Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2016-12-29

Vuosi 2016, mitä kaikkea se koirain kanssa piti sisällään

Vuotta 2016 on jäljellä enää pari päivää, joten lienee aika tehdä pieni yhteenveto siitä, mitä kaikkea koirien kanssa tehtiin ja saavutettiin kuluneena vuonna. Paljonhan noita asioita vuoteen mahtui ja paljon jäi vielä tavoitteita ja saavutettavaa alkavalle vuodelle, mutta niistä lisää sitten seuraavassa päivityksessä :)

Kaikkien tyttösten kanssa aloitettiin loppukesästä uusi harrastus, VEPE. Löysimme lajin vasta kesän lopulla, joten päästiin vasta alkuun harrastuksessa. Kaikki tytöt olivat lajista innoissaan, kukin suoritti omalla temperamentillaan, Lumon ollessa se vauhdikkain kuten aina :) Veneestä hyppy, veneen haku (myös kahden veneen liikkeenä) sujuivat kaikilta hyvin ja esineen vientiäkin vähän treenailtiin. Siinä harjoitukset jatkuvat nyt talvikaudella maalla, koska vientikäsky on noutajalle selvästi vaikeampi kuin tuontikäsky. Mutta huippulaji jonka parissa ensi kesänä jatketaan!

Kennelin tapahtumia olivat Kennelpäivä elokuussa, joka herätti paljon kiinnostusta, kiitoksia ja tiedon siitä, että kyseisenlaiselle tapahtumalle oli tilausta. Joten ensi vuonna uudelleen. Kennelin tapahtumiin voidaan lukea myös lukuisat suunnitellusta pentueesta ja rodusta ylipäänsä kiinnostuneet vierailijat, jotka ovat kotonamme ja harrastusten parissa käyneet tyttöihimme tutustumassa. Lisäksi erityisen hienona kenneliä koskevana asiana on koko Grappolo- pentueen PEVISA- tutkimukset ja hienot tulokset niistä. Kiitoksia kaikille Grappolojen omistajille tästä!

Minku saavutti vuonna 2016 paljon. Näyttelypuolella Suomessa 6 kertaa ROP- sijoitus ja näistä kolme kansainvälisissä näyttelyissä. Lisäksi 4 VSP- sijoitusta. Hienoimpana Suomen näyttelymuistona vuodelle oli Minkun ensimmäinen ROP- ja RYP3- sija Akaassa! Siinä kyllä silmäkulma kostui, meidän ensimmäinen Suomessa RYP- sijoittunut tyttönen :)

Ulkomailta Minku saavutti paljon, useita ROP- sijoja joista hienoimmat olivat Baltian Voittajan ROP ja titteli marraskuussa. ROP- sijat tulivat myös Narvan huhtikuisista kahdesta KR- näyttelystä, Druskininkain elokuisesta KV- näyttelystä ja Valmieran lokakuisesta KR-näyttelystä, jossa neiti edusti melkolailla nakuna. Mutta hieno koira ei karvoja kaipaa! Useita valiotitteleitä saavutettiin myöskin, eli Viron, Liettuan ja Baltian MVA sekä suurimpana kansainvälisen näyttelyvalion arvo C.I.E, jonka vahvistusta odottelemme FCI:ltä ja mennee alkavalle keväälle. Näyttelyiden saralla voidaan sanoa Minkun vuoden olleen huikea!Minkun upea RYP-3 sijoitus Akaassa

Mejässä päästiin starttaamaan voittajaluokassa ja kaikkiaan kisattiin viisi kertaa kuluneena kesänä. Ensimmäiset kaksi koetta olivat olosuhteiltaan ihan kammottavat, kaatosadetta, kovaa tuulta ja kokeneillekin koirille heikkoja tuloksia. Näistä meidän saldo jäi odotetusti laihaksi. Sitävastoin kesän kolme viimeistä koetta olivatkin keleiltään paremmat ja tuloksiakin tuli: yksi voi 2- tulos jossa hukka tuli viime metreillä (ja edelleen harmittaa!) sekä kaksi voi1- tulosta. Valioituminen jäi siis yhdestä ykkösestä kiinni. Tärkentä kuitenkin, että Minku on osoittanut loistavan kykynsä nenän käyttöön ja tämä onkin Minkulle se mieluisin laji, kun valjaat puetaan, neiti ihan tärisee innosta :-)
Minku ja ensimmäisen voi1- tuloksen Tollerimejässä palkintopysti

Muiden harrastusten osalta Minkulla olivat tavoittena taipparit, joissa käytiin kerran yrittämässä syyskuussa. Yritykseksi jäi hyvin sujuneista treeneistä huolimatta ja harjoitukset jatkuvat, leppoisalla asenteella. Noutaminen on Minkulle mieluisaa ja treenailua jatketaan nyt talvikaudella, kun päästään tekemään hakuruutua ja suunniteltuja treenejä metsäjärven ympäristöön.

