Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2017-07-15

Oulu KV ja yllättävä KOLMOISVOITTO! Oulu KV: kolmoisvoitto! Lumo VSP cacib, Minku pn2 vara-cacib, Taika pn3 ROP-vet

Kun näyttelykalenteria alkuvuodesta selattiin, syntyi hullu ajatus lähteä Oulu KV- näyttelyihin. Minku oli tuolloin voittanut Kajaani KV:n ja muutenkin menestynyt hyvin. Eli ilmoittautumiset koko lauman osalta lähti matkaan. No, sitten ajan myötä Minkun turkki tippui ja muutenkin oli pikkuisen vaihtelevaa tuo menestys. Kovin varmoin mielin emme siis perjantaina matkaan lähteneet kohti Oulua, etenkin kun tollereille oli vielä tullut tuomarin muutos molemmille päiville.

Perjantaina vaivaisen kuuden tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme kohteeseen, Sokos- hotelli Arinaan. Paikka oli tupaten täynnä ihmisiä, sillä Oulussa ihan hotellin vieressä oli festaritapahtuma Rotuaari Piknik ja toinenkin festari oli ihan kuulomatkan etäisyydellä. No, mikäpäs siinä, koiria lenkittäessä saatiin kuunnella ilmaiseksi hyvää musiikkia ja hissäkin kohtasimme Pete Parkkosen mennen tullen ja ihan juttelemaankin äidyttiin ;) Huoneemmekin oli lähes vierekkäin, eli jos ei muuta niin menestyneen artistin kanssa oltiin "melkein sukua" :D

Lauantaina heräiltiin rauhassa ja nautittiin hyvä aamiainen. Sitten kamat kasaan ja ajelemaan kohti Äimänraution ravirataa, missä näyttely pidettiin. Saimme hyvän paikan häkille kehän läheisyydestä ja eikun leiri pystyyn ja tyttöset häkkiin pötköttelemään omaa esiintymisvuoroa odotellessa.

Tollereita, joita kisaan oli ilmoitettu 14, tuomaroi turkkilainen miekkonen Umit Özkanal. Pentuluokan voitti kookas ja valmis urospentu, saaden KP:n Nartulle ei KP:a, sillä ei tuomarin mielestä liikkunut riittävän hyvin.

Uroksissa voiton vei Veke ja Ylivieskassa viikko sitten Minkun kanssa rodun parhaasta kisannut norjalainen uros oli pu2. Yksi avo uros sai eh:n.
Nartuissa kisasi kaksi junnua ja kaksi avoa ennen meitä, kaikille eri sa. Valioissa oli lisäksemme Viron voittajassa kisannut, meidän tyttöjä huomattavasti kookkaampi narttu. Tämä sai erin, kuin myös loistavasti Jarnon kanssa esiintynyt Lumo. Minkun tullessa kehään, neiti olisi halunnut venytellä tuomarille. Tuomari ei ollut samalla aaltopituudella, vaan kävi heti käsiksi suuhun ja melko kovin ottein halusi katsoa hampaat. Minku selvästi hämmentyi ja otti askeleen taakse. Tästä sitten tulikin arvosteluun "hieman ujo". No just... Onneksi sen jälkeen esiintyminen sujui loistavasti ja häntä heilui koko seisomisen ajan ja eri saatiin. Kilpailuluokassa Lumo kärkeen, ja Minku kolmanneksi. Kaikille sa.

Taika oli ainoa veteraani ja tuomari piti Rouvan asenteesta :) Rouvahan täytti eilen 9 vuotta ja synttärijuhlien jälkimainingeissa taisi vielä vähän vallattomalla tuulella olla, kun minuakin meinasi kehässä alkaa komentaa :D No ei kuitenkaan, vaan hienosti sujui ja eri sa sekä ROP- vet ruusuke tuli.

Parasnarttukehässä olikin sitten ruuhkaa, kun kaikki nartut olivat saaneet eri sa:n. Tuomari juoksutti kierroksen ja sitten näytti Lumon kehän toiselle laidalle ykköseksi, Minkun jota Krista esitti (kiitos!) seuraavaksi Lumon perään ja Taikan kolmanneksi tyttösten taakse. Sitten taisi kehäsihteeri sanoa jotain, kun neljänneksi valittavaa mietittiin hetki. Tuomari kävi numerot läpi ja katseli jäljellä olevia. Luokassa kakkoseksi valittu valio otettiin mukaan ja järjestys oli siinä. Lumo oli paras narttu saaden cacibin, Minku nostettiin valioluokan kolmosesta pn -kakkoseksi vara-cacibilla ja Taika oli pn3. Eli kolmoisvoitto! Tulipa tämänkin itse koettua että luokkatappio ei vielä merkitse lopullista tappiota. Tuomari katsoi koirien linjaa ja koska Minku esiintyi pn- kehässä upeasti, nosti Minkun valioluokan kakkosen edelle. ROP- kehässä Veke vei voiton ja Lumolle VSP, johon olimme erittäin tyytyväisiä!Lumppari VSP, Veke ROP.

Palailtuamme hotellille lähdettiin pitkälle lenkille tyttösten kanssa ja neidot pääsivät tottakai uimaan ja noutamaan keppejä sydämensä kyllyydestä merestä :) Kyllä nyt on turkit pörheät huomisen koitoksiin! Loisto reissu, riippumatta siitä miten huomenna menee. Kolmoisvoittoon kun ei voi kuin olla erinomaisen tyytyväinen ;)


Uimisesta onnelliset neidot valmistumassa huomisen koitoksiin :)