Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2017-04-03

Kolmoisvoitto Jämillä! Rouvan paluu paalupaikalle :)


VSP ja ROP- Rouvasta on moneksi!

Sunnuntaina heräiltiin kaikessa rauhassa, lenkitettiin tyttöset ja sitten lähdettiin ajelemaan vajaan tunnin matka kohti Jämijärveä. missä järjestettiin ryhmänäyttely. Perille päästyämme pieni tyttöjen pissatuskierros ja sitten odottelemaan oman kehävuoron alkua. Saimme häkille loistavan paikan tuomarinpöydän takaa, joten kehien seuraaminen oli erittäin antoisaa.

Tuomarina tollereilla toimi pitkan linjan kokenut konkari, Esko Nummijärvi. Olen aiemmin esittänyt Eskolle Taikan (pn3 ja ROP) ja Lumon (eh junioriluokasta), Minkulle debyytti oli ensimmäinen. Mistä erityisesti pidän Eskon tuomaroinnissa on se, että hän kertoo arvostelunsa koirista ääneen eli myös yleisö kuulee mitä hän arvosteltavasta koirista tuumaa ja miksi antaa sen arvosanan kuin antaa.

Tollereita edeltävä rotu kultaiset noutajat loppui etuajassa ja siinä tauolla juttelimme Eskon kanssa. Hän kertoili kuinka on arvostellut tollereita siitä asti kun ne Suomeen tulivat. Rodussa on hänen mukaansa todella paljon vaihtelua ja useilta tuomareilla puuttuu linja. Voimme kyllä allekirjoittaa. Kun kello oli vähän vaille 12, tuumasi Esko että odotellaan vielä tasaan saakka jolloin rotumme oli merkitty alkavaksi. Jarno siinä tokaisi että tai sitten voit tehdä kuten eräs tuomari kesällä, joka sanoi että kello on viittä vaille mutta hän on tuomari ja päättää koska aloitetaan ja aloitetaan nyt! Esko siinä naurahtaen kysyi että oliko tuomari Tapio Eerola, ja olihan se! Kyllä vain tuomarit toisensa hyvin tuntevat :)

Tollereita oli luettelon mukaan ilmoitettu 15. Lumo oli laitettu valiourokseksi ja olipa siellä toinenkin sekaannus, nuorten luokan urosta ei ollut luettelossa lainkaan. No, kaikesta huolimatta kehä lähti pyörimään ja Esko aloitti kerrontansa esiintyvistä koirista. Junnu- ja nuortenluokkien urokset olivat erinomaisia mutta päiden piti vielä kehittyä jotta sukupuolileima vankistuu, siksi ei sa:ta. Avoluokassa kisasi Foxi ja sai hienon arvostelun. Rungoltaan Foxi oli Eskon makuun turhan pitkä, pää oli maskuliinen ja turkki erinomainen. Pituuden vuoksi sileä eri. Käyttöluokassa oli kaksi sa:n arvoista ja yksi eh:n arvoinen. Nämäkin Esko perusteli hyvin, voittajalla oli hänen mukaansa parhaat rungon mittasuhteet, eli ei turhan pitkä runko. Valioluokassa kisasi Toto ja sai eri sa:n. Veteraaneissa yksi uros sileällä erillä. Tästä Esko tuumasi, että haluaa palkita veteraaneja ja arvostelee ne usein hieman löysemmin ihan siksi, että ovat veteraaneja ja jos ovat kehässä vielä timmissä ja reippaassa kunnossa, ansaitsevat saada tästä tunnustuksen. Olen niin samaa mieltä! Pu- kehässä käyttöuros voitti, Toto oli kakkonen ja toinen käyttöuros kolmas. Perusteluna olivat rungon mittasuhteet, eli lyhempi runko voitti, pituudesta tänään "sakotettiin".

Nartuissa kaksi junioria saivat eh:t, sillä olivat melko kevyessä turkissa ja päät + runko kaipasivat vielä kehittymistä. Nuortenluokan nartulle sileä eri. Sitten meidän "valioruos" Lumo ja valionarttu Minku. Lumo esiintyi Jarnon kanssa hienosti ja sai erin. Arvostelu oli melko nopea kuten oli todella reippaasti ja kivasti esiintyneen Minkunkin. No, jos ei moitittavaa ole niin mitäpä siinä sitten aikaa tuhraamaan ;) Järjestys oli pitkästä aikaa Lumon voitto! Tätä vähän uumoilinkin, sillä Lumolla on kompaktimpi runko kuin pidemmällä Minkulla. Arvostelut olivat molemmilla oikein hienot, mutta Lumolle maininta oikeista rungon mittasuhteista eli tässä syy ykkössijaan. Molemmille sa. Sitten Rouva kehiin. Hän olikin ainoa veteraaninarttu ja tullessamme kehään Esko totesi, jos oikein kuulin, että tässä on todella upea narttu! Juoksimme pari kierrosta, lyhyt seisominen ja tulokseksi eri sa. Parasnarttukehässä olivatkin sitten vain meidän tytöt! Minä Taikan, Jarno Lumon ja Noora vei Minkun (kiitos!). Juostiin kerran ympäri ja Rouva osoitettiin ykköseksi! Pitkästä aikaa siis Taikan paluu paalupaikalle! Esko siinä palkintoja jakaessaan vielä perusteli sijoitusta sillä, että Taika on upeassa kunnossa ja hänellä on aivan mielettömän kaunis pää. Jatkojalostuksessa tulisi Eskin sanojen mukaan kiinnittää huomiota nimenomaan päihin, että kun urosta valitaan niin uroksen pään tulee olla vahva. Niin se onkin, joten tässä mennään Eskon linjalla :)

ROP- kehässä kiersimme käyttöuroksen kanssa kerran ympäri ja sijoitus oli selvä, "kevytturkkinen" Taika oli VSP ja muhkeaturkkisen uroksen Esko laittoi ryhmäkehiin. Ihan oikea valinta!


VSP Taika, ROP Siipiveikon Tahtoo Toimia. Tuomarina Esko Nummijärvi.

Taika pääsi vielä kiertämään toisenkin ROP- kehän, eli ROP- veteraanikisan. Kyllä oli Rouvalla intoa kun kehät vaan jatkuivat ja lihapullaa tuli! Mennessämme tähän kehään Esko totesi että sijoitushan on jo selvä, mutta juoskaa nyt kierros. Kierroksen juoksun jälkeen Taikalle ojennettiin ROP- veteraaniruusuke :) Eli Rouvasta tuli samassa näyttelyssä sekä VSP- että ROP :D Aivan mielettömän hieno reissu!ROP-vet Taika, VSP-vet Sienna-Red Kakadu