Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2017-04-09

3- ja 5- vuotiaat veteraanit Vaasassa. Ei menestystä :(

Vaasa KV oli odotettu näyttely meillä, kun ilmoittautuneitakin vain 18 kpl. Tuomarina toiminut vanhahko miekkonen Raimo Louhio, oli aikanaan (n. 6 v sitten) pitänyt Taikan hyvin saman tyyppisestä siskosta Caprista, joten ihan hyvin mielin lähdetiin näyttelyyn. Paikan päällä luetteloa lukiessa huomasimme, että nuorisomme olivat ainoa valiot ja Taika ainoa veteraaninarttu. Hienot olivat siis odotukset!

Tuomari oli todella hidas ja edeltävää rotua, kultaisten noutajien, arvostelua seuratessamme havaitsimme tuomarilla olevan tietyt prioriteetit. ROP:ksi valittiin käyttöluokan narttu, jonka lähes 20 näyttelystä tämä oli ensimmäinen pn1- sijoitus. Ja yleisön sekä esittäjän reaktioista päätellen melkoinen yllätys. Valiot jäivät kisassa taakse, niin uroksissa kuin nartuissa.

Kun tollerit vihdoin, noin 3 h odottelun jälkeen, alkoivat (myöhässä ja reilusti), muuttui tuomarin työskentely vielä hitaammaksi. Ensimmäisenä esiintynyttä junioriurosta arvosteltiin 10 min ajan. Ensin ei onnistunut hampaiden katsominen, sitten ei mittaaminen. No, kun näistä ei mitään tullut, tuomari tosiaan pohti sen 10 min ja antoi h:n. Seuraavana käyttöuros, korkea ja takaliikkeet ahtaat, sai eri sa. Sitten veteraanit, joissa viime vuoden Show- tolleri Paavo eri sa (jotain sentään oikein!) ja toinen h. Lopulta käyttöuros vei pu1- sijan saaden ensimmäisen cacibinsa, Paavon ollessa pu2. Tästä päättelimme, että ei ehkä sittenkään meidän päivä.....

Nartuissa neljästä juniorista korkein Nooran Kerttu vei hienolla esiintymisellä eri sa:n luokkavoitolla. Kolmelle muulle eh ja kaksi h:ta. Nuorten luokkaan eh, avoluokkaan 6 v nartulle eri sa. Sitten kehiin käyttöluokka. Maire, jota veikkasimme luokan menestyjäksi, sai sileän erin ollen käk 2. Voiton vei melko tavalla meidän tytöistä poikkeava korkea narttu, kahdelle muulle sileä eri ja eh. Sitten olikin kiva viedä meidän valiot kehään.... Ja hienosti se kehä alkoikin! Aseteltuamme Lumon ja Minkun seisomaan, tuomari katseli tovin pöytänsä takaa. Sitten käveli luoksemme, kumartui vähän alaspäin Lumon kohdilla ja totesi, ai että tämmöiset veteraanit tänään! SIIS VETERAANIT! Katsottiin Jarnon kanssa toisimme ja Jarno totesi lakonisesti tuomarille, että ei kun valioluokka.... Tuomari siinä hetken hiljaisuuden jälkeen että ai ajaa, no juoskaapa kierros. "Hieman" kyllä meni maku. Hienoissa turkeissa olevat 5 - ja 3- vuotiaat valiomme olivat tuomarin silmissä veteraaneja! Heh heh.... Olisi siinä kohtaa pitänyt kyllä lähteä kehästä. No valitettavasti ei lähdetty. Tuomari oli käyttänyt todella paljon aikaa edeltäviin luokkiin ja koiriin ja ennen käyttöluokan narttuja myös mitannut kaikki. Lumo sai juosta vain kierroksen ympäri, ei edes edes- takaisin kuin muut. Eri kuitenkin tuli. Minkun tullessa kehään asettelin Minkun seisomaan tuomarin lähelle. Tämäpä meni kankeasti kyykkyyn ja sitten tympeästi tokaisi, " Tuo se koira tänne". Minkua ei moinen kyllä huvittanut yhtään eikä hän ollut sellaiseen tottunut. Minä hilasin neitoa hihnasta että tuomari sai neidin luoksensa. Kyllä koira "nautti" tilanteesta. Sitten lyhyt kopelointi, kierros ympäri ja eri. Kilpailuluokassa Lumo ykköseksi sa:lla ja Minkulle tuomari selitti, että nyt on kyllä sellainen juttu että koira on TAKAKORKEA (Minkulla on n. 50 arvostelua eri tuomareilta, löytyy kotisivuilta ja ei kertaakaan tällaista mainintaan) ja lisäksi liikkui HUONOSTI (mielestäni liikkui erittäin hyvin ja liikkeitä on yleensä aina kehuttu). Tulos, sileä eri ( ja huom. arvostelussa "Hyvät liikkeet"). Siinä kohtaa teki mieli todeta tuomarille että hanki kuule pappa silmälasit. Jos et 3 v upeasti liikkuvaa valiota erota veteraanista ja vielä tekaiset sille vikoja niin..... Mutta hymyilin toki kauniisti ja sitten hakemaan Taikaa.

