Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2016-12-12

Veteraani Voittaja 2016!! Paska reissu, mutta tulipa tehtyä ;-)
Viikonloppuna koettiin näyttelyvuoden päättävät Voittajanäyttelyt Helsingin messarissa. Pitkään pohdimme, lähteäkö vaiko ei, sillä jo pelkät ilmomaksut tältä laumalta olivat melkos suolaiset (58 € / koira/ päivä). Päätimme sitten kuitenkin lähteä ja kummallekin päivälle, sillä tuomarit olivat molemmat tehneet Minkusta ROP:n kertaalleen ja muutkin tytöt saaneet ok arvostelut.

Lauantaina strattasi Tollerivolvo kohti Pasilaa ja Sokos hotellia, jossa majoituimme la-su yön. Veimme auton hotellille ja siitä kävellen n. 1 km matka mukavassa pakkassäässä messariin. Koirien sisäänkäynnin löytäminen oli hieman haastavaa, kun opaskylttejä ei ollut (tästä annoimmekin palautetta). Mutta lopulta se oikea ovi löytyi ja päästiin kasaamaan häkki kehän laidalle. Harmittavasti siinä häkkiä pystyttäessä huomasimme, että häkin palvelusvuodet olivat täynnä- vetoketju millä koko komistus kasataan oli hajonnut :( Onneksi häkki kuitenkin pelitti vielä sen verran että rauhalliset tyttösemme uskalsi sinne laittaa. Ja mikä kummallista- koko messarista ei löytynyt samanlaista uutta häkkiä! No, nyt se on tilattu netistä.

Tollerikehän alkua odotellessa oli hyvää aikaa rupatella kaverien kanssa. Minkun ja Taikan veljien omistaja Susanna oli tuttuun tapaan talkoilemassa ja tuli myös kannustamaan meitä kehän laidalle. Minkun pennunostaja Jasmin oli paikalla molemmat päivät ja ottikin hyviä kuvia (mm. tuo Minku- sammakkokuva on Jasminin ottama), kiitos niistä! Myös muita pennunostajakandidaatteja tapasimme ja juttua riitti.

Tollereilla oli lauantain Helsinki Winnerissä tuomarina Tiina Illukka, jolla Minku oli ROP Tallinna Winnerissä 2015. Nyt ei Tiina joko Minkua muistanut tai sitten oli mieli muuttunut. Neiti esiintyi todella hyvin, kuten myös Lumo. Molemmat saivat sileät erit ja olivat kuudesta valionartusta ne jotka käteltiin ulos. Kylläpäis hieman harmitti! Arvostelut olivat myös melkoinen vikalista, Minkun suuret korvat nyt eivät yllättäneet mutta Lumon turhan suuret silmät... No, kuvasta voi päätellä :-)Ei auttanut jäädä tappiota suremaan, kun Taikan vuoro tuli edustaa yhteensä kuuden veteraaninartun kisassa. Hienosti Rouva edustikin, luokka 2. sa:lla oli tulos ja arvostelu todella mairitteleva (poislukien "litteät käpälät"). Rouva siis oli ainoa meidän koirista joka Illukan mielestä ansaitsi sa:n. Viimeksi valioluokassa Taikan tuomio oli ollut sileä eri, joten jotkut ne vaan paranee vanhetessaan :D

Katseltiin kehä loppuun ja onnittelut menestyjille! Paavo ja Tiuku olivat kaunis voittajapari ja tittelinsä ansainneet, ja muutenkin tuomari löysi menestyneet koirat sijoituksille. Käytiin Jarnon ja koirien kanssa juomassa vielä kuoharit ennen lähtöä hotellille, ei voiton vaan tappion malja tällä kertaa. No, oikeastaan ei edes juuri harmittanut, odotuksia oli enempään mutta tällaista tämä on. Ja olihan meidän valiot luokan pienimmät tytöt, joten sen puolesta erottuivat joukosta (ja tästäkin arvosteluissa mainittiin).

Illalla käytiin syömässä hyvät ruoat hotellin ravintolassa ja tyttöset saivat leikkiä uusilla messarileluilla mitä ostettiin. Hotellin läheisyydessä oli myös kivat ulkoilumaastot joten kyllä kelpasi koirien kanssa asustella.

Aamulla jätettiin auto taas hotelliin ja käveltiin messariin. Odotuksia ei tälle päivää enää ollut, kun tiedossa oli kisaa olevan vielä 10 narttua enemmän kuin lauantaina. Tuomari Jaana Hartus oli vetänyt porukkaa paikalle tähän Voittaja 2016- näyttelyyn.Valionarttuja oli huikeat 10 kpl ja veteraaninarttuja myös pitkä liuta, peräti 8. Aika kehän alkua odotellessa kului jälleen mukavia rupatellen Taikan kasvattajan Rikun, pennunostajaehdokkaiden ja näyttelytuttujen kanssa.

