Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2017-10-23

Mukava reissu Kouvolaan, tuloksista huolimatta :)

Lauantaina lähdettiin puolilta päivin ajelemaan kohti Kouvolaa. Kesärenkaat olivat vielä alla, matkalla saatiin vähän jotain lumentapaistakin maahan mutta perille selvittiin. Majoituimme jo tutuksi tulleeseen Sokoshotelli Vaakunaan ja saimmekin hienon kulmahuoneen. Siellä kelpasi tyttösten kanssa majailla, kun makuupaikkojakin oli ruhtinaallisesti ja kylpyammeet ja kaikki.
Illalla käytiin Jarnon kanssa syömässä hyvin hotellin uudistetussa ravintolassa, sitten lenkkiä tytöille läheisessä puistossa ja ajoissa nukkumaan.

Aamulla herättiin kiireettä, sillä näyttely oli vasta 12.30 alkaen 40 km päässä varuskunnan alueella. Hyvän aamulenkin ja aamiaisen jälkeen matkaan, ajelemaan kohti näytelmiä. Näyttely oli ankeassa betonihallissa, ja kehät melko pienet. Luettelosta katsottiin että eipä ole paljon kisaa, mutta kyllähän se riittää näemmä että sitä jonkin verran on....

Näyttelyn parasta antia oli seura, kiitosta vaan kaikille tutuille kehän laidalla! Minkun veljen Ronin omistaja Mirka, Piemonteryhmän pariskunta Aliisa ja Jesse kera Aliisan isän, Caron omistaja Heidi ja Jonna, Siiri jonka Kodan korvia pääsin vähän trimmailemaan ja muita mukavia juttukavereita. Itkosen Piakin moikkasi, harmi kun ei ollut meidän rodulla tuomarina. Olisi voineet tulokset olla vähän paremmat.. ;)

Mutta sitten tuloksiin. Roni esiintyi hienosti, ollen ainoana avoluokassa ja sileä eri tuli. Ei antanut tuomarina ollut Paavo Mattila sa:ta muille uroksille kuin kahdelle valiolle, joista Veke arvatenkin voittoon. Caro sai sileän erin, ollen valioluokan.kolmas.

Valioissa oli meidän tytöt kaksin. Molemmat esiintyivät erinomaisesti ja Minkullakin oli pitkästä aikaa taas hyvä meininki kehässä, häntä heilui läpi arvostelun :) Erit molemmille ja sitten Lumo ykköseksi. Siitäpä sen jo tiesi että häviö tuli, kun tuomari vielä sanallisesti moitti Lumon turkkia (kaunis ja hieno, vähän ohut kyllä) ja Minkua sanoi tuhdiksi. Jota Minku ei ole, runkokarva on todella paksu ja  vankka luusto ja rintakehä, näyttäähän se vahvalta Lumon rinnalla nyt. Läski ja runko + turkki vaan ovat "vähän" eri asioita.

Veteraaneissa Taikan kilpakumppanina oli pikkuinen Nuppu, ja tällä kertaa Rouvan charmi ei purrut, luokkatappio eikä selityksenä muuta kuin "karva ei aivan parhaassa kunnossa". Esiintyminen ja liikkeet olivat priimaa, kuten Rouvalla aina. Eipä vaan tämä tuomari tykkää, ei ole koskaan laittanut Taikaa voittamaan, ei edes nuorempana valiona.

Parasnarttukehä oli meille läpijuoksu, Lumo sijalle 3, Taika sijalle 4 ja Minku "pn5". Naamatta näin eikä koirien naamat näemmä nyt riittäneet ;)

Laitan tähän vielä arvostelut kaikkien tyttöjen osalta, niistä ei tämä karmaiseva vääryys selvinnyt, paitsi sivulauseesta ehkä rivien välistä..

Lumo vak 1 eri sa pn3: "Kaunis narttu jolla oikeat mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Sopusuhtainen runko, erittäin hyvät raajat. Hyvä karva. Liikkuu erittäin hyvin. Erinomainen luonne".

Minku vak 2 eri sa: "Hieman tukevassa kunnossa esitetty kaunis narttu. Hyvänmallinen kaunis pää. Hyvät rungon mittasuhteet. Erittäin hyvät raajat. Hyvä karvapeite. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös".

Taika vek 2 eri sa pn4: "Erittäin kaunis veteraani jolla oikeat mittasuhteet ja erittäin hyvä pää. Kaunis ilme. Erittäin hyvä runko. Sopivasti kulmautuneet raajat. Karva ei tänään aivan parhaassa kunnossa. Hyvät liikkeet. Miellyttävä käytös".

Erinomaiset luonteet ja liikkeet ja käytökset eivät tänään merkanneet, joten leirimme lähti kotimatkalle kieltämättä vähän hailuissa tunnelmissa. Ensi lauantaina olisi vuorossa Seinäjoki KV, ihmeitä ei viikossa tapahdu turkille eikä "läskeille". joten turistimatkaan varaudutaan. Huikea alkuvuosi kääntyi vuoden loppua kohden pettymysten sarjaksi, onneksi ensi vuodella on muita suunnitelmia ja kiertäköön kehiä ne, jotka siitä touhusta nauttivat ja siellä pärjäävät. Estradi on teidän :)


Reissulikat hotellissa