Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (FI JVA FI MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2023-09-07

Rallykisoissa piiiitkästä aikaa


Eilen starttasimme Hertan ja Charmin kanssa Ikaalisten Aatelikoirien rallyn iltakisoissa AVO- luokan. Edellisistä kisoista olikin aikaa: Charmin kanssa tehtiin ALO- luokka syksyllä 2022 ja Hertan kanssa ALO- luokka syystalvesta 2021. Kesän ajan ollaan treenailtu vaihtelevasti, Charmin kanssa haasteet ovat olleet lähinnä aikataululliset, kun Jarnolla on ollut runsaasti MEJÄ- kokeita sekä treenejä. MEJÄ ensisijalla on menty, mutta nyt kauden lähetessä loppuaan, on aikaa kaivaa taas muitakin harrastuksia aktiiviin 😊

Kisarata koostui 15 tehtävästä ja oli ensinäkemältä meille aika haasteellinen jokusen kyltin suhteen. Charmi starttasi kisaan toisena. Heti ensimmäiseltä esteeltä (hyppy) tehtiin -10, kun Charmi meni liikkeen tyyliinsä vauhdilla, ja minä otin juoksuspurtin että ehdittäisiin kohdata toisemme esteen jälkeen ja saada rintamasuunta ajoissa suoraksi. No, törmäyshän siitä seurasi, ilman sitä olisi varmaan selvitty -3:lla tai sitten olisi se voinut rankasta vinoudesta johtuen olla - 10 myös tästäkin syystä. En uusinut, vaan jatkettiin rataa. Loppurata menikin sitten täydellisesti, myös se meille vähän haastava tehtävä (isto-seiso- kierrä koira). Joten olin kyllä super tyytyväinen, saimme tulokseksi AVO HYV 90 pistettä!

Hertta starttasi kisan viimeisenä ja meillä hyppy meni täydellisesti (tästä tuli maininta arvosteluun sekä suullisesti tuomarilta vielä palkintojen jaossa!). Vähennyksiä saatiin 2 x -3 ja 1 x -1. Meille haastavat liikkeet  (istu-seiso- kierrä koira sekä pyörähdys ja liikkeestä maahan) selvitettiin ilman -10:jä, joista olen hyvin tyytyväinen! Pyörähdyksessä emme onnistuneet ekalla yrittämällä, mutta toisella käskyllä onnistui ja tästä saatiin sitten vain -3. Kaikkineen tulokseksi tuli AVO HYV 93 pistettä, joka oli kyllä huimasti parempi tulos kun uskalsin toivoa!

Palkintojen jaossa tuomari antoi meille suullista palautetta todella kauniista ja rauhallista ohjaamisesta, olipa ihana saada tällainen palaute 💗 Kokonaiskisassa Hertan kanssa sijoituttiin toisiksi ja Charmi oli neljäs. Tosi hienoa! Tästä on kiva jatkaa treenejä ja seuraavat kisatkin jo siintävät näköpiirissä. Kyllä näitten tyttöjen kanssa on mukava harrastaa 😊