Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-03-21

Tapahtumarikas viikonloppu

Olipa jälleen tapahtumien (koiratapahtumien) täyteinen viikonloppu :-)

Perjantaina Jarno vietti vapaapäivää ja vei Lumon sekä Minkun "demokoiriksi" koirahieroja- ja osteopatiaopiskelijoiden koulutustapahtumaan Pohjois- Hämeen Kennelpiirin koulutustilaan. Siellä molemmat tytöt saivat n. tunnin käsittelyn, rankaa käytiin läpi ja lukkoja paikallistettiin ja availtiin. Minku oli ollut hieman ihmeissään käsittelystä alkuun kun uudet tyypit häntä hiplasivat, mutta Lumo suvereeniin tapaansa täysin "solmuun laitettavissa" :-) Kiitos hierojallemme Johannalle kun meidät demokoiriksi tuonne kutsuit!

Lauantaina heräsimme aikaisin ja suuntasimme kirpeässä kevätaurinkoisessa pakkassäässä metsäjärvelle. Jarno oli suunnitellut Minkulle noutotreenit ja minä olin mukana avustamassa ja videoimassa. Ensiksi tehtiin siipidamien 2 kpl haku "ruudusta". Hienosti molemmat damit löytyivät ja palautettiin Jarnolle vauhdikkaasti ja lähes suoraviivaisesti. Hienoa työskentelyä!

Kuumat kaakaot termospullosta nautittuamme matka jatkui ja kohta tehtiin sama siipidamien haku toisessa paikassa. Jälleen vauhdikasta ja innokasta työskentelyä ja damit suoraan käteen Jarnolle! Kun Minku oli noutanut, pääsi Taika hakuruutuun. Olimme tilanneet kuorman uusia dameja Kelpo Kepon- putiikista ja empimättä rouva niitä maastosta haki ja palautti vauhdilla nakkipalkan kiiluessa silmissä motivaattorina :-) Lumolle tehtiin oma haku tennispalloilla ja kyllähän sekin noutaa osasi.

Taas jatkui matka ja seuraavalla etapilla tehtiin Minkulle kanin jäljestys, damilla jossa päällä nyljetty kanin nahka. Minä markkeerasin jäljen lähtöpaikan Minkulle heittämällä damin ilmaan ja Minku näki pudotuspaikan. Sitten Jarno vei Minkun piiloon ja minä vedin jäljen, n. 40 m ja laitoin kanin piiloon kuusen juurelle. Sitten Minku irti. Markkeerauspaikka haisteltiin tarkasti ja siitä innolla jäljellä edeten lähes suoraviivaisesti kanille. Ilman empimistä kanidami suuhun ja parilla otteen korjauksella kaunis suoraviivainen palautus Jarnolle :-) Tämän jälkeen Minkulle annettiin kanidami vielä kannettavaksi ja ylpeänä neiti sitä metsässä kuljettikin melkoisen matkan, kunnes tehtiin vaihto namiin. Lopuksi nautittiin vielä toiset kuumat kaakaot, tytöt etsivät nameja lumihangesta ja heiteltiin järven jäällä hienolla hankikannolla auringosta nauttien frisbeetä koko laumalle. Todellista laatuaikaa!

Järveltä palauttuamme hetken huilit ja sitten saimmekin mukavia vieraita, Minkun sisko Nella omistajineen ja "pikkuveljensä" bordercollie Kapo tulivat kyläilemään. Koirat jaksoivat painia ja leikkiä pihalla useamman tunnin ja meillä omistajilla juttua riitti. Kiitos Annaliina ja Niko käynnistä, tervetuloa uudelleen :-)

Illalla olikin operaatio saattaa kaikkien tyttöjen tassukarvat, kynnet, korvakarvat ja turkit näyttelykuntoon, sunnuntaina kun oli ohjelmassa Korpilahden ryhmänäyttely. Aamulla aikainen herätys ja matkaan kohti Korpilahtea, kylmää (matkalla -14 pahimmillaan) hevosmaneesia missä näyttely järjestettiin. Tuomaroimassa oli meille uusi tollerituomari Kati Heiskanen ja koiria oli näyttelyyn ilmoitettu 22 kpl. Paikalla oli myös Minkun veli Sulo Keuruulta, tosi kiva oli nähdä ja omistaja Johannalle kiitos Taikan esittämisestä!

Uroksia oli näyttelyssä 7 kpl ja vain yksi, kevyempi käyttöluokan uros sai eri sa:n. Sulolle arvosteluksi tuli h. Tuomari piti Suloa etumatalana ja rokotti myös etujalkojen käyryydestä. Paljon arvostelussa oli hyvääkin, etenkin luonne ja esiintyminen mistä on aina hieno saada maininta.

