Tietoa pÀÀhenkilöistÀ

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekÀ Taikan tyttÀrien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekÀ Minkun tytÀrten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttÀrien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekÀ Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emÀntÀ. Naurua ja hammasten kiristystÀ :)






2023-06-13

KesÀviikon touhuja

Kaunis ROP- koiramme Hertta 💗

KesÀ on nyt todellakin tÀÀllÀ. Kuumuutta riittÀÀ ihan liiankin kanssa, ja pahenee vain, jos ennusteisiin on uskominen. Koirien kanssa kesÀn kuumuus on raskasta, kun ei oikein harrastaa/kisata jaksa/voi ja lenkit tehdÀÀn enimmiltÀ osin aamuaikaisin, kun vielÀ on viileÀÀ. Mummeli sai pari viikkoa sitten jo kesÀtukan, eli turkki lyheni mukavaan n. 2 cm mittaan. Jaksaa vÀhÀn paremmin nÀillÀ kuumilla. Muuten koirien oloa helpottamaan on pihalampeen laitettu puhdas vesi, jossa voi vÀlillÀ kÀydÀ viilentymÀssÀ ja onneksi meillÀ sisÀllÀ alakerta on viileÀÀ laattaa, jossa on mukava koirien makoilla. YlÀkerta saadaan viilenemÀÀn ilmalÀmpöpumpulla. NÀillÀ evÀillÀ helteestÀ selvittÀneen, ja toivotaan ettei se kestÀ kauaa!

Tuurin nĂ€yttelyssĂ€ kĂ€vimme pyörĂ€htĂ€mĂ€ssĂ€ meille uudella tuomarilla, Virpi Montosella. Hieman jĂ€i outo maku kĂ€ynnistĂ€, kun  kĂ€yttöluokassa esiintyneestĂ€ Charmista ei oikein hyvÀÀ sanottavaa löytynyt ja tuloksena EH. EipĂ€ ole sellaista arvosanaa hetkeen meillĂ€ nĂ€kynyt... Ja Lumolle sama tuomio. Valioluokassa esiintynyt Hertta sitĂ€ vastoin oli tuomarin mieleen ja lopulta nĂ€yttelyn ROP. Eli hienoa Hertalle! Neiti onkin kasvattanut kauniin turkin, kun alkuvuosi mentiin hyvinkin niukassa karvassa. Charmi pudottaa omaa turkkiaan vauhdilla ja siinĂ€ varmasti yksi syy "menestykseen". Ja Lumolla nyt karva on kauhea, kiitos sterkan... Mutta kivaa oli koirilla kehissĂ€ ja reissussa ja se on pÀÀasia! Viikonlopulta tuli hienoja nĂ€yttelyuutisia Charmin Morris- veljeltĂ€, joka oli ROP Lappeenrannan KR- nĂ€yttelyssĂ€. Onnea Marika!

Viikonloppuun mahtui myös MEJÄ- koe. KĂ€vimme lauantaina tekemĂ€ssĂ€ Jarnon kanssa korvaavan jĂ€ljen Keuruulla ja Jarno ja Charmi sitten sunnuntaina siellĂ€ koepĂ€ivÀÀ viettivĂ€t. Keli oli lĂ€mmin ja maasto hyvin pölyĂ€vĂ€n kuiva. Siihen nĂ€hden ihan mukavasti meni, VOI 1 ja 45 pistettĂ€! Ei huipputulos, mutta tyytyvĂ€inen kyllĂ€ saa olla. Hieno tulosrivi Charmilla tĂ€lle vuodelle on: viisi koetta, viisi VOI 1- tulosta ja nĂ€istĂ€ kolme vielĂ€ oikein hyvillĂ€ pisteillĂ€. Taitava neiti!

Eilen kĂ€ytiin Myrrin ja Charmin kanssa Helmiinalla (Koirahieronta ja kuntoutus Helmi) koirahieronta/kraniossa. Oli taas tyytyvĂ€isiĂ€ koiruuksia hoidon jĂ€lkeen! Myrri sai iloa ja virtaa ekstrasti lisÀÀ, sujuivat illan rallytreenit koirakoulu Aatelissa hyvillĂ€ fiiliksillĂ€ ja jopa vĂ€hĂ€n vallattomasti! Ei niin tyypillistĂ€ MyrriĂ€ tuo vallattomuus, mutta olipas hauskaa meillĂ€ molemmilla ja ohjaaja Annikalla myöskin 😀

Hoidon jĂ€lkeisiĂ€ fiiliksiĂ€ 😂 kuva Helmiina Kauhanen

Sellaisia koiratouhuja meillĂ€. Kuluvalla viikolla on tiedossa uimista, rotuun tutustujien vierailu, viikonlopulla nĂ€yttely ja siinĂ€pĂ€ ne. Harmittavasti sunnuntaille suunnittelemamme pentutapaaminen ei luvatun helteen vuoksi nyt onnistu. Olisi ollut niin mukava nĂ€hdĂ€ Soman sisaruksia, mutta pentujen hyvinvointi edellĂ€ mennÀÀn. Kova helle ja ulkoilmatapahtuma pÀÀosin MEJÄ:n merkeissĂ€ eivĂ€t vaan sovi yhteen. SyksymmĂ€llĂ€ sitten uutta yritystĂ€ 😊