Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-08-01

MEJÄÄ ja Näyttelyitä

Perjantaina huomasin fb:ssa äkkilähtömahdollisuuden iltamejään valmisjäljelle meidän naapurikuntaan Nokialle. Nopeasti viestiä järjestäjälle ja paikka oli meidän! Jarno sai valita kenen kanssa lähtee ja lähtijäksi valikoitui Myrri, vuoden tauon jälkeen. Eikä ollut huono valinta! Illan viimeiseltä jäljeltä Myrri teki MEJÄ- uransa parhaan suorituksen, VOI 1, 47 pistettä! Hieno koekertomus tuomari Sari Kangaslammelta löytyy kotisivuilta. Saattaapi olla, että Myrristä tulee Lumon "manttelinperijä", kun suorittaminen on tätä luokkaa jo nyt, vaikka vuoteen ei olla kokeissa käyty. Luontainen lahjakkuus, ei voi muuta todeta!

Lauantaina oli tarjolla kaksi näyttelyä, ja päätimme jakautua lauman kanssa. Halusin ehdottomasti tuomari Helin Tensonin arvion Hertasta ja Myrristä myös näin aikuisena. Lisäksi olin ilmoittanut lauman Mikkeli KV- näyttelyyn, missä tollerit arvosteli virolainen Dina Korna. Minä suuntasin siis aamulla Hertan ja Myrrin kera Peräseinäjoelle ja Jarno lähti Lumon ja Minkun kanssa kohti Mikkeliä. 

Meidän kehät olivat ensin ja hienostihan se sujui! Hertta sai todella kauniin arvostelun kera ERI SA:n. Myrrin tullessa kehään Helin oli aivan ihastunut. Vaikka turkki puuttui, sai Myrri yhden hienoimmista arvosteluistaan ja vielä suullisesti useaan kertaan kehut kaikin puolin upeasta kokonaisuudesta. Arvostan, todellakin! PN- kehään sain apuja kehän laidalta Myrrin ohjaksiin ja itse vein Hertan. Sijoituksista kisasti neljä narttua. Myrri nostetiin kärkeen ja Hertta jäi sijalle kaksi, saaden kolmannen sertinsä 😊 Myrristä tuli vielä ROP- kehän voittaja ja siinä kohtaa kyllä harmitti, ettei voitu ryhmiin jäädä. Kotona kun odotteli Charmi ja Taika, ja Jarno oli Mikkelissä, ei ollut vaihtoehtoja kun pakata leiri ja suunnata kohti kotia.

Kotimatkalla sain tiedot myös Mikkelistä. Siellä ei tullut voittoa, vaan kakkos- ja kolmossijat. Minku, kahden vuoden näyttelytauon jälkeen oli PN3 kera vara-cacibin ja Lumo ROP- veteraani PN2. Ei huono päivä sielläkään, vaikka olisihan se voitto ollut kiva saavuttaa. Myrrin Luca- veli oli PU2 kera vara-cacibin.

Launtain palkkinot kera saajiensa

Sunnuntaina oli vuorossa Pori KV. Viime vuonna Hertta starttasi näyttelyuransa pentuluokasta kera ROP- pennun ja Myrri oli ROP. Tänä vuonna ei lähdetty ihan niin suurin odotuksin matkaan, koska Myrrin turkki puuttui ja Hertta jakaa mielipiteitä. Tollerit tuomaroi liettualainen Kornelia Butrimova ja kaikkiaan paikalla oli 30 osallistujaa. Tuomari oli todellinen ERI- automaatti, jokainen koira sai ERI:n.... Ihan ei voi arvostaa kyllä, koska eivät kaikki voi olla ERI:nomaisia, tai sitten Porissa vaan oli tosi kova taso 😂

Luca kisasi käyttöluokassa ollen luokan 3. ERI:llä. Hertalla oli luokassa lisäksi kaksi kilpakumppania. Kaikille (ylläri) ERI, ja Hertta luokkavoittoon kera SA:n. Valioissa Myrri sijalle neljä ja Minku ei sijoittunut. Myrri oli kuulemma karvaton (totta) ja lihava (ei totta), Minkulla oli vääränlaatuinen turkki? Ei nyt ihan auennut mitä tarkoitti, ehkä ei olisi kannattanut koiraa pestä kuten poikkeuksellisesti tein😅

Veteraaneissa Lumolla oli kaksi kilpailijaa ja Lumppari voitti luokan, saaden ainoana SA:n. Parasnarttukehässä meiltä oli sitten Hertta ja Lumo. Aika monta kertaa saatiin juosta usean kilpakumppanen kanssa yksin ja yhdessä, kunnes järjestys valittiin. Valionarttu Maire voitti, Hertta oli PN2 kera sertin ja vara-cacibin, Lumo PN3 ja lopulta ROP- kisassa ROP- veteraani. Esitimme myös kasvattajaluokan (Luca, Hertta, Minku ja Lumo) ja saimme KP:n ollen samalla ROP- kasvattaja. 
Ei siis hassumpi näyttelypäivä, vaikkei sitä kirkkainta sijaa tullutkaan. 

Tulevana viikonloppuna kutsuu sitten Tollerimejä, saapa nähdä onko Lumolla paikkaa mestaruusluokkaan vai kisataanko normiluokassa. Osa laumasta käy näyttelykehissä pyörähtämässä, joten aktiviteetteja on viikonlopuksi jälleen tiedossa sitten ihan urakalla 😊


Porin sijoittujat Hertta ja Lumo 😊