Narttuja  oli ilmoitettu 15 kpl. Erinomaista jaettiin melko paljon, muutama eh ja joku h:kin. Lähinnä pienemmät ja matalammat koirat saivat noita huonompia arvosanoja, tuomari piti selvästi enemmän kevyestä ja korkeammasta mallista. Meidän tytöt olivat kolmistaan valioluokassa. Taika aloitti esiintyen Johannan kanssa kauniisti. Tuomari piti Taikaa aivan liian löysänä ja tuhtina, joten arvioksi tuli eh. Tämä ei yllättänyt, kun oli nähnyt tuomarin linjan. Arvostelu oli muuten ihan mukava:

"Erinomaista rotytyyppiä oleva vahva narttu, joka tänään hyvin tuhdissa kunnossa, mikä häiritsee yleisilmettä. Kaunis nartun pää. Tukeva kaula. Vahva selkä. Erinomainen runko, joka ei tarvitsisi tämän päivän liikakiloja. Erinomaiset kulmaukset, raajaluusto ja tassut. Tehokkaat vetävät liikkeet. Erinomainen luonne ja karvapeite. Laadukas daami, joka toivottavasti ryhtyy nyt dieetille".

Lumo esiintyi Jarnon kanssa tuttuun tyyliinsä kauniisti. Tuomari ihasteli etenkin Lumon ilmettä, mutta piti Lumoakin liian lihavana ja sanoikin arvostelua antaessaan, että Lumo saa nyt "kivan erin", muttei muuta tässä kunnossa. Arvostelu oli kyllä kaunis, joten ehkäpä menemme uudelleen käymään tuomarin kehässä, kun ollaan se kosmeettinen kilo tiputettu.

"Erinomaista rotutyyppiä oleva narttu, joka tänään hieman tuhdissa kunnossa. Erinomaiset mittasuhteet. Erinomainen, kaunis nartun pää, ihana ilme. Vahva kaula. Hyvä selkä, oikea hännän kiinnitys. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä raajaluusto. Ihana, täyteläinen runko jossa tänään turhan paljon pehmikettä. Tehokkaat, eloisat liikkeet. Erinomainen karvapeite. Hyvä luonne. Kaunis narttu, joka olisi enemmän edukseen hieman hoikempana". Kehästä poistuessaan Jarno sanoi tuomarille minuun viitaten, että tuota saat syyttää ;-) Sainkin tuomarilta ripitystä moneen otteeseen, miten olen päästänyt koirat niin lihaviksi.... Onneksi ihan positiivisessa hengessä kuitenkin tämä palaute ;-)

Kysyinkin kun menin Minkun kanssa arvosteluvuorolleni, no että onkos tämä nyt sopivan paksu? Kuulemma oli juuri sellainen kuin pitääkin, eli edes yksi kolmesta oli kunnoltaan passeli tuomarin makuun. Minku esiintyi kivasti ja saatiin kaunis arvostelu:

"Erinomainen, feminiininen narttu. Hyvät mittasuhteet. Esitetään kauniissa näyttelykunnossa. Kaunis nartun pää. Hyvä ilme. Ryhdikäs kaula, vahva selkä. Oikea hännän kiinnitys ja hännän kanto. Erinomainen runko, luusto, kulmaukset ja tassut sekä karvapeite. Eloisat, tehokkaat liikkeet. Hyvä luonne. Kauniisti esitetty".

Valioluokan kilpailuluokassa meidät Minkun kanssa laitettiin heti kärkeen ja saimme myös sa:n. Lumolle siis ei sa:ta ja saatteeksi vielä ripitykset ja kehotukset ryhtyä dieetille. Niin me teemmekin nyt, sekä Lumo että Taika laitetaan vähän parempaan kesäkuntoon :-)

Parasnarttukehässä oli 7 sa:n saanutta. Tuomari kätteli pois junnun, nuoren ja käyttöluokan toiseksi tulleen. Sitten juostiin ja järjestykseksi tuli avo, vet, käy ja sitten Minku sijalle 4. Minku oli kehän matalin ja malliltaan raskain, edelle menneet olivat hoikempaa ja korkeampaa mallia. Lisäksi tuomari sanoi sijoitukset jakaessaan, että Minkun "ylälinja putosi liikkeessä". Yksilöarvostelun liikkeistä oli pelkkää kehua, mutta pn- kehässä Minku liikkui kyllä pää alhaalla ja veti edellä menevän nartun perään. Tämä ilmeisesti sai tuon ylälinjan näyttämään laskevalta. Harmi, mutta tn. sijoitus olisi ollut tämä vaikka liikkeet olisivat menneet paremmin. Hieman jo nauratti ottaa vastaan vara-serti, näistä kun alkaa jo tulla tapa :D Minkun kuudes lajiaan, saapas nähdä koska se viimeinen "oikea" saadaan ja mistä. No toisaalta, ihan kivoja nuokin on ja saatiinpa edes jotain kotiin tuomisia :)

Kotosalla oltiinkin jo hyvissä ajoin, kun näyttely oli alkanut jo ysiltä. Hetken huilit ja sitten lähdettiin koko perheen voimin lenkille. Lenkin lomassa teimme hauskutteluhakua tytöille: Kaikki uudet 9 damia ja kasa tennispalloja "hakuruutuun" ja kaikki porukalla hakemaan. Vauhtia ja hulinaa riitti, hienosti sieltä tavaraa toimitettiin, otettiin palkka ja uudestaan hakemaan. Tämä toistettiin lenkin aikana pariinkiin kertaan, kyllä oli tyytyväisiä koiria illalla!



Minku varaserin nro 6. kanssa sekä Keuruun seudun kennelkerho ry:n Vuoden Näyttelykoirapokaalin kera poseeraamassa (saimme pokaalin kotiin eilen, kun Johanna sen näyttelyyn meille toimitti. Kiitos! :-)