Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2023-06-26

Juhannusneidot Jyväskylässä misseilemässä

Juhannusneidot kera palkintojensa 💗

Meidän Juhannus oli tänä vuonna näyttelypainotteinen. Jyväskylässä Killerin raviradalla pidettiin la KR ja su KV- näyttelyt, jonne suuntasimme molempina päivinä. Olin ilmoittanut kehiin myös Myrrin, mutta koska hänen häntänsä on vielä "vaiheessa" pentujen jälkeen, sai Myrri jatkaa näyttelytaukoaan vielä hetken. Lisäksi Lumon osallistumisen peruin sunnuntailta, kun tuli tuomarin muutos ja tästä sai rahat takaisin. Lumokaan kun ei omaan silmään enää oikein näyttelykunnossa ole, turkkinsa vuoksi (kiitos sterkan)..

Lauantaina lähdimme siis matkaan Charmin, Hertan ja Lumon kanssa. Tollereilla tuomarina toimi ranskalainen herra Bruno Facq. Uroksia oli kaksi, joista toiselle SA. Nartuissa Charmi oli ainoa käyttöluokassa, saaden SA:n. Hertta oli ainoa valio, SA hällekkin. Veteraaneissa oli kisaa, Lumon lisäksi kaksi nuorempaa vetskua. Kaikki saivat erinomaisen. Kilpailuluokassa Lumppari laitettiin ykköseksi ja sai ainoana SA:n, sekä oli ROP- veteraani ihanalla arvostelulla 💗 Vaikka omaan silmään se turkki ei niin hyvä enää ole eikä kroppa timmi, niin kyllä Lumo vaan hurmaa kehäkarismalla ja 11.5 vuoden iässä upeilla liikkeillään!

PN- kisassa olivatkin sitten vain meidän tytöt 😊Hertta voitti, Lumo oli PN2 ja Charmi PN3. ROP- kisassa Hertta oli VSP. 


VSP- Hertan kaunista liikettä

Sunnuntaina matkaan lähtivät Charmi, Hertta ja Soma, ensi kertaa näyttelytouhuun turistina tutustumaan. Hyvin sujui reissu Somalla, hän oli matkassa suvereenisti porukan jatkona! Tollerit tuomaroi Iris Urschitz, keski-ikäinen "rokkirouva" (ulkomuodosta päätellen). Hän oli hyvin tarkka koirien käytöksestä, minkä huomasi kun seurasin edeltävien rotujen arvostelua omaa vuoroa odotellessa. Tämä tarkkuus nähtiin myös tollerien PU- kisassa, jossa luokkavoittaja siirretiin luokkakakkosen taakse, kun käytös kehässä ei ollut moitteetonta. 

Narttuja oli kisaamassa yksi juniori, jolle SA. Avossa toiselle eh  ja toiselle SA. Käytössä oli Charmilla kilpakumppani, jolle eh ja Charmi sai kivalla arvostelulla SA:n. Hertta oli ainoa valio ja sai SA:n. Veteraaneja oli kaksi, joille molemmille SA. PN- kehässä oli siis kuusi narttua. Juoksukierroksen jälkeen Charmi nostettiin ykköseksi, Hertta oli lopulta PN3. Charmille myös cacib ja Hertalle vara-cacib 😊 ROP- kisassa veteraaniuros voittoon, ja Charmi oli VSP. Eipä hassummin! Varsinkin kun Charmilla karva vaan pölisee, mutta se minkä turkissa häviää niin sen Charppi korvaa liikkeellä ja iloisella asenteella!

Charppi liitelee voittoon 😊

Tollerit olivat kehän viimeinen rotu, niin otettiin Soma kehän jälkeen vähän tutustumaan näyttelytouhuun. Ensimmäistä kertaa neiti sai kaulaansa näyttelyhihnan ja sitten vähän seistiin, käytiin kehisten rapsuteltavana ja vähän yritettiin juostakin. Melkoista yritystä se oli, mutta pari pätkää meni ihan hyvinkin. Treeniä vaan niin kyllä Somastakin kehäkettu saadaan!


Soma liikkeessä


Soma seisoo


Soma kehisten rapsuteltavana 😊

Menestyksekäs ja mukava Juhannus oli siis meidän laumalla! Seuraavat touhut ovatkin MEJÄ:n parissa, joten niistä sitten seuraavaan päivitykseen jos sieltä päivitettävää syntyy 😄