Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-06-30

Lenkkeilyä ja ilmeilyä

Eilen tehtiin oikein perinteinen kunnon rantalenkki koko lauman voimin. Matkassa mukana dameja repullinen sekä kuumaa kaakaota. Niin, kesällä yleensä eväsjuomat ovat kylmiä mutta kaikki Suomessa asuvat tietävät että tämä kesä vähän poikkeaa normista. Eli kuumaa juomaa jolla sai lämmitellä palelevia sormia siis :)

Hurma jaksoi hienosti painaa koko n 8 km matkan sekä juosta damien perässä isojen vanavedessä. Kuviohan menee niin, että Jarno heittää damin (minä onneton heittäjä saan sen max 4 m päähän) ja isot ryntäävät perään minkä jaloistaan pääsevät. Jompi kumpi saa damin joka aina päätyy Lumon palautettavaksi. Taika siis antaa damin Lumolle, mikäli ehtii napata sen ensiksi. Sitten täysillä takaisin ja uusi heitto. Hurma ei vielä osaa noutaa, mutta hengaa porukassa mukana ja kuljettelee dameja innolla sinnä tänne, ylpeästi häntä pystyssä :)

Kotosalla sitten lepäiltiin 3 tunnin reissun uuvuttamina (tai me ihmiset lähinnä uuvuttiin) ja otettiin vähän ilmekuvia tyttösistä. Hauskoja ilmeitä saatiinkiin talteen kasapäin ja niillä kuvilla fb- ryhmäämme sulostutettiin :-) Tuo oma fb- ryhmä on aivan mainio kanava pitää yhteyttä kasvatinomistajien kesken ja on hienoa huomata miten aktiivinen ryhmä on! Suosittelen siis kaikille kasvattaville, jotka fb:ssä ovat tuollaisen ryhmän perustamista kasvattien omistajien sisäiseen ja keskinäiseen yhteydenpitoon. Kennelimme kanava fb ei ole, sitä varten meillä on kotisivut magicfoxs.fi. Novascotiannoutaja.fi- sivusto ei ole kennelimme kotisivut, vaikka siellä toki esimerkinomaisesti meidän koiramme Taika, Lumo ja Hurma esiintyvätkin.Tämä kun on herättänyt keskustelua tiettyjen henkilöiden parissa, että miksi sivuilla ei kerrota koiriemme ja kasvattien yksityiskohtaisia tietoja. Eli väännetään rautalangasta (näille muutamille "fiksuille") tähän loppuun, miten ylläpitämämme sivustot eroavat toisistaan ja mitä tietoa ne sisältävä.

1. Novascotiannoutaja.fi : Esittelyä rodusta, erilaisista harrastuslajeista, asiaa rodun terveydestä, murinoita, vitsejä, koiranetin käyttöohjeita, asiaa pennun hankinnasta ym. Omat koiramme Taika, Lumo ja Hurma toimivat esimerkkeinä, lisäksi sivustolla on kuvia omista kasvateistamme. Sivusto ei ole tarkoitettu koiriemme ja kasvattiemme yksityiskohtaisten tietojen ja tulosten raportoimiseen.

2. Magicfoxs.fi : Kennelimme kotisivut. Tiedot omista koirista ja kasvateista sukutauluineen. Koiriemme ja kasvattien harrastus- ja terveystulokset löytyvät täältä, samoin pentueet ja tulevat pentuesuunnitelmat sekä  kennelimme yhteystiedot.

3. Taikatemppuilua.blogspot.com : Hanna Helinin ylläpitämä blogi, joka keskittyy lähinnä omiin koiriin ja vähän asiaa myös kasvateista.

4. Rapsuttamo. fi : Jarno Niemen ylläpitämä blogi, omiin koiriin ja niiden kanssa harrastamiseen keskittyen.


Josko nyt menisi jakeluun, mistä mitäkin tietoa sopii kaivella ja mistä sitä on turha kaivella ;-) Antoisia lukuhetkiä!