Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2015-03-23

HUONO näyttelyviikonloppu. Mutta hyviä uutisia kasvatista :)

Olipas sellainen näyttelyviikonloppu että ei tule muisteltua lämmöllä. Kaikki alkoi Jämijärven ryhmiksestä, missä tuomaroimassa oli Hannele Jokisilta. Tiesinkin jo ennestään että hän ei oikein matalista tollereista tykkää. Mutta en nyt ihan tälläista odottanut...

Paikalla oli uroksia 10 ja jo niiden arvostelua seuratessa kävi selväksi, että nyt ei hyvä heilu (tai siis juuri se ehkä heiluu..). Korkeat urokset pärjäsi, matalammille h, h, t... Mutta mikä otti pahiten silmään, oli käytöksen vaikutus arvosteluun. Tai siis se, ettei se vaikuttanut. Jokainen paikalla ollut tehköön omat johtopäätöksensä tuomarin prioriteeteista, mutta mielestäni koiraa joka ei seiso hetkeäkään paikallaan saati liiku ravissa kymmentä askelta enempää, ei tulisi palkita korkeimmalla arvosanalla. Minun silmissäni tällaisen tuomarin arvostus = 0.

Nartuissa oli 3 junnua. Ekalle eri. Sitten Minku, joka esiintyi todella hyvin mielestäni. Arvostelu oli erinomainen, mutta! MITTASUHDEVIRHE! Tuomari, joka ei mittakeppiä käyttänyt, tuomitsi Minkun aivan liian matalaraajaiseksi. Korkeutta neidillä on n 44 cm, mutta matalaraajainen mikä matalaraajainen. Tuomari suorastaan v-tuili ja toi arvostelulapun minulle suoraan käteen, kehäsihteerin nostettua keltaisen kortin ilmaan. Selitti vielä että voi voi kun on niin kaunis koira mutta kun on AIVAN liian matala. Eli h tuli. Kylläpä otti päähän. Säde päätti luokan, esiintyen kauniisti mutta täysin bikineissä. Eh tuli ja juk 2 sijoitus. Onnea uran avauksesta :) Taikasta tuomari selitti, että ihan liian pulskassa kunnossa (no ei kyllä ole) ja lätkäisi eh:n. Lumosta ei tuumannut oikein mitään. katseli vaan nyreästi. "Sääli" eri saatiin ja nihkeästi sa, pn- kisassa heti kolmanneksi (viimeiseksi). Arvostelussa maininta matalaraajaisuudesta ja
rintakehän pyöreydestä. On se silti hassua, että matalaraajainen junnu saa h:n ja vain tästä syytä, matalaraajainen valio eri sa:n kun vielä on muitakin vikoja ;-)

Samaan aikaan Wilkku oli näytelmissä Latvian Rigassa. Siellä tulokseksi Beata Petkevicalta pu 2 ja vara-cacib. Harmittavan lähelle siis tuli inttivalion arvo...

No, sunnuntai koitti ja Korpilahden ryhmis. Tuomarinmuutoksen myötä arvostelemassa oli Tanya Ahlman-Stockmari, minulle ihan uusi tuttavuus. Tapasin tämän tädin näyttelykehässä kaksi kertaa- ensimmäisen ja viimeisen ;-)

Junnu-uroksissa kisasi Sulo, jolle h. Ja tästä linja jatkui. h, h, vain yksi eri sa uroksille.

Junnunarttuja oli 4 ja Minku luokan viimeisenä. Ekalle nartulle eri. Tokalle h, kolmannelle h, ja niinpä se linja jatkui, myös Minkulle h. Tuomari löysi Minkusta ihan uusia vikoja, kuten kapean alaleuan jota Minkulla kyllä ei ole. Ja karvapeite ei ollut tuomarin mielestä kunnossa, vaikka neiti on ihan älyttömän hyvässä karvassa. Esiintyminen meni ihan ok, mutta liikkeistäkin löysi vikaa,kuten liian leveät takaliikkeet. Jos Minkulla nyt jotain sanomista takaliikkeissä mielestäni olisi, olisivat ne kapeat. Eivät leveät.

