Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2016-03-07

Eka näyttelyreissu uudella Tollerimobiililla :)

Lisätäksemme entisestään tyttösten matkustusmukavuutta (kun meillä näitä reissuja ja kilometrejä kertyy), vaihdoimme auton farmarimalliin, jossa koko takaosasto on otettu koirien käyttöön. Siellä mahtuvat tytöt makoilemaan pitkin poikin tilavasti, ja kun lauma toivon mukaan kasvaakin tuossa vuoden kuluttua, niin tilaa on silti riitävästi jokaiselle.

Päätimme samalla myös lisätä hieman näkyvyyttä kennel Magicfoxille, laitattamalla autoon teippaukset tytöistämme Tiina Raatikaisen ottamista kuvista. Eipä tule ihan heti samanmoista tollerimobiilia vastaan ;-)

Keulassa itseoikeutetusti Taika
ja apukuskin etuovessa Lumo, takaovessa kolmikko













Kuskin ovessa Minku ja takaovessa koko kolmikko













Auto teippauksineen saatiin kotiin torstaina ja samaisena iltana saimmekin ihastuttaa (tai lähinnä varmaan hämmästyttää ;-) rodusta kiinnostunutta pariskuntaa sillä, miten tämä kasvatushomma voi mukanaan viedä. Meillä siis kävi tollerirotua harkitseva pariskunta kyläilemässä ja tutustumassa tyttöihimme. Siinä ilta mukavasti vierähtikin rodusta kertoen, vähän harrastamista esitellen (doboa, noutoja) ja tyttösten touhuja seuraillen. Kiitos käynnistä ja tervetuloa muillekin, vaikkemme varsinaisia "rotukummeja" olekkaan niin mielellämme esittelemme rotua siitä kiinnostuneille :)

Perjantaina vietimme vapaapäivän. ja aamusta saimme luottohierojamme Johannan (Dogcare- koirahieroja Johanna Virtanen) laittamaan Lumpparin kropan taas kuntoon. Lumo kun on koira, joka ei itseään säästele niin herkästi jumittuu ja sen vuoksi hierotaan säännöllisesti. Oli taas nauttiva koira Johannan käsittelyssä, kiitos! Minkullekin tehtiin pieni tsekkaus, kun hännän asento oli ollut alakantissa. Olihan siellä käsiteltävää ja hoidon jälkeen häntä jälleen iloisesti pystyssä :)

Kun tytöt oli hierottu, läksimme ajelemaan kohti Enoa (Joensuun takana). Siellä oli lauantaina ryhmänäyttely, minne ilmoitimme tytöt kun arvostelemassa piti olla yksi lempituomareistamme, Helin Tenson. Valitettavasti kuitenkin tuomari vaihtui, ensimmäistä kertaa tollereita arvostelevaan Hilkka Salohallaan. Yhtään ennekkotietoa siitä, mitä tämä tuomari mahdollisesti haki ja arvosti, meillä ei ollut.

Otimme majoituksen Enon hotelli Kaltimonkoskelta, joka oli kiva pikkuhotelli ihan kylän keskustassa. Kylä oli todella pieni, mutta kaikki oleelliset palvelut olivat ihan kävelymatkan päässä, joten mikäs siellä "lomaillessa" :) Tytöt olivat innossaan kun maaseudun rauhasta pääsivät haistelemaan uusia hajuja ja kivoja kävelyreittejä Enossa riittikin pitkin kosken rantaa. Varsinaista ravintolaa kylässä ei ollut, mutta erinomaista kebabbia tekevä paikka löydettiin ja tätä sitten nautittiinkin pariin otteeseen, tietenkin hotellihuoneessa kera punaviinin ja tyttöset saivat myös osansa kebabeista :)

Lauantaina kävelimme näyttelypaikalle, joka oli urheiluhalli alle kilometrin päässä hotellistamme. Tollerikehä oli myöhässä kaksi tuntia, tuomari oli varsin hidas. Siinä odotellessa oli hyvää aikaa seurata tämän meille uuden tuomarin työskentelyä. Mikä negatiivisesti pisti silmään, oli se, ettei tuomari rokottanut arkuudesta. Esim. eräässä rodussa ainoana ollut juniorinarttu pelkäsi näyttelytilannetta kovin, läähätti, veti ulos kehästä ja häntä oli koko arvostelun ajan koipien välissä. Siitä huolimatta koira sai sertin ja oli rop. Sääliksi kävi pientä eläintä, joka niin ollen lähetetiin vielä ryhmäkehiin pelkäämään. Tästä siis ISO miinus tuomarille.

