Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2017-03-27

Erinomaiset, pitkät, karvattomat ja tukevarunkoiset neidot Lahdessa :D



Tulipa viikonloppuna vietettyä muutama tunti Lahti KV:ssa. Matkaan lähdettiin jo lauantaina, sillä kellojen kääntö kun tapahtui la-su välisenä yönä ja tollerikehä alkoi päivän ensimmäisenä klo 9.30, oli kivempi heräillä rauhassa hotellilla ja mennä kiireettä näyttelyyn. No, hyvin olisi ehditty ajella kyllä kotoakin, sillä tollerit tuomaroinut Riittä Niemelä oli varsin hidas ja meidän kehävuoro oli vasta yhden aikaan iltapäivällä.

Tollereita oli paikalla lähes 50. Tuomarin linja ei oikein selvinnyt mitä hakee. Välillä pärjäsivät kookkaat, väliin rotevat, väliin hoikat, väliin hyvät liikkeet ja väliin vähemmän hyvät liikkeet. Uroksissa hienot koirat löytyivät kuitekin sijoituksille ja kyllä nartuissakin hienoja palkittiin. Meidän valioluokassa oli vain yksi narttu lisäksemme. Huomattavasti meidän tyttöjä kookkaampi ja niinhän se voitto menikin ohi meidän pikkulikkojen. Kumpikin kyllä esiintyi hienosti mutta ei vaan tuomarin makuun olleet. Lumo on viime kesänä ollut ko tuomarilla ROP, heikossa turkissa silloin. Nyt on muhkea karva ja mainintaa tuli liian raskaasta rungosta. Itse asiassa neiti on laihtunut tuosta kesän näyttelystä, mutta minkäs mahtaa. Minku taas oli edelleen turhan pitkä, eli tässä kohtaa tuomarin linja piti. Molempien arvostelut olivat muuten ihan ok:

Lumo "Feminiininen rotutyyliltään erinomainen, tänään aavistuksen raskaan vaikutelman antava. Sievä pää ja ilme, hyvä kaulanpituus, hyvä eturinta, vankka runko joka ei saisi tulla yhtään vahvemmaksi. Riittävä luuston vahvuus, hyvin kulmautunut, kaunis turkki, miellyttävä käytös". Tällä arvostelulla siis valioluokan kolmas sileällä  erillä.

Minku "Erinomaista tyyppiä oleva, aavistuksen pitkärunkoinen narttu. Sievä pää, pyöreähköt silmät, hyvä ylälinja, sopiva rungon vahvuus, pitkähkö lanneosa. Erinomainen luusto, sopivasti kulmautunut, oikeat turkinlaatu. Vaivattomat maatavoittavat liikkeet, miellyttävä käytös". Tämä arvio riitti valioluokan 2. sijaan kera sa:n. Minkulle ei ole koskaan mainittu pyöreistä silmistä, eikä sillä sellaisia ole. Joten tätä kohtaa arviossa en voi allekirjoittaa, muuten oli kyllä Minkun näköinen arvio. Ja hei- ei isoja korvia ;-)

Veteraaneissa kisasi kolme narttua. Taika oli kehän karvattomin, josta tuomari heti mainitsikin kun arvosteluun mentiin. Niinhän siinä sitten kävi että sileä eri ja luokan kakkossija oli Rouvan kohtalo. Arvostelu oli turkkia lukuun ottamatta hyvä ja lopuksi tuomari kun sijoitukset laittoi, sanoikin että karvan mitalla järjestys oli tänään tämä.

Taika "Erinomaisessa lihaskunnossa esitetty 9 v veteraani. Tänään kovin niukassa karvassa mutta laatu edelleen hyvä. Sievä pää ja miellyttävä ilme. Hyvä ylälinja, erinomainen rungon vahvuus, samoin luuston. Tasapainoiset kulmaukset, vahvat ulottuvat liikkeet, ihastuttava käytös." Kyllä lämmittää mieltä, että veteraanille mainitaan eriomainen lihaskunto. Meillä tytöt liikkuvat niin paljon, että vanhakin pysyy huippukunnossa :)

Loppukisassa yllätyksekseni Minku pääsi vielä pn- sijoille, ollen pn4. Tuolla arvostelulla ihan ok.

Kun pääsimme kotiin, odotti sähköpostissa miellyttävä ylläri. Sekä Lumo että Minku saivat koepaikat mejäkauden avaavaan Mynämäen kokeeseen 23.4! Todella upeaa!! Hieman harmittaa se, että ilmoitin tytöt Seinäjoen näyttelyyn kun alustavasti mejän suhteen saimme tiedon että varasijoilla ollaan. No, nyt jää näytelmät väliin ja kyseinen viikonloppu vietetään Mynämäen metsissä jälkiä tehden ja nuuskutellen :) Sinne meni siis näyttely ilmot hukkaan, mutta eipä tarvitse miettiä kumpaan lähdetään. Mejä menee aina edelle!

Ensi sunnuntaina näytellään Jämijärven ryhmiksessä. Numerolaput saapuivat postitse kotiin ja kappas kummaa, meidän liian vahvarunkoinen Lumo on valiouros! Jospa siinä luokassa pärjäisi paremmin :D Ja olisihan se melkoisen ennenkuulumatonta, josko saman perheen narttulaumaan osuisi sekä ROP että VSP  ;)