Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2017-10-30

Kaunottaret Seinäjoki KV:ssa, treenailuja, pentuvierailuja....


Voitokas laumamme kera pystien, ruusukkeiden ja palkointopehmolelujen :)
Seinäjoki KV on perinteisesti ollut meidän laumalle suotuisa näyttely. Eikä se pettänyt tälläkään kertaa :) Lähdimme matkaan jo perjantaina, kohti Seinäjoen Sokoshotelli Lakeutta. Siellä ei ollakaan aiemmin yövytty, vaan läheisessä sisarhotellissa Vaakunassa. Lakeudesta meillä oli saunallinen huone, pikkuinen oli saunakoppi mutta hyvät löylyt, minne Lumpparin (meidän one and only) saunakoira, piti toki päästä hetkeksi ylälauteelle kanssamme fiilistelemään. Ahdasta oli, mutta kyllä sinne hetkeksi mahduttiin!

Perjantai- iltana käytiin syömässä hotellin erinomaisessa ravintolassa, joka ruokien puolesta oli mainio kokemus, palvelussa alkuunsa oli "hieman" toivomisen varaa mutta onneksi parani loppua kohden (antamamme palaute sai tarjoilijamme vaihtumaan). Nam, koirille tottakai hotellihuoneeseen tuliaisiksi sisäfilettä ja maksaa :)

Lauantaiaamuna tihkusaateessa ajeltiin sitten näyttelypaikalle, noin kilometrin päähän. Tollerit olivat lähes aamun ensimmäinen rotu, mikä on aina kiva homma-ei tarvitse turhan pitkään odotella. Siinä kehän alkua odotellessamme kävin ostamassa tyttösille uudet pehmolelut ja vähän herkkuja, sitten loppu odotteluaika menikin mukavasti Caron porukoiden ja Susannan kanssa jutellessa. Kiitosta vaan seurasta!

Tollereilla tuomarina toimi Jari Partanen, jolla Taika on kesällä ollut ROP, samoin Minku vuosi sitten Oulussa. Nyt kun laumastamme Taika ei ole parhaassa iskussa karvan puolesta, eikä Minkullakaan ihan paras silhuetti (paksu turkki saa rungon näyttämään raskaalta), emme kovia odottaneet. Vielä kun kilpailuakin oli, molemmissa luokissamme.

Uroksissa voiton vei veteraaneissa yksin kisannut Paavo, valio Toton ollessa pu2.  Muut urokset eivät sa:ta saaneetkaan, joten tiukka oli linja. Carolle valioluokan 2. sija sileällä erillä ja hienolla arvostelulla.  Upeasti poika kyllä esiintyi!

Nartuissa kisasi kolme nuortenluokassa, luokkavoittajalle Mokalle sa. Avossa kisasi myös kolme, joista luokkavoittajalle sa. Valioissa oli Sonjan Taani ja me. Taani sai erin, samoin todella kauniisti Jarnon kanssa esiintynyt Lumo. Minku esiintyi myös hienosti, etenkin liikkeet olivat lennokkaat, edellä mentiin pitkällä hihnalla! Eri myös Minkulle. Kilpailuluokassa Lumo ykköseksi, Minku kakkoseksi ja kaikille sa:t. Veteraaneissa Taika ja Nuppu kisasivat kaksistaan. Tuomari ihastui Taikaan, vaikkakin totesi turkin puutteesta. No sitä nyt ei voinut olla huomaamatta.. :) Taika voitti kilpailuluokan, molemmille sa:t. Parasnarttukehään saimme apukädet team ToTo:sta Minkun ohjaimiin, kiitoksia! Lumo laitettiin porukan kärkeen, Minku kakkoseksi. Sitten nostettiin Mokka kolmos- sijalle ja Taika neloseksi. Siinä järjestys- ei ihan kolmoisvoittoa mutta melkein! Aivan huikeaa!  Lumolle cacib, vuoden neljäs ja Minkulle vuoden kuudes vara-cacib. Muutama noista varoista on tullut Lumon takaa, joten taas kun miettii miksi laitetaan omat koirat kisaamaan keskenään.... Mutta hei, tämä on meille harrastus ja kunkin päivän "paras" voittakoon!

ROP- kehässä Lumosta tuli VSP, tuomari oli sanonut ettei oikein osaa verrata koiria kun ovat  niin erilaiset, mutta tänään näin. Samoin Taikalle VSP- veteraanius, no sen kyllä turkin vuoksi ymmärrän :)

Päivästä jäi loistavat fiilikset ja tähän voisimme näyttelyvuoden lopettaa. Päätimme kuitenkin ilmoittaa tytöt vielä Tampere KV- näyttelyyn. Keiden kanssa sinne mennään, tulee riippumaan Minkun juoksutilanteesta. Jos juoksut nyt odotetusti alkavat marraskuussa, jää neito tauolle, Lumo ja Taika voivat pyörähtää meidän tiimiä edustamassa. Saas kattoa, jänniä aikoja!

Viime viikolla Jumesniemeen saapui talvi, lunta tuli yhdessä yössä lähes 20 cm. Koirien kanssa ollaan tehty hakuruututreenejä ja lumen myötä työskentely on toki ollut vähän haastavampaa. Hienosti ovat damit kuitenkin lumen joukosta löytyneet! Etenkin Taikan mahtavat loikat, kun hän lähtee ruutuun, ovat omaa luokkaansa. Eipä uskoisi, että kyseessä on reilu 9- vuotias veteraani kun sitä menoa katsoo!

Pentukyselyitä on tullut edelleen mukavasti ja tapaamisiakin ollut. Kuten olen nyt kotisivuille kirjoittanut. tällä hetkellä tulevat pentumme ovat varattu, niitä kun tuskin syntyy kovin montaa kymmentä kuten kysyntää olisi....:)  Kiitoksia kaikille kiinnostuksesta, yhdeydenotoista ja vierailuista! On hienoa huomata, että pentueemme on näin suosittu. Kertonee jotain siitä, millaiset ovat jalostusyksilömme sekä siitä, että jotain tässä ollaan tehty oikein :) Kun nyt vaan ne juoksut alkaisivat, että päästäisiin vihdoin laittamaan Piemonte- pentue alulle!



Upeat tyttömme, iltana ennen lumentuloa :)