Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2017-07-10

Minku ROP cacib Ylivieskassa!


Viikonlopun reissumme saldo! Prinsessa Minku, kuningatar Taika ja perintöprinsessa Lumo

Sitähän se edellisiltana nautittu kallis pullollinen Nebbioloa tiesi, että nyt oli Minkun vuoro pärjätä ;)

Sunnuntaiaamuna heräilimme ja lenkitimme tyttöset kunnolla kauniissa auringonpaisteessa ja sitten ajelemaan muutaman kilometrin päähän Ylivieskan KV- näyttelypaikkana toimivalle raviradalle. Kehät olivat nurmikentällä edellisen päivän malliin ja todella suuret, kyllä kelpasi liikkeitä esitellä.
Tollereilla tuomarina toimi irlantilainen herrasmies Paul Scanlon, joka olikin meille uusi tuttavuus.

Tollereita oli ilmoitettu 11, kolme pentua, kaksi urosta ja loput narttuja. Pentuja kisasi kaksi ja toinen sai KP:n. Uroksissa mahtavan turkikas norjalainen valiouros vei luokkavoiton ja tätä myötä cacibin, suomalaisen valion ollessa pu2.

Nartuissa kisaamassa oli yksi juniori, jolle eri sa. Avossa piti olla kaksi, mutta paikalla oli vain yksi ja tämä sai sileän erin. Sitten meidän tyttöihin. Lumo meni kivasti Jarnon kanssa ja etenkin namin nappaus ilmasta siinä seistessä herätti kehätoimitsijoissa ihastusta :) Kehässä oli muutenkin rento tunnelma, kehikset jutustelivat ja tuomari oli varsin aurinkoinen myös. Minkun tullessa vuoroon veti neiti iiiiiisot venytykset tuomarille (muutamassa näyttelyssä tätä ennen ei ole venytellyt) ja tuomari oli myyty :) Naureskeli ja ihasteli Minkua siinä kopeloidessaan runkoa, ja neiti senkun venyi vaan :D Liikkeet menivät loistavasti, draivia riitti. Kilpailuluokassa Minku pitkästä aikaa ykköseksi ja molemmille sa:t!

Taika oli ainoa veteraani ja tuttuun tyyliin veti esiintymisen asenteella. Eri sa saatiin ja samoin tein myös ROP- vet ruusuke. Mikä erityisesti lämmitti mieltä, oli Taikan arvostelun loppulause: "Great credit to the owner for the age!"

Pn- kehään saimme spanieli-ihmisen avustamaan, kiitos! ja hän sai vietäväkseen Lumon. Minä vein Minkua ja Jarno yritti pärjätä Rouvan kanssa :D Kaikki juoksivat ensin yhdessä ympäri ja sitten edes- takas yksittäin. Lopullinen järjestys oli Minku, juniori, Lumo ja Taika. Minkulle siis cacib! Lumolle vara-cacib eli jokainen tyttösistämme sai jotain :)

ROP- kehässä oli vastassa tuo upeassa turkissa ollut norjalainen uros. Ja niinhän siinä sitten kävi, että silakkaturkkinen Minku vei voiton :D Eli Minkulle kaikki mitä saatavissa oli, upeaa! Uroksen omistaja ihasteli Minkua useaan kertaan eikä tuntunut "tappio" yhtään harmittavan. Ei siis peruskateellinen Suomi- meininki vaan ihana ja iloinen tunnelma läpi koko kehän alusta loppuun. Arvosteluja hakiessani sain vielä kuulla että täyskäsi tuli ja siltä se kyllä tuntui :D



VSP Red Toller`s Ivaki, ROP Minku. Tuomarina Paul Scanlon, Irlanti