Nartut jatkuivat linjalla h, h, t... Enpä ole koskaan ollut kehässä, missä yleisin arvosana on h. Kaksi narttua, korkeampaa, saivat avoluokassa eri sa. Tiesin jo tässä vaiheessa, että ihan turha edes viedä Taikaa (täysin turkiton) ja Lumoa (pieni) kehään. Mutta, koska paikalle oltiin tultu, päätettiin ystäväni Venlan kanssa viihdyttää yleisöä viemällä tytöt kehään ;.) Ja olihan se viihdyttävää, molemmille kun tuli eh:t. Eli niin muuttui pn3 päivässä eh:n koiraksi, on se kummallista tämä urheilu ;)

Samaan aikaan Wilkku näytteli jälleen Rigassa, tällä kertaa Satu Ylä- Monosen tuomaroimana. Sijoitus pysyi samana, pu2 ja va-cacib, mutta koska edelle mennyt koira oli inttivalioitunut edellisenä päivänä, vahvistuu cacib Wilkulle ja hänestä tuli näin ollen C.I.E ! Hienoa, toinen inttivaliokasvatti Magicfox`sille !

Laitanpa tähän loppuun tupla h- Minkun arvostelut viikonlopulta. Sama huono arvosana, mutta miten onkaan asiat nähty eritavalla, kuten kallo-osa, liikkeet ja turkki. Kukahan on oikeassa, kuka väärässä, onko meillä lintu vaiko kala ;-)

Arvostelu Korpilahti rn 22.3 2015, tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari, jun h:" Yleisvaikutelmaltaan hieman matalaraajainen narttu. Kookkaat korvat. Hyvä kallo-osa. Alaleuka saisi olla vankenpi ja leveämpi. Voimakas raajaluusto. Tilava runko. Ei tänään parhaassa karvapeitteessä, karvapeite laadullisesti hieman pehmeää. Hyvä käytös. Liikkuu melko leveästi takaa. Etuliikkeiden tulee vakiintua. Esiintyy hyvin".
 
Arvostelu Jämijärvi rn 21.3.2015, tuomarina Hannele Jokisilta, jun h: "Erinomainen vahvuus kauttaaltaan, valitettavasti liian matalaraajainen. Turhan vahva kallo. Sopusuhtaiset kulmaukset. Hyvä luusto. Voimakas valmis runko ikäisekseen. Hyvä karva. Hyvä luonne. Erinomainen häntä liikkeessä. Liikkuu hyvin, oikealla asenteella. Palkintosija mittasuhdevirheestä".

Ja laitetaan vielä isojenkin tyttöjen arviot, kun niissäkin on nähty asiat varsin eri malliin:

Ensin Taika, Jämillä vak 2 eh, Korpilahdella vak 2 eh:


"Erittäin narttumainen kokonaisuus. Tänään turhan pulskassa kunnossa. Karva ei näyttelykunnossa. vankka pää, silti narttumainen. Hyvät kulmaukset. Hyvä luusto. Erittäin syvä rintakehä. Erinomainen luonne. Liikkuu hyvin",

"Narttumainen kokonaisuus. Hyvä koko. Riittävä raajakorkeus. Oikeailmeinen pää. Vahva raajaluusto. Ei saa lisää jykeväityä rungosta. Ei tänään parhaassa karvapeitteessä. Toivoisin hieman kootummat etukäpälät. Liikkuu hyvin takaa. Eturaajojen liike saisi olla yhdensuuntaisempi. Erinomainen käytös ja esiintyminen",


Sitten Lumo, Jämillä vak 1 pn3, Korpilahdella vak 1 eh:

"Erittäin narttumainen kokonaisuus. Oikean mallinen pää. Kovin syvä rintakehä. Sopusuhtaisesti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä luusto. Pyöreä rintakehä. Hyvä karvanlaatu. Rauhallinen luonne. Hyvä häntä liikkeessä. Liikkuu hyvin. antaa matalan vaikutelman johtuen syvästä rintakehästä".

"Oikeailmeinen pää, jossa alaleuka voisi olla leveämpi. Hyvä etuosa kokonaisuudessaan. Tilava runko. Riittävä raajakorkeus. Oikeanlaatuinen karvapeite. Hyvät ranteet ja käpälät. Rauhallinen käytös. Hyvä häntä. Hieman ulkokierteisyyttä etuliikkeessä. Esiintyy hyvin".