Tollereita oli ilmoitettu 10 ja kaikki olivat paikalla. Ensin yksi urospentu joka sai KP:n. Kaksi junioriluokan urosta, josta toiselle eh ja toiselle eri, flippikorvista huolimatta. Yksi nuorten luokan uros, jonka tuomari mittasi eikä meinannut tässä hommassa onnistua ollenkaan. Koira kyllä seisoi hienosti paikallaan, mutta jostakin syystä tuomari piti mittakeppiä aivan vinossa ja sitten, ainakin se siltä näytti, otti mittaa kaulan alaosasta, ei sään päältä. Toimitus kesti toooodella pitkään ja lopulta tuomari antoi koiralle laatuarvosanaksi t:n. Kyseinen koira on aiemmin saanut pääosin eriä, joten hieman tämä kyllä kummastutti. Urokset sitten voitti veteraani, joka oli saman tien pu1 kun muita sa:n saaneita ei ollut.

Junioriluokassa oli yksi narttu, joka oli vielä hyvin pentumainen ja turkiltaan todella pörheä. Koira ei kertaakaan nostanut häntäänsä liikkeessä eikä seistessä, vaan piti sen aivan alhaalla. Siitä huolimatta tuomari antoi erin ja sa:n. Minku oli ilmoitettu nuoriin (viimeistä kertaa, sillä 2 vuotta tulee täyteen nyt perjantaina) ja oli ainoa luokassaan. Esiintyminen meni todella kivasti, Minkulla oli hyvä draivi päällä ja se selvästi nautti kehässä olosta. Tuomari kun saneli arvostelua, kuuntelin "vikalistaa". Litteät käpälät (tämä muuten tuntuu olevan uusi "trendi", nyt viimeisen vuoden aikana vilahtelee todella usein arvosteluissa), riittävä eturinta (yleensä tämä on mainittu erinomaiseksi), niukat takakulmaukset (no tästä olen melkolailla samaa mieltä, ne voisivat olla aavistuksen voimakkaammat), alaleuka olisi pitänyt olla vahvempi (meidän koirista Lumolle tämä, ei muille. Ja Lumon arvostelussa ei asiasta ollut mainintaa) ja mitähän vielä. Odotin maksimissaan eh:ta. No, onneksi kuitenkaan ei eh:ta tullut vaan eri ja sa saatiin,

Käyttöluokassa kisasi yksi narttu myös eri sa:lla. Valioissa olivat Taika sekä Lumo. Molemmat esiintyivät todella hyvin ja saivat erit. Lumo voitti luokan sa:lla, Taikalle ei sa:ta sillä oli kuulemma turhan tuhti. Muuten tuomari kehui Taikaa paljon, kuulemma sillä oli kaikista kaunein pää mitä oli tollereilla nähnyt. Onhan se kaunis, kuten voi meidän auton konepelliltäkin katsoa :D

Parasnarttukehään tuli siis neljä kisaajaa. Juostiin yhdessä ja erikseen. Tuomari jätti juniorin ykköseksi ja juoksutti meitä muita. Lopulta käyttönarttu nostettiin kärkeen, Lumo kakkoseksi, Minku kolmoseksi ja juniori siirrettiin viimeiseksi. Jälleen kerran, voittaja siis muualta kuin valioluokasta. Nykypäivän trendi, ei (onneksi) pelkästään niissä näyttelyissä missä me olemme, vaan kautta linjan tuntuu näin olevan ulkomaitakin myöten. Minku sai pn3- sijastaan varasertin, joka onkin jo neidin viides. Saapas nähdä montako ehditään vielä kerätä, ennenkuin se viimeinen serti jostain saadaan..... Mutta onnea valioituneelle nartulle kasvattajineen, kaunis ja hienosti esiintyvä koira joten ei hävitty huonolle :)

Seuraavat näyttelyt onkin sitten kahden viikon päästä Korpilahdella, jossa on jälleen meille uusi tuomarituttavuus. Näyttelyyn on tulossa myös Minkun veli Sulo, ekaa kertaa avoimeen luokkaan :)

Loppuun vielä viimeisen pevisa- kuvatun Grappolo- pentueen jäsenen Hannin tulokset: kyynärät 0/0 ja lonkat A/B. Eli pieni "kauneusvirhe" AA- listaan, mutta tuollainen kauneuspilkku sallittakoon ;-)