Rouva oli ainoa OIKEA veteraaninarttu ja hienolla esiintymisellä eri sa. Pn- kehässä käyttönarttu vei voiton, sitten avo, sitten Taika ja sitten juniori- Kerttu. Lumo oli ensimmäinen ulos kätelty. Tuomari vielä oikein korostetusti sanoi Jarnolle että voi kun tässä vaan 4 sijoitetaan... Siis vittuuntui selvästi siitä että luuli nuoria koiriamme veteraaneiksi ja asia korjattiin. Morjensta sanon vaan... Ehkä tuomareillekin pitäisi joka seula olla, mitkä kriteerit pitäisi läpäistä että saa oikeudet jatkaa rodun tuomarina.... Mutta eipä tässä voinut kuin nauraa.

Taika, se OIKEA, veteraani vei sentään lopulta ROP- veteraanin Paavon ollessa VSP- vet. Kaiken huippuna, kun pakkasimme leirin ja suuntasimme palkintopisteelle, saimme kuulla pokaalien olevan loppu! Mikä päätös tälle FARSSILLE!!!! Melkoinen inttinäyttely, antaa palkintojen loppua. No, saimme sitten huiman 5 € lahjakortin jonka lahjoitimme eteenpäin. Kylläpä lämmitti mieltä, kiitos Vaasa! Emme kovin äkkiä tule uudelleen ;)  ROP- veteraaniruusukekin oli pienin koskaan saamamme, joten kovin oli näyttelyjärjestäjille ollut näemmä tavoite kerätä voitot omaan taskuun, pokaalit loppuvat kesken ja ruusukkeet ovat onnettomia. Ilmo-, parkki- ja luettelohinnat sentään kohdillaan, korkeimmasta päästä.

Kotimatka Fonectan mukaan 3 h, sujui pikkasen yli 2 h:ssa, pitihän sitä päästä huimaa menestystä juhlistamaan :D Tytöt onneksi eivät ymmärtäneet mitä ne Mamma ja Iskä nauroivat, heille kun tuli totta kai asiaan kuuluvat näyttelyherkut- ja lelut muistoiksi "huipusta" reissusta. Ja hei, pisteenä vielä i:n päälle, kehien jälkeen lenkitettiin tytsyt ennen kotimatkaa ja Minku taiten ripuloi pöksynsä. Siinä toki putsattiin mitä repussa olleilla papereilla voitiin, mutta lievä paskan tuoksu leijui autossa koko kotimatkan. Se kuvasi tätä reissua paremmin kuin hyvin :D


Huikea Vaasa KV: Valioluokan voitto ilman pn- sijaa, ROP- vet pn3 ja se surkein, 3 v veteraani takakorkea ja surkeat liikkeet ;)