Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (FI JVA FI MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2023-09-11

Charmista Noutajien MEJÄ-mestari 2023! Hertta rallailee

MEJÄ- mestari Charmi 💖

Viikonloppuna Jarno lähti Charmin kanssa reissuun Tuusniemelle, mittelemään kovatasoiseen noutajien MEJÄ- mestaruuskisaan.  Koska matka oli pitkä, reissulaiset starttasivat matkaan jo lauantaina aamusta. Minä jäin pitämään huolta loppulaumasta ja meidän viikonloppuumme kuuluivat lauantaina rally-tokokisat Hertan kanssa sekä rallytreeniä sunnuntaina Myrrin kanssa. 

Lauantaina kun matkalaiset olivat poistuneet, läksin Hertan kanssa ajelemaan Kangasalle, Pirkanmaan käyttökoirayhdistyksen rally-tokokisoihin koirapalvelu Taidogaan hallille. AVO- luokassa kisasi 12 koirakkoa ja me starttasimme kisaan neljänsinä, Marika Mykrä tuomaroi. Tässä kisassa sitten sattui ja tapahtui enemmän kun meidän rally-kisoissa yhteensä tähän asti... Ensimmäinen suorittava koira lähti kuin tykin suusta radalta suoraan yleisössä olleen sakemannin kimppuun. Melkoinen rähinämylly ja onneksi ihmiset ympärillä reagoivat nopeasti, eikä pahempaa verilöylyä päässyt syntymään (hyökkääjä oli pienikokoinen, eli huonosti olisi voinut käydä). Tämähän poiki sen, että vihaisen koiran papereita täyteltiin ja aikaa kului, ennen kuin kisa jatkui. Minä pidin Hertan häkissä aina meidän suoritusvuoroon asti, koska meitä edeltänyt koira oli samaa rotua kun hyökännyt ja kuulemma rähisijä sekin. Emme halunneet ottaa mitään riskejä.

Hertalla oli ihan kiva vire radalla, harmittavasti radalla vaan oli meille haastavia tehtäviä. En ole osannut opettaa pitkärunkoiselle Hertalle riittävän tiivistä takapään käyttöä, ja siitä saimme kahdesti -3 (vasemmalle käännöksiä). Yksi -3 tuli jälleen pyörähdyksestä, joka kyllä onnistui, mutta jouduin hidastamaan vauhtia että ehdittiin saada liike maaliin suoritusalueella. Sitten kolme -1 vähennystä vinouksista. Kaikkiaan kuitenkin ihan kelpo suoritus, AVO HYV 88 pistettä 😊 Kisa venyi vielä lisää kun yksi suorittaja teki tarpeensa radalle, joten pitkä kisapäivä meillä oli. Kokonaistuloksissa oltiin sijalla 6. Kiva oli nähdä Soman siskoa Nallia, joka on Taidogas- firman omistajan Annaliinan koira. Innokas ja suloinen kakara, kuten siskonsa Somakin 😊

Sunnuntaina kävimme Myrrin kanssa rallyn kisanomaisessa treenissä Koirakoutsilla. Tulos oltaisiin niukasti radalta saatu, joten ehkä me se mestariluokka jossain kohtaa virallisestikin startataan... Jarnolta sain päivän mittaan tietoja Tuusniemeltä. Charmi starttasi jäljelle nro 6, eli pitkä oli odottelu. Suorituksen jälkeen Jarno soitteli, ja käytiin läpi jäljen kulku. Suoritus oli ollut hyvä, mutta mihin saakka se tuolla seurassa riittäisi, jäisi nähtäväksi. Illalla kuuden maissa sain soiton, Charmi oli voittanut noutajien MEJÄ- mestaruuden! Upea 48 pisteen suoritus, kera hienon koekertomuksen ylituomarilta Markku Hassiselta On se kyllä melkoinen neiti, tänä vuonna voitot Tollereiden mejämestaruudesta, Satakunnan piirinmestaruudesta ja nyt vielä Noutajien Mejä- mestaruudesta! Melko historiallista. Noutajat ovat mestaruuskisanneet vuodesta 1981 ja Charmi oli toinen tolleri, joka tittelin vei. Upeaa, eipä tässä enää sanat meinaa riittää 😍

Hienoja tuloksia saatiin myös kasvattirintamalta, Myrrin veli Luca saa liittää nimensä eteen jälleen uuden tittelin, Suomen Vesipelastusvalio! Aika huisia, onnea Heidi! Onnittelut myös Charmin veljelle Morrikselle MEJÄ VOI2- tuloksesta 😊 On meillä vaan upeita koiria ja kasvatteja!