Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2023-08-21

Charmista Satakunnan kennelpiirin MEJÄ:n Piirinmestari 2023!

Piirinmestari Charmi!

Charmin huikea MEJÄ- kausi jatkuu. Viikonloppuna kisailtiin Satakunnan kennelpiirin mestaruudesta Karvialla. Saimme kokeeseen kaksi paikkaa, edellisvuoden mestarille Lumolle sekä karsintapisteiden kautta kärkeä pitävälle Charmille. Kaikkiaan kisaan otettiin seitsemän koiraa, edellinen mestari sekä kuusi karsintapisteiden perusteella.

Lauantaina lähdimme Jarnon kanssa tekemään kaksi korvaavaa jälkeä. Maastot Karvialla olivat melko tasaisia, mutta ojia oli paljon, samoin paikoin korkeaakin suopursukkoa. Lisäksi syksyn ihanuus, hirvikärpäset, olivat löytäneet tiensä Karvialle... Hyvät jäljet saimme aikaan mukavassa kelissä, ja sitten kotiin valmistautumaan koepäivään pakkaamisen merkeissä.

Sunnuntaina Jarno lähti kokeeseen osallistuvien tyttösten kanssa matkaan ja minä jäin hoitamaan loppulaumaa kotiin. Arvonnassa meille tulivat jäljet nro 1. Charmille ja nro 3. Lumolle. Jarnon opastettavat olivat jäljet 4. ja 7. Minulle päivä tiesi taas odottelua, ei onneksi kovin pitkään kun Charmin suorituksesta sain jo tietoa. Itse jäljestys oli ollut Charmimaisen suoraviivaista, jäljeltä ei poikkeiltu juuri yhtään. Pari makuuta oli ollut hätäistä/ylitettyä. Katko oli tehty oikealle, kun Charmi rengastaa aina vasemman kautta. Se teetti töitä, ja kun vielä opas seikkaili katkolla Charmin sitä selvittäessä, niin haastetta oli. Charmi katkon kuitenkin selvitti ja löysi lopulta sorkankin, vaikka se oli piiloon laitettukin. Kyllä hyvä koira osaa 😉 Jarno arvioi pisteiksi 45-47, päivän päätteeksi saisimme sitten kuulla, miten hyvin arvio pitäisi paikkansa.

Lumo oli tehnyt muuten loistavan jäljestyksen, mutta heti alkumatkasta oli poistunut erittäin määrätietoisesti hukkaan. Lie ollut joku tuore riistajälki, kun yleensä Lumoa ei vanhemmat jäljet ole kiinnostelleet. No, Lumon pääpointti päivässä oli pitää hauskaa ja sitä Lumolla oli ollut, joten eipä paljon hukka harmittanut 😊

Jarnon opastamilta jäljiltä ensimmäinen oli ollut aika paljon pyörimistä ja joitain makuiden ohituksia, ei siis Jarnon arvion mukaan huippupisteitä. Päivän viimeinen jälki, jonka Jarno opasti, olikin sitten sujunut koiralta erinomaisesti, mutta koira oli vahvan jälkityön lopuksi kävellyt sorkasta ohi parilla metrillä aina hukkaan asti. Itsellekin on joskus noin käynyt ja se harmituksen määrä, se on valtava. 

Jarno kävi purkamassa jäljen ja sitten odottelemaan tuloksia. Pian niitä sainkin, tekstarissa luki "Voitto 46". Tämähän tiesi sitä, että Charmista tuli Satakunnan kennelpiirin MEJÄ:n piirinmestari 2023! Ja yhtä arvokisaa lisää tälle vuodelle, SM- mejää kuukauden kuluttua. Aika huikeaa! Lumo teki saman viime vuonna ja nyt oli sitten Charmin vuoro 😊 Charmin voitto oli aika ylivoimainen. Hopeaa saanut sai 41 pistettä, sitten oli kaksi 40 pisteen suoritusta, Lumo ja Jarnon opastama sorkasta ohi mennyt labbis saivat 39 pistettä ja yksi mäyräkoira jäi ilman tulosta. Tuomari Virpi Solla oli sanonut olleensa pisteissä tiukka, ja niin saa arvokisassa ollakin. Se entisestään kirkasti Charmin voiton arvoa! On se vaan super taitava neiti! 💗