Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2016-11-18

Baltian Voittaja ja Baltian Veteraanivoittaja 2016!Viime viikonloppuna teimme reissun Baltian Voittajanäyttelyyn Latvian Rigaan. Matkasuunnitelmat muuttuivat loppusuorilla, kaverireissusta oman perheen reissuksi. Tästä syystä meillä oli ilmoitettuna näyttelyyn vain Minku ja Taika, Lumon kun piti jäädä kotiin Jarnon kanssa viettämään "poikien viikonloppua" :-) Reissusta tulikin oman lauman laatureissu, etenkin kun vielä varattiin hieno hotelli aivan Rigan keskustan tuntumasta, suuren puiston kupeesta. Siinä kelpasi tyttöjä lenkitellä joen äärellä.

Matkamme alkoi tuttuun tapaan perjantaina Tallink Siljalla lahden yli pyyhkäisten, buffet aamiainen nautittiin ja sitten köllöteltiin tyttösten kera hytissä. Tytöt saivat, kuten aina laivareissuilla, tax freestä pari uutta lelua ja buffetista muutaman lihapullan + nakin tuliaiseksi, kyllä kelpasi!Ajo Rigaan sujui ongelmitta ja hotellikin löytyi pienen hakemisen jälkeen. Huoneemme oli todella tilava sviitti, missä kultaiset tekstiilit lisäsivät juhlavuuden tuntua. Tyttöset olivat aivan riemuissaan, kuten aina uuteen paikkaan tullessa. Hetken leikkien jälkeen rauhoituttiin lepäilemään ja ilta kului pitkän puistolenkin, ihmisten ravintolaherkuttelun ja iltalenkin merkeissä.


Aamulla pakkasimme tytöt ja näyttelytavarat kyytiin ja suuntasimme taksilla ryhmänäyttelyyn, joka pidettiin n. 10 km päässä hotellilta. Paikalle oli hieman hankala löytää, joten onneksi meillä oli taksikuski eikä itse tuolla sompailtu. Ryhmänäyttely pidettiin avarassa ja tarkoitukseen hyvin sopivassa hallissa. Tuomarina tollereilla toimi suomalainen Jukka Kuusisto, kellä emme ennen olleet arvosteltavina käyneet. Päätimme, että minä esitän sekä Minkun että Taikan. Molemmat esiintyivätkin oikein hienosti! Minkusta tuomari kysyi, että taitaa karvanvaihto olla menossa. Niinhän se vielä on, housut olivat jääneet kotiin. Taikan turkkia kehuttiin kovin ja eipä se yllätys ollut, että parhaan nartun tittelin vei Taika! Siitä onkin aikaa, kun Rouva on ollut "oikea" ROP! Tuomari oli erittäin miellyttävä ja naureskeli sitä, kun ei meille mikään kelpaa. Kumpikaan kun ei nimittäin ottanut sertiä vastaan :-)


Taika ROP, Minku pn2, tuomarina Jukka Kuusisto

Illalla löydettiin hyvä kreikkalainen ravintola ihan hotellin läheltä, jossa syötiin pitkän kaavan mukaan ja nautittiin, mitäpä muuta, kuin pullollinen Nebbioloa. Hyvää oli!

Sunnuntaina koitti reissun varsinainen päänäyttely, Baltian Voittaja 2016. Näyttely pidettiin jo aiemmilta reissuilta tutuksi tulleessa Rigan messukeskuksessa, minne  kuljimme taksilla. Hyvä niin, sillä ruuhkat näyttelypaikan lähellä olivat melkoiset. Taksikuski ei ruuhkiin jäänyt vaan toimitti meidät ohi jonojen suoraan sisäänkäynnille.

 Tollereita edustivat eilisen malliin vain Minku ja Taika. Tuomarina tässäkin näyttelyssä oli asiantuntemusta Suomesta, tiukka mutta erittäin miellyttävä Elena Ruskovaara. Elena teki aikanaan Taikasta C.I.E:n Jyväskylän KV:ssa. Minkusta Elena sitä vastoin ei junnuna oikein perustanut, hieno arvostelu muuten mutta arvosanan roima tiputus ylipainon vuoksi. Nyt ei ylipainoa ollut, joten ihan hyvillä mielin mentiin kehään.

Minä esitin jälleen molemmat tytöt. Ensin Minku, joka piti Elenasta ja myös toisin päin, melkein antoi pusun tuomarille mutta ei sitten ihan kuitenkaan. Tätä Elena nauroi, että no senhän olisi voinut tulkita tuomarin nuoleskeluksi (paha juttu) jos olisi pusun antanut ;) Esiintymisessä kaikki sujui hienosti ja kattavan sanallisen arvostelun + tunnustelun jälkeen meille ojennettiin cacib ja Baltian Voittaja 2016- tittelilappu ja pokaali. Jes! Sitten esitysvuoroon Taika, jonka Jarno oli jo kehään tuonut odottamaan. Rouvalla oli taas virtaa ja liikkeet lennokkaat. Ilmeen arvostelu oli hieman haastavaa, kun Taika vain tuijotti kättäni missä lihapullan pala, eikä katsonut tuomaria. Elena tämän hyvin ymmärsi ja nauroi vain, että osaa keskittyä oleelliseen ;) Arvostelu oli hieno ja reissun kruunuksi, myös Taikalle ojennettiin voittajalipuke! Rouvasta tuli siis Baltian Veteraanivoittaja! Se olikin Taikan viides veteraanititteli tälle vuotta. Melkoinen veteraaniluokan korkkaus, ellen sanoisi!

Roppikehässä Elena oli jo antamassa Minkulle ruusukkeen, mutta sanoikin että tämä on teille mutta juoskaa nyt vielä kierros, kun on niin hienot liikkeet! Ja mehän juostiin ja sitten se ROP- rusetti Minkulle ojennettiin. Siinä hetkinen vielä juteltiin ja kerroin Elenalle, että teit tästä veteraanista muuten CIE:n 6 vuotta sitten Jyväskylässä. Elena oli kovin ilahtunut ja kehui että hienosti on veteraani kunnossa pysynyt. Minkua hän kehui erityisesti, että ovat todella saman kaltaiset Taikan kanssa rakenteeltaan mutta pitää Minkun rakenteesta vielä hieman enemmän. Eli jalostus on tässä kohtaa toiminut, kuten pitää :)


Baltian veteraani voittaja 2016 ROP-vet ja Baltian voittaja 2016 ROP, tuomarina Elena Ruskovaara

Illalla oli siis jälleen aihetta juhlaan! Tällä kertaa käytiin toisessa hotellin läheisessä ravintolassa, joka oli varsin spesiaali paikka sisustukseltaan ja ruoka oli erinomaista. Päivän kruunasi toki, mikäs muu, kuin Nebbiolo ;)

Reissu oli kaiken kaikkiaan loistava ja täytti odotukset monin verroin! Kotimatkalla oli auto täynnä iloista porukkaa, turistikoira Lumon ilme takapenkiltä kertoo hyvin koko reissun fiilikset :)