Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2024-06-20

Soman PEVISAt


Tiistaina kävimme iltasella Soman kanssa Inuvetissa virallisissa PEVISA- kuvissa. Kyynärät ja lonkat tutkittiin, eli  mitä PEVISA edellyttää, lisäksi selästä VA ja LTV. Silmätarkkia katsellaan loppukesästä, kun Inuvetiin tulee ajaltaan sopiva tarkastuspäivä.

Soma nukahti nopeasti rauhoitteen saatuaan. Ennen pistosta pyysin vielä tarkistamaan, että onhan käytetyillä aineilla 7 vrk doping-aika (olin sen jo puhelimessakin kysynyt). Oli kyllä, joten kuvauksista ei ole haittaa tuleviin kokeisiin 😊 Nukkuva neiti roudattiin kuvaushuoneeseen ja me jäätiin odottelemaan. Kohta sieltä uninen tyttönen saapuikin ja päästiin kotiin viettämään harvinaisen rauhallista (😁) iltaa.

Eilen illalla napsahti sähköpostiin selkälausunto. LTV1 ja VA0. Sama välimuotoisen lanne-ristinikaman lievä muutos kuin Charmilla ja muutamalla Charmin sisaruksella. Näemmä Myrri tuota periyttää, vaikka itsellään on LTV0. Onneksi tuo äärimmäisen harvoin mitään vaivoja aiheuttaa, joten voidaan jatkaa elämistä ja harrastamista ihan normisti. Somalla LTV1- lausunnon syynä oli viimeisen lannenikaman lyhyys ja sijainti normaalia taaempana. 

Tänään tulivat loputkin tulokset, lonkat ovat priimaa A/A ja kyynärät myös priimaa, 0/0! Noita kyynäriä vähän jännitin, Somalla kun ei ihan suorat eturaajat ole. Onneksi ei ole vaikuttanut niveliin vaan on vain "kosmeettista". 

Nyt on kaksi tästä pentueesta kuvattu. Nalli-sisko kenellä A/A, 0/0 ja LTV0 sekä Soma. Loppuvuonna toivottavasti saadaan lisää kuvaustuloksia ja toivottavasti myös yhtä hyviä sellaisia!

Tuleva viikonloppu, Juhannus, onkin harvinainen vapaa vkl. Tai no olenhan minä töissä aattona, eli ei siinä mielessä vapaa vaan koiramenoista vapaa 😅 Suunnitteilla on harkkajäljet Charmille ja Somalle, sekä purkujäljet Myrrille ja Hertalle. Tänään rallytokoilua Charmin ja Myrrin kanssa, maanantaina oli samaa touhua Soman ja Hertan kanssa. Kiva kun treenit jatkuvat myös kesäkaudella, ettei ihan pääse rötvääntymään! Ekat kisatkin syyskaudelle on jo katsottu, vaatimattomasti piirinmestaruuskisoissa olisi tarkoitus Soman kanssa korkata AVO-luokka ja Charmin kanssa MES, Myrri toki osallistuu myös mestariin 😀

Lumon vointi on pikkuhiljaa parempaan suuntaan 💗 Tiistaina käytiin Koirahieronta ja kuntoutus Helmissä saamassa kraniohoitoa. Se selvästi teki hyvää, Lumo on ollut iloisempi ja kulkee vakaammin sen jälkeen. Hoitoja jatketaan ja toivotaan että toipuminen etenee eikä takapakkeja tule. Pää on edelleen vinossa ja tasapaino saattaa horjahtaa ravistuksen jälkeen, muuten käytöksestä ei enää poikkeavaa huomaa. Huh, iso helpotus ja ihana että ihan vielä ei Lumosta jouduttu luopumaan 💗


Soma Taikametsässä, pikkuisen taiastettu kuva 😍