Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2023-06-05

Charmin huima näyttely- ja mejäkesä jatkuu

Taitava jäljestäjä Charmi kera palkintomuumimukinsa 💗

Toissa viikonloppuna osallistuin Virolahden KV- näyttelyyn Charmin ja Lumon kanssa. Tuomaroimassa tollereilla oli irlantilainen vanhempi rouva, Margaret O` Gorman. Uroksissa Charmin Morris- veli esiintyi hienosti ja oli lopulta PU2 kera sertin ja vara-cacibin, onnea Marika! Nartuissa Charmi esiintyi käyttöluokassa saaden kauniin arvostelun. Niin sai veteraaneissa esiintynyt Lumokin, vaikka pienestä ylipainosta kommenttia tulikin. Lopulta Charppi oli VSP kera cacibin ja Lumo PN2 ROP-veteraani kera veteraani-cacibin. Mallikas reissu siis! 

Menneenä viikonloppuna mejäiltiin perinteisessä Pirkan nuuskujen kokeessa Oriveden Päijälässä. Alunperin meiltä piti osallistua sekä Charmi että Lumo, mutta lauman hoitokuviot haastoivat hommaa sen verran pahasti, että päädyimme lähtemään kokeeseen vain Charmin kanssa. Teimme Jarnon kanssa korvaavan jäljen yhdessä lauantaina, mukavassa viileässä alkukesän säässä. Maasto oli melko helppoa kulkea, korkeuseroja oli jonkin verran, mutta pääsääntöisesti sammaleisessa kangasmetsässä jälki kulki. Hyvän jäljen saimme aikaan ja kotosalla laumalle ei tullut turhan pitkää keskenään oloa. Pentu ei ollut laittanut koko taloa matalaksi, joten onnistunut kokemus siltäkin osin 😎

Sunnuntaina Jarno lähti aamuaikaisin kokeeseen Charmin kanssa ja minä jäin hoitamaan loppuporukkaa kotosalle. Arpaonni oli suotuisa, päivän ensimmäinen jälki osui kohdalle ja kymmenen aikaan sainkin jo tiedon, että hienosti oli sujunut ja ykköstä voitiin odotella! Ja kyllähän sieltä aika upeat pisteet lopulta saatiin, ja hieno tuomarin kertomus kokeen jaetulla ykkössijalla:

Koeselostus: "Charmi nuuhkii alkumakuun huolellisesti ja ohjataan kannustaen jäljelle. Alkaa sopivavauhtinen maa-ilmavainuinen jäljestys aaltoillen loivasti molemmin puolin jälkiuraa. Koko matkaan mahtuu vain muutama suunnantarkistus jäljen sivuun, muuten tarkasti aina kaadolle, jonka omii nuuhkien ja jääden luokse. Katkokulmalla hienosti veretyksen loppuun, josta saappaiden jälkiä alkumatkan, mutta palaakin takaisin tarkistamaan rengastaen veretyksen lopun uudestaan. Lopulta kuitenkin saappaiden jälkiä veretyksen alkuun uudelle osuudelle. Muut kulmat takaa kaartaen uudelle osuudelle. Makuut merkkaa kaikki pysähtymällä ja vilkaisemalla narunjatketta... et "huomasitko mitä löysin". Loistava äänetön suoritus. Charmi osoitti nuoresta iästään huolimatta olevansa lupaava jälkikoira, jolla on hieno ura edessä". VOI 1, 49 pistettä Palkintona kotiin tuomisiksi perinteinen Muumimuki, joita meille onkin tyttöjen toimesta jo muutama kertynyt 😊 Muilta osin harrastelut lauman kanssa ovat keskittyneet Soman pentukursseiluun. ISKK:n kurssi päättyi viime maanantaina ja YLÖKK:n kurssi jatkuu vielä muutaman kerran. Tänään alkaa Ikaalisten Aatelikoirien kesärallyvalkku, jonne osallistuu vaihtelevasti jotkut lauman tytöistä. Syksyyn olen jo ilmoittanut Soman Koirakoutsin tavoitteellisten pentujen rallyvalkkuun ja aikuisten kanssa jatketaan vaihtelevalla porukalla rallyvalkussa myös tuleva syyskausi. Mejässä jatkuvat harjoitusjäljet ja muutamia kokeita on vielä suunnitelmissa kesään/syksyyn. Näyttelyitä on myös ohjelmassa muutamia, joista heinäkuussa on pidempi turnee Oulun erikoisnäyttelyyn! Aktiivista harrastuskesää siis vietetään ja niitä kesäkelejä odotellaan, jotta päästäisiin uimistakin treenaamaan Soman kanssa 😊

ISKK:n pentukurssin päätteeksi vauhdikasta luoksetuloa!