Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA SE JVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2024-07-01

Neloisvoitto ja upeita MEJÄ-suorituksia


Neloisvoittotiimi!

Viikon lopulla Charmi starttasi Kauhavalla iltamejässä. Jarno ajeli torstaina jälkien tekoon ja perjantaina Charmin kanssa kokeeseen. Perjantai taisi olla tämän kesän kuumin ja tukalin päivä, joten melkoista kestävyyskuntoa vaadittiin niin koirilta kun ohjaajilta!

Meillä tyttöset sietävät hyvin kuumaa eikä se Charmille osoittautunut olevan ongelma. Vain makuiden merkkauksessa se vähän oli näkynyt niin, ettei niillä viivytty kovin pitkään, riittävästi kuitenkin. Jälkitarkka suoritus tuotti hienot VOI1, 48 Charmille, 6 viikon koetauon jälkeen 😊 Taukoa Charmin kokeisiin tuli Soman vuoksi, kun päätimme ottaa tavoitteeksi Soman valioitumisen ja kokemuksen haun eri maastoista ja koejäljistä nuorelle neidille. Eipä ollut tauko Charmia häirinnyt, kun tälle vuotta tulokset ovat 49, 49 ja 48. Hyvillä mielin kohti loppukesän/syksyn arvokisoja 😃

Lauantaina läksimme lauman neljän nuorimman kanssa Riihimäelle näyttelyyn, jossa tollerit tuomaroi Helin Tenson. Hän on tykännyt meidän linjan koirista aina, erityisesti lauman pienemmistä Lumosta ja Minkusta. Lumokin oli ilmottu mukaan, mutta Lumon sairastuminen esti osallistumisen 😔

Junnunartuissa oli Soma yksin ja esiintyi tauon jälkeen (edellinen kehäkäynti oli Raumalla 5 viikkoa sitten) hienosti. Soma sai näköisensä arvostelun ja tuloksena ERI SA, ROP-juniori ja juniori-sert 💖 Charmi kisasi käyttöluokassa ja upealla arvostelulla tulos oli ERI SA. Valioille minulla oli handlerit, Ksenia vei Myrriä ja Milla Hertta, isot kiitokset molemmille! Kumpikin sai ERI SA:n ja Myrri luokkavoittoon. Olipa kiva katsella omien koirien esiintymistä osaavien viejien käsissä!

Parasnarttukehässä minä esitin Soman, Jarno Charmin, Ksenia Myrrin ja Milla Hertan. Nuorten luokan narttu käteltiin ulos kehästä ensimmäisenä ja sitten meidät laitettiin sijoituksille: Charmi PN4, Hertta PN3, Soma PN2 ja Myrri PN1. Tämähän tiesi Somalle ensimmäistä sertiä! Kasvattajaluokkakin esitettiin samalla kokoon panolla ja saatiin aivan upea arvostelu:

"Upea kasvattajaluokka 4. eri yhdistelmästä. Kaikki 4 saman tyyppisiä, erittäin korkealuokkaisia rotunsa edustajia. Selvästi näkyvissä kasvattajan tavoitteet ja tyyppi. Onnittelut ja tsemppiä eteenpäin!". Tällä arvostelulla saatiin KP ja olimme ROP-kasvattaja, jo 50. kertaa! Aika huikeaa 💗 

Päivän loppusaldona oli siis Myrrille VSP, Somalle toinen junnu-sert ja eka sert, upea kasvattajaluokka-arvostelu ja tyttösille neloisvoitto! 

Sunnuntaina minä läksin vain Charmin kanssa käymään Turku KV:ssa, missä tollerit tuomaroi, olikohan kroatilainen, Maja Bubalo (tuomari oli vaihtunut). Myrri on ollut kyseisellä rouvalla kerran VSP ja Hertta saanut EH:n valioluokassa. Charmin esiintyminen oli hienoa ja arvostelu hieno myös, mutta tuomari haki hieman erityyppistä linjaa ja sellaiset löysikin- onnea voittajille! Meille tuloksena valioluokan voitto ja PN4. 

Samaan aikaan Jarno mejäili Soman kanssa Porissa. Sain näyttelyn aikana tietoa, että hienosti oli sujunut ja hyviä pisteitä oli suorituksen perusteella lupa odotella. Mutta miten hyvät ne olivatkaan! Ne olivat TÄYDELLISET, VOI1 50 pistettä! Aivan huikea suoritus 17 kk ikäiseltä neidiltä 💗 Nyt meillä on laumassa Charmin lisäksi toinen erinomainen jälkikoira- on se Myrri vaan tehnyt melkoiset lapsoset!

Kasvattirintamalta lauantaina tuli hienoja uutisia Soman Simba-veljeltä, joki oli Jämijärven ryhmänäyttelyssä VSP ja ROP-juniori kera juniori-sertin ja sertin! Sisaruksille siis sertilauantai 😀 Charmin Morris-veli mejäili sunnuntaina VOI1- tuloksen, 40 pistettä. Hienoja tuloksia ja onnittelut omistajille 💖