Tietoa pÀÀhenkilöistÀ

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekÀ Taikan tyttÀrien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekÀ Minkun tytÀrten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttÀrien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA SE JVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 BH Magicfox`s Barbera) sekÀ Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emÀntÀ. Naurua ja hammasten kiristystÀ :)






2024-07-08

Juniorivalioita


FI JMVA Soma ja ROP Charmi 💖

Soma ja sisaruksensa tĂ€yttĂ€vĂ€t 18 kk 10.07. Se tietÀÀ nĂ€yttelyiden osalta juniori-iĂ€n pÀÀttymistĂ€. Soman Alva-sisko juniorivalioitui jo aikaa sitten, kaunotar kun on 💗 Soma sai ensimmĂ€isen juniorisertinsĂ€ Tampereen nĂ€yttelyssĂ€ joulukuussa 2023, toisen reilu viikko sitten RiihimĂ€eltĂ€ ja se kolmas... no sen suhteen nĂ€ytti aika loppuvan kesken. PÀÀtinpĂ€ siis tehdĂ€ viimeisen yrityksen asian suhteen Oulun kaksipĂ€ivĂ€isissĂ€ KV- ja Nord- nĂ€yttelyissĂ€. Toki matkaan lĂ€hti myös Charmi, kenen menestykseen luotto oli "hieman" vahvempi.

Lauantaiaamuna klo 05.30 lĂ€ksin kohti Oulua kera Soman ja Charmin. Ajomatkaa kertyi kuutisen tuntia ja perille nĂ€yttelypaikalle ÄimĂ€raution raviradalle pÀÀstiin n. tuntia ennen kehĂ€n arvioitua alkamisaikaa. Tollereilla oli tuomarina baltianmaista oleva tĂ€llĂ€tty nainen, Masa Siroka. Junioriuroksia oli kolme, joista yksi oli Soman Simba-veli. Simballa oli sama tilanne kuin Somalla, kaksi juniorisertiĂ€ ennestÀÀn ja se viimeinen puuttui. No, tuomari keksi koirista ihme "vikoja" ja tulokseksi kaikille junnu-uroksille eh. Soman kohtalona oli sama arvosana. Muuten hieno arvostelu, mutta etujalat olivat tuomarin makuun turhan kierot tms. 

Charmi oli yksin valioissa ja sai kivan arvostelun kera ERI SA:n. Aiempien rotujen tuloksia olin selaillut tulospalvelusta ja nÀytti siltÀ, ettÀ tuomari ei nyt erityisemmin valiokoiria arvostanut. Veteraaneista oli tykÀnnyt ja niin meidÀnkin rodussa. Veteraaninarttu Ilo, joka oli runsaassa turkissa, vei voiton (onnea Krista!) ja sporttinen hoikka Charmi oli pn2 kera cacibin. Melko lailla turha nÀyttelypÀivÀ meille, ja odotukset junnuvalion suhteen lipuivat entistÀ kauemmas, etenkin kun seuraavanakin pÀivÀnÀ Somalla olisi kilpakumppanina junnuluokassa nyt rop-junioriksi valittu narttu, keneltÀ jÀi vielÀ yksi junnu-sert puuttumaan.

PettymyksestĂ€ yritin pÀÀstĂ€ yli ja pÀÀsinkin onneksi aika pian. Ajelin hotellille, joka oli sama paikka missĂ€ majoituimme vuosi sitten Tollershown aikaan. Mieleen tulvi muistoja. Huono reissu oli sekin, niin tulosten kuin Lumon terveyden osalta. Tuolloin Lumo sai pahan mahataudin, joka alkoi kehien jĂ€lkeen. KehĂ€ssĂ€ Lumolle elĂ€mĂ€nsĂ€ ensimmĂ€inen - ja viimeinen- H, koska varmasti oli jo kipeĂ€ eikĂ€ esiintynyt ollenkaan tuttuun hienoon tapaansa. SiitĂ€hĂ€n se sairaus silloin vuosi sitten eteni verioksennuksiin ja ripuliin, jolloin pÀÀtimme pakata leirin ja suunnata kotiin heti seuraavana aamuna, jĂ€ttĂ€en viikonlopun kaksi muuta nĂ€yttelyĂ€ vĂ€liin. 

Muistoja siis oli mielessĂ€ ja edelleen suru Lumon terveydestĂ€, nyt vaan muusta syystĂ€. MehĂ€n kĂ€vimme viime viikolla Lumon kanssa pÀÀn CT- kuvissa, joissa nĂ€kyi pahemmin oireilevalla puolella korvan alueella "jotain". SitĂ€ mitĂ€ se "jotain" on, odotamme kuultavaksi tn. tĂ€llĂ€ viikolla, kun radiologi ja hoitava lÀÀkĂ€ri ovat kuvat lausuneet. On sitĂ€ jo valmistauduttu hyvĂ€stien jĂ€ttöön, kun pÀÀssĂ€ olevat "jotkut" harvemmin mitÀÀn hyvÀÀ ovat, eikĂ€ niitĂ€ kai useinkaan koirien kyseessĂ€ ollessa hoitamaan pysty. No, siitĂ€ lisÀÀ sitten, kun lausunnon saamme. 