Lumo ja Minku esiintyivät taas todella kauniisti, kumpaakaan ei tarvinnut yhtään asetella/korjata. Tänään me olimme kuitenkin jälleen pieniä tuomarin makuun (ja oltiinkin luokan pienimmät) ja ei sijoitusta. sileät erit olivat siis molempien tyttöjen saldot voittajaviikonlopusta. Ja Minkulla oli taas isot korvat :D Kehässä oli harjoittelijatuomari joka naureskeli ja ihmetteli Minkun sammakkomakoilua siinä vuoroa odotellessa. Siitä kyllä aina riittää iloa ja hyvä niin! Onhan se hassu :)Hieman pieni ja isokorvainen Minku edustaa :)


Veteraanikisa oli kova ja odotuksia ei juuri ollut, kun viime päivän voittaja oli myös paikalla. Tuomari halusi nähdä hampaat oikein kunnolla ja ekaa kertaa katsottiin myös hammastodistus, Taikalla kun sellainen on poistetun poskihampaan vuoksi. Sitten juostiin ja pönötettiin, eri tuli. 6/8 veteraania saivat erit. Kilpailuluokassa juostiin pari kierrosta ja sitten tuomari osoitti meille sijaa 1. En kyllä vielä uskonut että tämä on lopullinen järjestys, eilisen voittaja osoitettiin meidän taakse sijalle 2 ja sitten juostiin taas. Mutta kyllä se järjestys oli siinä, Taikasta tuli Veteraani Voittaja 2016!

Siitä sitten jatkettiin pn- kehään, missä oli 1 juniori, 2 käyttönarttua, 4 valiota ja 4 veteraania. Ja tässä kohtaa tapahtui se "paska reissu". Muutama juoksukierros ja me oltiin yhä jatkossa. Sitten Taika alkoi yhtäkkiä kiskoa eri suuntaan hihnassa, mitä Rouva ei todellakaan koskaan näyttelykehässä tee. Ajattelin asian johtuvan siitä, kun kehää peittävät matot olivat täynnä länttejä (kahden päivän pissa- ja kakkavahingot...), Rouva kun inhoaa kulkea toisten jätösten päältä. No, ei ollut tästä kyse. Kuin salamana kirkkaalta taivaalta Rouva ripuloi vauhdista kehään. Yli 8 näyttelyvuotta takana eikä koskaan edes pissaa ole kehään tehnyt. Aamulla lenkillä kakka oli täysin normaali ja nyt melkoinen ripuli. Mitäs siinä sitten voi tehdä. Koko kehä seisahtui ja minä odotin että Rouva sai kakkansa loppuun. Sitten Jarno apuun paperin kanssa siivoamaan. Eihän siitä mitään tullut, kun ripuli levisi ja imeytyi mattoihin.. Onneksi siivouspartio on lähellä ja nopeasti matot vaihdettiin uusiin. Kiitos hienosta toiminnasta messarin talkoolaiset!

Kun matot oli vaihdettu ja kehä saattoi jatkua, kysyin tuomarilta että ollaankos me vielä mukana..... Tuomari vain hymyili ja totesi jotain että tottakai ja tänne vaan mukaan. Lopulta meidät osoitettiin sijalle 2, Veteraani Voittajan lisäksi sijoitus pn- kehässä tuossa joukossa, aivan käsittämätöntä! Ei sitä meinannut todeksi uskoa, on se Rouva vaan omaa luokkaansa.

Kisa jatkui vielä ROP- veteraanin valinnalla, missä Taika pääsi juoksemaan pari kierrosta Ramonin kanssa. Hieman liikutti ajatella vuotta 2010 ja samaista Voittajanäyttelyä.  missä tämä parivaljakko oli ROP ja VSP. Nyt sama pari, mutta vanhuksina - ehkäpä vielä upeampaa...... :)


Taika VSP ja Ramon ROP Veteraanivoittaja 2016 (kuva Sanna Pilvinen)

Tuomari jutteli kanssamme siinä hetken aikaa ja kehui veteraanien tason erinomaiseksi. Etenkin Taikan ja Ramonin päät saivat kiitosta, enää kuulemma ei tahdo näin hyviä päitä löytää. Ja se asenne mikä näillä konkareilla hommassa on, se vaan on jotain ihan omaa luokkaansa!

Hienot koirat löytyi myös ROP-  ja VSP- sijoille. Onnea Dora ja Kaapo omistajineen! Hauska oli huomata myös se, mikä oli koirien kokonaistaso tänä viikonloppuna. Kaikki tittelit menivat eri koirille, mikä kertoo siitä että tuomareilla on hieman eroa mieltymyksissä, mutta upeita koiria oli paikalla monta.

Taika sai Veteraani Voittaja- tittelistä palkinnoksi hienon lasiesineen ja pokaalin. Asiaankuuluva Veteraanivoittaja- ruusuke ostettiin itse. On se upea, kuten on ruusukkeen saajakin! Noita veteraanititteleitä (4 x valio ja 2 x Voittaja) on Taikalle tässä vajaan 5 kk veteraani-i än aikana kertynyt jo kuusi ja monta monta muuta palkintoa lisäksi. Tässäpä vielä kuva ylpeästä Rouvasta vetereenipalkintojensa kera :-)