Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-09-16

Kisoja, koulutuksia, treenejä... :-)


Aloitetaan syksyinen päivitys sävy sävyyn syksyn väreihin sointuvilla Minkulla ja Baltian MVA- ruusukkeella :-) Postia Liettuasta tuli pari päivää sitten ja nyt on Minkun 11. titteli jo virallisena Koiranetissä. On se melkoinen kaunotar tuo meidän Minku!

Maanantaina Jarno kävi pitkästä aikaa aksakisoissa Lumon kanssa. Eikä ollutkaan turha reissu, ensimmäinen tulos agiradalta napsahti! 15 virhepistettä, joista kisavideota katsoessa kaksi johtui ohjaajan hitaudesta ja yksi oli Lumon virhe, puomin alastulokontakti oli ihan hilkulla osua mutta tuomari katsoi ettei osunut. Tästä on kuitenkin kiva jatkaa! Kisoissa oli katsomassa myös kennelpäiväämme osallistunut perhe, mukava oli näyttää Lumon osaamista näin virallisestikin :-)

Tiistaina vepeiltiin kauniissa syyssäässä. Ensin kaikki tytöt hakivat veneen, tämä sujui ongelmitta jokaisella. Toisena harjoitteena halusimme kokeilla jotain uutta ja ylemmissä luokissa kisaavien koirien suorituksia katsellessa päätimme koittaa miten tytöiltä sujuisi kahden veneen liike. Siinä ensimmäinen vene koiran kera suodettiin n 30 m päähän rannasta ja toinen vene missä minä ja köysi, tämän veneen suuntaisesti n 10 m lähemmäs rantaa. Ensin suoritti Lumo. Käskystäni Lumo hyppäsi veneestä ja lähti uimaan venettä, jossa minä olin, kohti. Kun Lumo oli n. 3 m metrin päässä veneestä, heitin köyden veteen ja yhtään epäröimättä Lumo hieman korjasi suuntaa ja nappasi köyden suuhun ja hinasi meidät rantaan. Loistava suoritus! Sama tehtiin Taikan ja Minkun kanssa ja jokainen hoksasi homman heti. On ne vaan fiksuja koiria, ei voi muuta sanoa!

Eilen pidimme Jarnon kanssa mejäkoulutusta Ikaalisten seudun kennelkerholle. Liityimme kerhoon kesällä (vepe- treenit ovat heidän järjestämiään) ja huomasimme, että kerhoon haetaan mejävastaavaa. No, kun tätä mejäkokemusta on jo jonkin verran kertynyt, otimme "pestin" vastaan. Eilinen koulutus oli ensimmäinen pitämämme ja oli hieno huomata, miten innostunutta porukkaa oli paikalla! Ilta venähti myöhään ja keskustelu oli antoisaa. Kerroimme teoriaa mejästä, näytimme käytännössä miten jälki tehdään, parin tehtävät, koiran ohjaajan ja oppaan tehtävät, Jarno opetti suunnistusta ja lopuksi pääsi kaksi koiraa edellispäivänä tekemillemme pienille harjoitusjäljille. Kerraassan onnistunut ilta ja keväällä onkin tarkoitus pitää jatkokurssi, hieman pidemmän kaavan mukaan :-)