Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2021-08-09

Mejää ja näyttelyitä omasta ja kasvattien toimesta


Viikonlopun oman lauman palkintosaalis kera saajiensa

Viikonloppuna oli odotettu Tollerimejä. Lumo sai paikan kisaamaan MEJÄ- mestaruudesta toistamiseen, kovassa seurassa todella arvostettava juttu. Harmiksemme Lumon juoksut tulivat juuri niin, että viikonloppuna vielä juostiin. Joten mestaruuskisa jäi meiltä väliin :( Tästä syystä viikonlopun näyttelyreissut jäivät Lumon osalta yhteen, kun en ollut häntä sunnuntaille näyttelyyn ilmoittanut. Sattuipa sitten vielä niin, että Charmi teloi kyntensä, ja joutui lauantaiaamuna lääkäriin, missä pikkuinen rauhoitettiin ja kynsi korjattiin. Nyt ollaan töppönen jalassa ja parannellaan kinttua. Reipas potilas on Charppa ollut, vaikka kynnen murtuessa verta tuli niin että "lattiat lainehti", ei pieni näyttänyt kivun merkkiäkään. Ja operaation jälkeen ollaan kuin ei mitään, taitaa kipukynnys olla melkoinen! 

Lauantaina vein siis Charmin aamusta Eläinystäväsi lääkärille, minne neiti jäi operoitavaksi. Sitten kotiin ja ottamaan matkaan Hertta, Myrri ja Lumo ja suunnattiin kohti Vesilahden ryhmänäyttelyä. Sinne oli ilmoitettu peräti 16 tolleria (uroksia kolme ja narttuja loput) tuomari Hannele Jokisillan kehään. Uroksissa voiton vei Myrrin Caro- isän veli (Redadict Into Pickin Up Birds) veteraaniluokasta, onnea! 

Nartuissa kisasi kaksi junioria, joista toiselle eh ja toiselle h. Nuortenluokassa oli yhteensä kolme kisaajaa, Hertan lisäksi kaksi Peikkolinnan kasvattia. Hertta esiintyi tosi nätisti ja sai erin. Myös Peikkolinnan nartut saivat erit. Kilpailuluokassa järjestys ei vaihtunut, Hertta voittoon ja ainoana luokasta sai SA:n! 

Kaunis Hertta 💗

Avossa kisasi yksi saadeen erin. Valioissa Kerttu ja Myrri. Molemmat olivat erinomaisia, mutta tuomarin sanoin, kun missikisassa oltiin ja Myrri oli melkoisen naku, niin sijoitukset olivat selvät (Kerttu 1, Myrri 2). Lohkaisin, että jos olisi ollut bikinikierros kyseessä, oltaisiin me voitettu kirkkaasti! Tästä saatiin hyvät naurut 😀 Myrrikin sai nakuudestaan huolimatta SA:n. Veteraaneissa kisasi Lumo ja reilu 15- vuotias narttu Lordi. Molemmille eri, Lumo voittoon kera SA:n. Parasnarttukehään tuli yhteensä neljä kisaajaa. Juoksukierroksen jälkeen Lumo nostettiin kärkeen, Kerttu kakkoseksi ja Hertta kolmoseksi, Myrrin ollessa pn4. Lumpparille siis eka näyttelyvoitto tälle vuotta ja Hertalle 5. sert! Aikas hienoa 😊 ROP- kisassa Lumo oli VSP- ja VSP- veteraani. Palkinnoksi saatiin Vesilahden tyyliin hienot Pentikin ruukut ja teesihvilä. Hauska juttu, meillä kun on ihan samaa Pentikin Eden- sarjaa itselläkin!

Kotimatkalla soittelin klinikalle ja saatiin lupa tulla hakemaan Charmi kotiin. Pieni potilas oli vähän uninen, mutta sieltä hän itse töpsötteli hoitajan hakemana häntä heiluen minua vastaan, kovasti tuli kehuja reippaudesta henkilökunnan toimesta 💗 


Pieni tassupotilas ja Myrri-äiti 💗

Sunnuntaina lähdin yksin ajelemaan Mynämäen ryhmänäyttelyyn kera Hertan ja Myrrin. Lumoa ei ilmoitettu oltu ja Jarno jäi hoitamaan potilasta kotiin. Mynämäellä tollerit tuomaroi Riitta Niemelä ja sinnekin oli ilmoitettu 16 tolleria. Uroksissa voiton vei hieno Toto, onnea vielä! Serti meni komealle Lexalle, onnittelut!

Nartuissa kisasi yksi juniori, saadeen erin. Hertta oli yksin nuorissa ja sai tuomarilta hienon arvostelun:"
Erinomainen feminiininen kokonaisuus. Hyvät nartun mittasuhteet. Kaunislinjainen pää, miellyttävä ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Eturinta saa vielä täyttyä. Hyvä rintakehän tilavuus. Aavistuksen pitkä lanneosa. Hyvä luusto ja kulmaukset. Liikkuu keveästi ja erinomaisella askelpituudella,. Hyvälaatuinen, niukka karva. Avoin käytös". Tällä arvioilla saimme eri SA:n! Avoluokassa kisannut narttu sai erin ja käyttöluokassa kisannut eh:n. Myrri sai myös upean arvostelun, mutta turkin puuttumisesta johtuen ei SA:ta. Kehoitus saatiin tulla uudestaan turkin kanssa näyttäytymään tuomarin kehiin ja varmasti tullaankin 😊 Näin ollen Hertta oli ainoa SA:n saanut narttu ja PN- kehässä teimme kunniakierroksen ja otimme vastaan sertin (6.)! ROP- kehässä Toto oli ROP ja Hertta VSP.  Aika huikea päivä!

Iltasella saatiin tuloksia myös tollerimejästä. Siellä oli meidän kasvateista debyyttinsä tehnyt Hertan veli Jylppy ja hienosti tekikin: AVO 1, 49 pistettä! Onnea! Minkun Sulo- velikin oli kokeessa pitkästä aikaan saadeen VOI 2, 35 pistettä, onnittelut Sulollekin 😊 Näyttelykäyntejä oli sunnuntaina kasvateilla myös kivasti. Espoossa starttasi viralliset kehät Hertan Ariel- sisko ollen erinomainen, samaisessa näyttelyssä Luca oli myös erinomainen, onnea molemmille! Hertan Voima- veli oli myös erinomainen Mäntsälässä, tiukalla tuomarilla (muille h), onnea myös Voimalle! Dasherkin oli päässyt erinomaisen arvoisesti esiintymään Hollannissa pitkästä aikaa. Onnittelut! On se upeaa kun on näin aktiivisia kasvatinomistajia ja koirat pääsevät harrastamaan niin näyttelyitä kuin mejää ja muitakin lajeja! Hertan sisaruksista mejästartteja on jo Hertan lisäksi kolmella (Ariel AVO 1 ja AVO 2, Jylppy AVO 1 ja Voimalla AVO -, hyvää jäljestystä ajoittain mistä on hyvä jatkaa!). Kasvattajat saavat olla ylpeitä ja tyytyväisiä niin kasvatteihin kuin heidän koteihinsa! Kiitokset kaikille 💗