Tokossa ei minun asettama kisatavoite täyttynyt, ihan omasta laiskuudestani johtuen. Treeneissä käytiin kerran viikkoon sekä kevät- että syyskausi. Kouluttaja vaihtui syksyllä ja harjoitteisiin tuli vähän uutta twistiä, toisaalta ihan jees. Minku on innokas tekemään hommia minun kanssa yhdessä eikä varsinaista syytä sille, miksei kokeisiin asti päädytty, löydy mistään muualta kuin itsestäni. Jos vain energiaa olisi ollut kotitreeneille enemmän, oltaisiin saatu kaikki alokasluokan liikkeet koevalmiiksi.

Lumo täytti heti tammikuussa toivotun agilitytavoitteen, eli sain LUVA:n hyppyradalta. Tämän jälkeen Jarno ja Lumo starttasivat muutamissa kisoissa, agilityradalla parhaan tuloksen ollessa -15 vp. Lumo kiihtyy edelleen liikaa kisatilanteissa, joten toistaiseksi harrastus on pääasiassa vain harrastus, treeneissä on kaikilla kivaa :)

Näyttelyissä Lumo kiersi samat kisat kuin Minku, lukuunottamatta Baltian Voittajaa . Hienoin tulos Lumolla oli Tallinna Winner- titteli huhtikuussa. Useissa näyttelyissä kävi niin, että pikkusisko Minku vei sen pn1- sijan Lumon ollessa pn2. Suomessa Lumo oli kerran ROP ja kerran VSP, Ihan mukiinmenevä näyttelyvuosi Lumollakin siis, joka olisi ollut huomattavati kirkkaampi ilman pikkusiskoa ;)
Lumoava Lumo :)

Mejässä Lumo starttasi neljä kertaa, joista kolme Jarnon ollessa ohjaaja. Harmittavasti pari kisaa meni Lumonkin osalta säiden piikkiin ja parissa kisassa sitten sattui muita, tuomari Karlan sanoin "työtapaturmia". Tuloksena kaksi voi 3:sta ja kaksi voi 2:sta. Lumokin on kuitenkin osoittanut yltävänsä myös voi 1- tulokseen, sillä plakkarissa on yksi voi 1 vuodelta 2015. Kyllä Lumokin siis osaa, kun vain palikat osuu kohdilleen :)

Taika vietti näyttelyiden osalta alkuvuoden oloneuvoksena, mukana reissuilla mutta vain lihapullia syömässä, ei kehissä. Kun veteraani-ikä täyttyi 8 v- syntymäpäivänä 14.7, starttasi Taika näyttelyissä veteraaniluokan. Menestys siellä on ollut aivan huikeaa: ulkomailla useita ROP- veteraani sijoituksia ja veteraanimuotovalion arvoja (Viro, Latvia, Liettua, Baltia VMVA) sekä Baltian Veteraanivoittaja 2016- titteli. Suomessa viidesti ROP- veteraani ja kaksi vertaa VSP- veteraani, hienoinpana Helsingin messukeskuksen Veteraani Voittaja 2016! Muutamia pn- sijojakin Taika on napsinut, välillä jopa mennyt tyttäriensä edelle. Lähes kaikissa arvosteluissa on kehuttu kepeitä liikkeitä ja erinomaista kuntoa! Taika onkin loistavassa kunnossa ikäisekseen ja toivottavasti näin jatkuukin vielä pitkään :)
Naurava ROP- veteraani Porissa kesällä 2016 :)

Muissa harrasteissa Taika ei kuluneena vuonna kisannut, mutta Nose Workissa suoritettiin hajutesti keväällä ja kun kisat Suomeen virallisina rantautuvat, on aivan mahdollista että Rouvan kanssa niihin osallistutaan. Mejää ollaan tehty virikemielessä omaksi iloksi, samoin pieniä tokoharjoitteita silloin tällöin. Ja tottakai kaikissa noutotreeneissä Rouva on myös mukana ja varmana suorittajana hakee nekin noudettavat, jotka joskus nuorisolta hukkaan jäävät :)

Yhteenvetona voisi todeta, että varsin passeli harrastus- ja kisavuosi tämä kohta historiaan siirtyvä 2016. Tuloksia tärkeämpää on kuitenkin ollut se, että kaikki tytöt ovat olleet terveitä, silmin nähden onnellisia ja elämäänsä tyytyväisiä. Tämä on suurin tavoite myös vuodelle 2017, ja niistä muista tavoitteista lisää myöhemmin :)Onnelliset ja elämäänsä tyytyväiset tytöt toivottavat kaikille loistavaa alkavaa vuotta 2017!