Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-06-12

Tollerileirillä kera 5 tyttösen

Viime viikonloppuna Himoksella järjestettiin tollerileiri. Olemme kerran aikaisemmin osallistuneet Taikan kanssa, vuonna 2009. Silloin oli hienot kelit, satoi räntää ja jouduin käymään ostamassa hanskat Himoksen kaupasta että tarkeni treenata.... No, onneksi tänä vuonna ilmat suosivat paremmin ja pystyi kulkemaan ihan kesävaatteissa :)

Meillä oli mökki vuokrattuna ja kutsuimme mukaan myös Taikan pennun Säteen omistajineen. Kyllä oli penskoilla hauskaa varsinkin ekana iltana, ei ääntä ja vauhtia puuttunut... Kaiken kaikkiaan tulivat hienosti toimeen nämä sisarukset, Hurma, Nella ja Säde. Hauska oli katsella ja havainnoida tyttöjen touhuja ja ulkonäön ja luonteen eroavaisuuksia. Säde oli porukan korkein, Nella paksuin ja Hurma, no, sanotaan vaikka että riiviöin ;-) Melko nätisti tytöt keskenään leikkivät, ei tarvinnut meidän ihmisten mennä kertaakaan leikkipukareita erottamaan. Toki poliisina toimi Lumo ja Taikakin välillä innostui osallistumaan leikkeihin.

Varsinaiset koulutukset sitten eivät ihan putkeen menneet, kun Lumo loukkasi heti la aamuna takajalkansa frisbeen heitossa. Olikin potilaana koko loppuajan, kun ei varannut tassulle painoa kunnolla. Pelkäsin jo että jotain suurempaakin on mennyt rikki kuin silmin havaittava anturan pinnan pois "palaminen". Onneksi kuitenkaan ei, vaan kipulääkekuurilla neito on palannut taas 4 jalalla astelevaksi ja nyt on kaikki ok. Taika pääsi sitten ihan treenaamaankin frisbeilyä Jarnon kanssa. Hienosti rouva paineli ja teki hommia, kunnes päätti että tää oli nyt tässä :D Taikamaiseen tapaan, on-off. No, sitten touhuttiin ihan omalla porukalla, tehtiin pieniä kävelyjä, käytiin terassilla kera koirien, heiteltiin frisbeetä tyhjällä tenniskentällä, kahlailtiin rannalla, grillattiin yömakkaraa, pelattiin korttia ja no, pidettiin kaiken kaikkiaan hauskaa! Kiitos Jennalle ja Rikulle iloisesta leiriseurasta! Ehkäpä ensi vuonna uudelleen, silloin pienetkin ovat jo sen ikäisiä että voivat ihan koulutuksiinkin ottaa jo osaa.

Meillä on taas muutoksia laumaan tiedossa, kun Nellan 3 viikon hoito päättyy nyt sunnuntaina. Haikeaa... Pikkuiset ovat jo niin hyvin laumautuneet, touhuavat paljon keskenään, leikkivät ja nujakoivat, että tulee Hurmallekin jälleen iso muutos. Ja tämähän tietää sitä että Lumon leikki"velvollisuus" kasvaa, voi Lumo parkaa ;) No, ihan mieluusti hän isosiskon rooliaan hoitaa ja pienten kanssa touhuaa, samoin Taika joka aina välillä tuo pienille lelua leikittäväksi. Toisaalta jo odotan että ollaan vain omien tyttöjen kesken, sillä kahden pennun kanssa kouluttaminen ei oikein onnistu. Ovatkin saaneet olla aika luonnon lapsina nämä, toki hihnassa olemista ja kulkemista on treenattu, samoin autoilua, istumista ja yleistä kaunista käytöstä. Maanantaina päästään sitten aloittamaan jo ihan pentukoulu Riikka Eskurin Riikan Hauskassa Koirakoulussa. Siellä me Taikan ja Lumonkin kanssa ollaan aloitettu aikanaan, joten kolmas tyttömme lähtee kulkemaan samaa hyvää opin tietä :)

Rokotuksilla käytin tytöt viikko sitten. Hienosti meni molemmilla, pistosta ei edes huomattu. Kumpikin sai lääkäriltä paljon kehuja reippaasta mutta rauhallisesta käytöksestä. Painoa oli Nellalla tuolloin 12 vko iässä 7.7 kg ja Hurmalla 6.6 kg. Oikein sopivan kokoisia lääkärin mielestä.

Oltaisiin päästy Lumon kanssa ekaan VOI- luokan mejäkokeeseen nyt sunnuntaina, mutta harmittavasti jää väliin nyt. Ensiksikin kipulääkekuuri estää ja toisekseen neiti aloitti juoksut. No, josko loppukesällä päästäisiin jonnekin kokeilemaan, ainakin aion laittaa paljon hakemuksia vetämään. Wilkku veli pääsee Sastamalan kokeeseen nyt vkl, joten toivotaan että hänellä VOI- luokan eka koe sujuisi hienosti, onnea matkaan!

Sellaisia kuulumisia täällä, seuraavat päivitykset tulevatkin sitten varmaan pentukurssin tapahtumista :-) Aurinkoista viikonloppua kaikille, sateisista keleistä huolimatta!