Illan vietin hotellilla koiria lenkitellen ja lepÀillen. Keli oli ihan ok, vÀhÀn ukkosti ja sateli yhdessÀ kohtaa, mutta pÀÀosin pÀÀstiin ulkoilemaan poutasÀÀllÀ. Seuraavan pÀivÀn aamuun olikin sitten luvattu kovaa sadetta ja sai jo henkisesti valmistautua ei niin mukavaan nÀyttelypÀivÀÀn kelin puolesta.

Sunnuntaiaamuna koirat herĂ€ttivĂ€t neljĂ€n jĂ€lkeen ja lĂ€ksimme lenkille. VielĂ€ ei satanut, vaan saimme nauttia herÀÀvĂ€stĂ€ aamusta ja hiljaisista teistĂ€- ei ollut yhtÀÀn muita koiranulkoiluttajia liikkeellĂ€ siihen aikaa - yllĂ€ri.. Lenkin jĂ€lkeen pakkailua, suihku, sitten aamiaiselle kun se klo 07.00 aukesi ja tĂ€mĂ€n jĂ€lkeen kohti nĂ€yttelypaikkaa. Sade alkoi sopivasti pisaroiden kun perille pÀÀsin, siitĂ€ se sitten yltyi kehien alkaessa ensin kahden, sitten kolmen pisaran sateeksi. Onneksi minulla oli matkassa koirien hĂ€kin pÀÀlle pressu, joka piti tytöt kuivina odotteluajan. ItsellĂ€ni ei ollut "hepeneitĂ€" (joita muuten siellĂ€ kaatosateessa yllĂ€ttĂ€vĂ€n paljon nĂ€kyi, oikein hirvitti niiden esittĂ€jien puolesta...). Olin pukeutunut kunnon noutajaharrastajan tavoin sadeasuun, lippikseen (SM- MEJÄ!) ja kumppareihin. 

Tollerit sunnuntaina Nord- nĂ€yttelyssĂ€ tuomaroi keski-ikĂ€inen, pitkĂ€ herra Oliver Simon. Simba oli ainoa junioriuros ja upeasti esiintyen sai ERI SA ja juniori-sertin sekĂ€ valioitui FI JMVA:ksi! Mahtavaa ja isot onnittelut omistaja Eijalle 💖 Ja mikĂ€ vielĂ€ upeampaa, niin Simba valittiin parhaaksi urokseksi 4 kisaajan joukosta! Nuori herra sai ensimmĂ€isen nord sertinsĂ€ vielĂ€ junnuvalion lisĂ€ksi ja toisen sertinsĂ€- todellakin oli kannattava reissu!

Junnunartuissa Somalla oli eilispĂ€ivĂ€n kilpakumppani. Soma esiintyi hyvin ja niin esiintyi toinenkin junnu. Molemmat saivat ERI:n, tĂ€llĂ€ kertaa Soma osoitettiin voittajaksi kera junnu-sertin ja nĂ€in onnistui se lĂ€hes jo kuopattu haave Soman junnuvaliosta- neidistĂ€ tuli FI JMVA! 💖 

Toinen nuorten luokan nartuista sai ERI SA, toiselle EH. Charmi oli yksin valioissa tĂ€nÀÀnkin ja esiintyi hienosti kaatosateesta huolimatta. Edes lĂ€htevĂ€ turkki ei siinĂ€ kelissĂ€ haitannut, tuloksena ERI SA. ParasnarttukehÀÀn Eija vei Soman (kiitokset!) ja minĂ€ Charmin. Charmi nostettiin kĂ€rkeen ja Soma piti paikkansa. Charmille nord sert ja Somalle sija PN2, sert, nord-juniori sert ja nord vara-sert. ROP-juniorikisassa Simba vei voiton sisarusten mittelössĂ€ ja ROP-kisasa Charmi voitti nuoremman velipuolensa. 

Harmillista kun ei saatu kuvia kehĂ€stĂ€, olisi ollut hienoa ikuistaa tuo mahtava menestys! SiinĂ€ kaatosateessa se ei kuitenkaan onnistunut. ehkĂ€pĂ€ pÀÀsemme joku toinenkin kerta vastaavaa juhlistamaan 😄 

Kotimatkalle lĂ€hdettiin iloisin mielin ja ensimmĂ€inen etappi oli vaatteiden vaihto kuiviin huoltsikalla. 200 kilometriĂ€ sai ajella kaatosateessa, sitten onneksi keli kirkastui ja loppumatkan ajokeli oli suorastaan hyvĂ€. Kotosalla odotti iloinen lauma matkaajia kotiin, olipas ihana kotiutua ja olipas ihanaa se, ettĂ€ reissulta saatiin se mitĂ€ ei oikein edes uskaltanut odottaa 💖