Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-06-26

Trion touhuja

Menin sitten muuttamaan blogin ulkoasun ekaa kertaa 5 vuoteen, heh! On tässä uudessa väriteemassa vähän totuttelua, mutta toki sopiihan tuo päähenkilöiden kuosiin paremmin ;) Ihan villiksi en sentään heittäytynyt, lay out pysyi samana vaikka olisihan noita uusiakin malleja voinut kokeilla.

Hurma on alkanut tiputella hampaitaan ihan urakalla, taitaa kohta olla jo kaikki pienet etuhampaat vaihtuneet. Tai siis pudonneet, osassa on jo rautahammas tilalla. Harmi kun ei ole aikanaan laittanut ylös miten Taikalla ja Lumolla tuo hampaiden vaihtuminen meni, olisi kiva vertailla. Lumollahan oli vähän ongelmaa alakulmureiden kanssa kun olivat hieman ahtaasti. Melko samalta näyttää Hurmankin suu tällä hetkellä, tosin leuka on kyllä leveämpi joten toivotaan että hampaat loksahtaisi kohdilleen ilman ongelmia. Kova on järsimisen tarve neidillä ja jäisiä rustoluita onkin syöty urakalla. Hyvin maistuu ja neiti vakuuttavasti pörisee vanhemmille jotka omat luunsa hotkaistuaan tulevat kärkkymään neidin evästä :D Ihmisille ei pörise vaan monasti pidänkin herkuista kiinni kun pikkuinen syö. Luottamus löytyy kuten pitääkin ja samaa tehtiin aikanaan Taikan ja Lumon ollessa pentu.

Lenkit ovat jo pidentyneet kun koko lauman kera mennään. Pisin taisi olla 2 tuntia mikä tehtiin rannan suuntaan ja hyvin jaksoi Hurma matkassa mukana. Suurimmaksi osaksi kuljetaan vapaana, mutta osa matkasta toki aina hihnassa pakon sanelemana. Jarno kehitteli hyvän hihnatsydeemin isoille tytöille missä molemmat saa samaan fleksiin kiinni. Eihän siinä pitkää matkaa viitsi niitä viedä kun pöllöinä eivät tajua odotella kun toinen haistelee jne, mutta noille 200 m hihnamatkoille oikein passeli. Hurma treenaa hihnailua ihan nahkahihnassa ja hienosti se jo sujuu, ei kiskota eikä loikita vaan kävellään nätisti eteenpäin :)

Ensi tiistaina mennään taas rokotuksille ja nähdään mikä on neidon virallinen paino. Viimeksi se oli 6,6 kg 12 vko iässä. Aika hoikkanen tuo kyllä on, kun ruoka ei maistu samaan tahtiin mitä kuluttaa. Toki parempi niin kuin olla pullukka. 

Tässä onkin enää pari viikonloppua ennen Grappolo- pentueen ekoja treffejä. Ne pidetään meillä kotona ja kaikki ovat saapumassa mukaan! Vauhtia ei siis tule puuttumaan... On meillä ihan ohjelmaakin, ammattilaisen pitämä luento pennun aktivoinnista, vähän näyttelykoulutusta ja tottakai grillailua :)