Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-03-05

Molskis ja loiskis!

Käytiinpä tuossa viikonloppuna toista kertaa tyttöjen (ja tietty Jarnon)  kanssa Tampereen koirauimalassa Nokialla. Ja hauskaa oli! Uimalassa on sellainen n 15 m pitkä allas missä ihan ihmisellekin uimalämpöinen vesi. Koirat menevät altaaseen ja nousevat sieltä ramppia pitkin joka on päällystetty pitävällä kumimatolla. Miten homma käytännössä menee:

Uimalassa voi uida kolme koiraa kerrallaan ja uintivuoro kestää 30 min. Meidän laumalle siis aivan ihanteellista kun kaikki kolme pääsevät molskimaan samalla kertaa :-) Ennen uintia koirien tassut ja mahanalunen huuhtaistaan suihkussa ja sitten siirrytään allasalueelle missä koirat ovat vapaana. Pelastusliivejä voi käyttää tai olla ilman. Meillä ekalla kerralla kaikki kolme menivät altaaseen ilman liivejä, mutta Minku hieman pelästyi kun ei tajunnutkaan heti miten rampista noustaan ylös. Pienellä avustuksella neito ylös saatiin ja sitten liivit päälle, tämän jälkeen ei rampinkaan kanssa ollut ongelmia. Toisella uintikerralla laitettiin Minkulle liivit heti alkuunsa ja niiden kanssa neiti ui ja kulki ramppia todella sujuvasti :-) Taika ja Lumo uivat ilman liivejä, sen verran kokeneita uimamaistereita kun jo ovat.

Altaaseen heiteltiin noutoesineitä, meillä matkassa damit, yksi jokaiselle. Eli damin heitto ja koirat perään. Sitä äänen ja vimman määrää mikä puolen tunnin ajan vallitsi :-) Lumo oli niin kierroksilla että jopa oksensi "vauhdissa" (onneksi ei altaaseen) ja sitten samoin tein jatkamaan. Minku on varsin hiljainen tyttö normaalisti mutta tuolla kyllä piti vikinää ja muita tollerimaisia äännähdyksiä kun oli niin kivaa! Puoli tuntia kului siivillä, ehkäpä seuraavalla kerralla varataan kaksi uintivuoroa peräkkäin niin saavat neidit  polskia ihan sydäntensä kyllyydestä :-)

Tiistaina käytiin Taikan kanssa nose workin toisella oppitunnilla. Eukalyptusta laitetiin tällä kertaa vähän haastavampaan purkkiin, kun viimeksi se oli avoimessa lasissa. Taika muisti homman hyvin (toki oltiin kotonakin vähän treenattu) ja työskentely oli paljon hallitumpaa kun viimeksi. Hommaa vaikeutettiin jo aika tavalla, hajupurkki laitettiin lattialle pahvilaatikkoon, mukana oli useita tyhjiä laatikoita. Koiran piti mennä oikealle laatikolle ja osoittaa haju. Tässä tuli rouvan noutajaluonne esiin: kun heti ei hommaa hffattu alettiin ensin laatikoita ottaa suuhun ja heitellä, sitten palauttaa mulle :D No, tämä ei toki toivottu toimintatapa ollut ja kyllähän rouva sitten pian tajusi mitä häneltä haluttiin :)

Minkun kanssa ilmoittauduttiin Pirkan nuuskujen peto (perustottelevaisuus) kurssille joka alkaa reilun viikon päästä. Saapa nähdä mitä meidän tottistelusta tulee, edellisestä kurssista kun on aikaa... No, mutta sitä varten sinne mennään että opitaan :) Ja samalla ilmoittauduimme ja pääsimme myös kevään taipumuskoekurssille. Kyseiselle kurssille olen osallistunut aikanaan sekä Taikan että viime keväänä Lumon kanssa. Ilman mainittavaa menestystä... Mutta nyt on toiveet korkealla, eikös se niin ole jotta kolmas kerta toden sanoo ja Minkulin kanssa kyllä ainakin yritetään, ihan tosissaan ;-)