Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-12-05

Pentusuunnitelmat etenevät

Kuluneet pari kuukautta on meillä eletty aktiivista Koiranet- aikaa, tavoitteena löytää Minkulle sellainen sulhanen, joka täyttää meidän kriteerit. Voin sanoa, että jokainen uros joka Koiranetistä löytyy, on tullut tarkasteltua ja pohdittua. Ja valitettavasti täytyy myös sanoa, että vähissä ovat ne urokset joita itse voisin kuvitella jalostukseen käyttäväni. Tai onhan niitä muutamia, hienojakin uroksia, mutta aina löytyy jotain joka sitten suunnitelman torppaa. Lähtien ihan jo sukusiitosprosenteista yhdistelmälle, käyttötuloksen (taipparit) puuttumisesta, ongelmista luonteen kanssa, aiemmista pentueista (jos näissä jotain ongelmia), uroksen sisaruksista you name it.

Koiranetin kautta ja kasvattajaan yhteydessä ollen löytyi kuitenkin yksi sellainen kandidaatti, jossa useimmat kriteerit kohtasivat. Eilen sitten tämän nuoren ja komean pojan tapasimmekin, kiitoksia omistajalle kun saatiin tulla jouluvalmisteluja häiriköimään :-)



Kyseinen uros on Peikkolinnan Reissumies "Joppe". Jopen tulokset vakuuttivat, taipparit olivat menneet läpi heti toisella yrittämällä ja Suomen muotovalioksi Joppe tuli vain seitsemällä näyttelykäynnillä (sertit suomalaisilta tuomareilta). Eli taipumukset ja ulkomuoto ovat kohdallaan!

Joppe asuu samassa taloudessa isänsä Lakun kanssa, jonka myös eilen tapasimme. Molemmat pojat olivat erittäin hurmaavia luonteeltaan! Kumpikin haki rapsutuksia ja pusujakin meille vierailijoille annettiin :-) Itselleni on tärkeää koiran luonne ja siinä se piirre, että myös vieraat ihmiset otetaan hyvin vastaan. Tollerit kun monasti ovat pidättyväisiä ja välinpitämättömiä niin tämä ei aina ole itsestään selvää. Jopessa tuntui olevan paljon samoja piirteitä kuin Minkussa, leikkisyys (Jarnoa nappastiin Minku- tyyliin nenästä pusujen ohessa) ja kyky myös rauhoittua kun tekeminen loppuu. Joppe pitää lapsista (perheessä on kaksi poikaa) ja tulee toimeen myös kissojen kanssa (näitäkin perheestä löytyy). Riistavietti on hyvä ja työskennellessään Joppe on hiljainen (iso plussa).

Kun oltiin eilen ensin tutusteltu ja jutusteltu Jopen omistajan kanssa niin haettiin Minku tapaamaan sulhasehdokastaan. Kovin neito Joppea kiinnosti ja tuttavuutta oltaisiin tehty vaikka tositoimien merkeissä samoin tein. Tästä Minku nyt kuitenkin oli eri mieltä ja sen myös kertoi. Joppe uskoi hyvin sanomista ja sitten nuuskuteltiin ja haisteltiin ja oltiin kavereita :-) Innolla odotamme mitä tästä yhdistelmästä syntyy, toiveet ja odotukset ovat korkealla. Innokkaita, hyväluonteisia, kauniita ja komeita, sosiaalisia ja terveitä pentuja on lupa odottaa!