Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-03-08

Kolme ERInomaista tyttöä Kouvolassa :-)

Lauantaina teimme kuin teimmekin näyttelyreissun Kouvolaan. Seinäjoen "katastrofin" jälkeen kun olin lähes varma että jätämme näyttelyn väliin. Kaksi viikkoa tiukkaa dieettiä tuotti Minkun kohdalla kuitenkin tulosta n -1 kg verran, Lumo samalla ruokavaliolla n -0.5 kg verran. Tuomarina Kouvolassa oli painosta tiukaksi tiedetty Marjatta Pylvänäinen- Suorsa, joten siksi tätä osallistumista punnittiin pitkään ja hartaasti...

Näyttely järjestetiin tilavassa kasvihuoneessa, jossa oli mukava keinonurmipohja. Tollereita oli ilmoittautunut 16 joista 15 oli paikalla ( 1 veteraaniuros puuttui). Uroksille jaettiin heti alkuun eh, eh, h.. mutta sitten myös eri sa käyttöluokalle, valiolle ja veteraanille. Urosten voiton vei Jaska.

Nartuissa Minku aloitti kisan edustamalla yksin junioriluokassa. Pitkä häkissä odottelu kylmähkössä kasvihuoneessa oli saanut pikkuneidin täyteen virtaa ja sain todellakin tehdä töitä saadakseni Minkun seisomaan ja liikkumaan kuten pitää, huh huh. Tuomarin käsittely sujui kuitenkin ihan mukavasti ja juokseminenkin kun vedettiin toinen kierros ympäri. Lopulta se seisominenkin onnistui jotenkin ja riemulla ei ollut rajaa kun punainen lappu nousi ja heti perään vaaleanpunainen! Eli eri sa tuli, Seinäjoen h:n jälkeen tämä tuntui lottovoitolta :-)

Minkun arvostelu oli mukavaa luettavaa (miinus ne suuret korvat, joka on meidän tyttöjen tavaramerkki ;-)
"Hyvät mittasuhteet, koko ja luusto. Selvä sukupuolileima. Kaunispiirteinen nartun pää. Hieman isot korvat. Hyvät silmät. Riittävä kaula. Tasapainoinen ylälinja. Hyvä häntä. Hyvä rungon syvyys ja muoto. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu tasapainoisesti. Hyvä karvanlaatu ja väri".

Nuortenluokassa kisasi 1 koira saaden eh, avossa kolme joista yksi eri sa, yksi eri ja yksi h, valioissa sitten edustivat totaalisen karvaton Taika Jarnon kera ja minä edelleen turhan tuhdin Lumon kanssa. Molemmat esiintyivät hienosti, Taikalla etenkin oli virtaa vaikka muille jakaa! Erit saivat kumpikin ja Taika voitti luokan sa:lla, Lumolle ei sa:ta annettu lihavuuden vuoksi. Arvostelut olivat kyllä hienot molemmilla, Lumon arvostelu vain päättyi sanoihin "aivan liian lihavassa kunnossa"...

Veteraaneissa kisasi kaksi, toiselle eri ilman sa ja toiselle eh. Parasnarttukehässä oli näin ollen vain kolme kisaajaa. Tuomari juoksutti kierroksen ja tämän jälkeen kysyi vielä uudelleen Minkun ikää. Vastasin 1 v ja sittenpä meidät osoitettiin kolmansiksi. Taika kakkoseksi (mikä oli todellinen ihme sillä "turkilla") ja voiton vei avoluokan narttu Mimmi. Minkulle annettiin vielä vara-serti kotiinviemisiksi mikä kyllä lämmitti mieltä, harmittavan lähellä oli se oikeakin serti mutta jotenkin tuo eri sa tuntui niin suurelta voitolta jo että eipä jäänyt paljoa harmittamaan :-)