. Sitten vähän helpotti kun avattiin kattoluukku ja sieltä sai katsella mitä ympärillä tapahtui.

Kehään pääsimme puoli kolmen aikoihin. Junnunarttuja oli 5 ja Taika esiintyi ensimmäisenä. Hienosti esiintyi, kuin oppikirjasta. Tuomari katsoi Taikan EH:n arvoiseksi, hieman olin kyllä pettynyt kun ei tullu vaaleanpunaista nauhaa.. Esiintymisestä ei ainakaan jäänyt kiinni, ei vain tainnut olla malliltaan tuomarin mieleinen (muut nartut olivat tyypiltään kevyempiä). Muista nartuista kaksi sai myös EH:n, yksi H:n ja yksi ERIn. Voittanut narttu oli ryhmän vanhin, viisi kuukautta Taikaa iäkkäämpi. Muutkin olivat Taikaa vanhempia, toukokuussa syntyneitä. Ryhmässä tuomari sijoitti Taikan neljänneksi, eli ekan junnunäyttelyn tulos EH 4.

Näyttelypäivä oli raskas ja Taika oli ihan poikki kun lähdimme kotia kohti. Ei edes mäkkäristä hakemamme ja autossa syömämme hampurilaiset saaneet Taikaa virkoamaan kerjäämään. Annoin toki muutaman maistiaisen omasta purilaisestani ja kyllähän ne jaksettiin syödä. Seuraava näyttely onkin sitten kuukauden päästä Tampereella 23.5, seuraavana päivänä menemme Raumalla kanadalaisen tuomarin arvioitaviksi ja vielä kuun lopussa Mänttään. Eli ERIn metsästys jatkuu..