Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2017-05-22

Kesäinen viikonloppu Päijälässä

Menneelle viikonlopulle oli paljon koiratapahtumia tarjolla. Päätimme sitten valita osallistumisen Pirkan nuuskujen mejäkokeeseen Päijälän maastoihin. Viime vuonna majoituimme läheisessä Lehdesmäen Lomakodissa, joka oli koirien kanssa matkaavalle kelpo paikka. Varasimme tälläkin kertaa majoituksen sieltä ja pääsimme paritalon rannan puoleiseen päätyyn. Mikäs sen kivempi paikka vesipedoille tytöille!

Lauantaina Jarno lähti tekemään koejälkiä ja minä vietin päivän tyttöjä uittaen, lenkittäen ja Lehdesmäellä järjestettävän Pop up- ravintolapäivän tarjontaan tutustuen ja takakonttikirppiksellä tytöille pehmoleluja ostellen. Mukava päivä meillä kaikilla!

Sunnuntaina lähdetiin aamusella kera Lumon kokeen keskuspaikalle, missä meille arvottiin tuomariryhmämme kolmas jälki. Laukauksensietotestin (minkä aikana Lumo söi heinää, niin paljon jännitti :D) jälkeen lähdimme majoitukseen ja käytettiin tyttöjä uimassa ja ulkona ennen omaa suoritusta. Taika ja Minku jäivät sitten majoitukseen odottelemaan Lumon suorituksen ajaksi.

Keli helli ja maastossa oli melkoisen lämpöistä. Myös kuivaa oli, paikoitellen jälkemme kulki hakkuulla ja maa suorastaan ritisi. Lumo teki oikein mallikasta ja maavainuista työtä. Harmittavasti katkokulmassa kulman selvittely unohtui, kun Lumo näki/haistoi riistan. Lähdettiin vauhdilla ja määrätietoisesti päinvastaiseen suuntaan. Minä näin kyllä minne jälki jatkuu mutta kun koiran perässä on mentävä, niin mentiin sitten. Noin määrätietoista riistan perään lähtöä ei ole Lumo aiemmin tehnyt. Vauhtia olisi ollut paljon ellen olisi jarruttanut. Kun risukkoisessa rinteessä vauhtini hidastui, kuului liinan päästä turhautunut "ViuViu!!!" että mennään! No eipä sitten menty, tuomarin kanssa yhteistuumin todettiin että sinne rinteeseen ei tarpomaan lähdetä vaan Suuri Metsästäjä palautettiin jäljelle. Palautuksen jälkeen kaunista ja tarkkaa jäljestystä sorkalle. Lumon vauhtiin ja tyyliin oli todella tyytyväinen, vain tuo mystinen "sekoaminen" riistalle tietysti hieman harmitti. No, näitä tulee ja kun käsissä on Suuri Metsästyskoira, niin näinkin voi sitten näemmä käydä.

Meidän suorituksen jälkeen Jarno opasti tekemänsä jäljen, jolla olikin konkari Teddy tekemässä töitä. Siellä ei turhia pyöritty eikä tunattu, kaikki sujui loistavasti ja tulipa Teddystä tuolta jäljeltä koko kokeen paras koira, Nuuskujen Mejämestari! Onnittelut Kati ja Ville-Pekka :)

Meillä oli oikein hauska viikonloppu, tuloksesta huolimatta. Tulevana viikonloppuna päätin tämän suorituksen jälkeen ottaa Lumon Ikaalisten kokeeseen, vaikka paikkaa olin alunperin ajatellut Minkulle. Minku kun on edelleen "erittäin valeraskaana", niin annetaan hänen huuruilla hormonit pois ennen koesuorituksia :) Ja toivotaan, että Lumppari unohtaa riistan metsästelyn ensi viikonloppuna!


Kaikkensa antanut Suuri Metsästäjä koesuorituksensa jälkeen :)