Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2014-03-18

Pennut jo 1 viikon ikäisiä :)

Pentulaatikossa on ollut tuhinaa ja yninää jo viikon- nopeasti aika menee :) Kaikki pennut ovat edelleen hienosti menossa mukana ja kasvavat kukin omaan tahtiinsa. Taika hoitaa pentuja todella omistautuneesti, pesee, imettää ja makoilee jälkikasvunsa luona. Malttaa kyllä jo vähän poistuakin laatikosta, mutta palaa heti takaisin kun pentujen kutsukiljahdukset alkavat voimistua. Eipä tähän ekaan viikkoon ole oikein muuta raportoitavaa, kun pentujen kasvu. Pienin tyttö Mini-mii on jo melkein kaksinkertaistanut painonsa, lähtöpaino 250 g oli eilen jo 400 g. Suurimmat mörssärit ovat kasvaneet vähän maltillisemmin, hyvä niin- sillä emme halua heistä mitään tanskandogin kokoisia ;-) Keskimäärin pennut ovat saaneet 6 päivässä painoa 160 g, kun ekan pentueen kanssa sama painonlisäys ko ajassa oli 150 g. Hyvin samoissa mennään siis.

Hauska havainto, pennuille on nyt alkanut pigmentti muodostua. Osa on perinyt isänsä Felixin tumman pigmentin, osa on Taikan tapaan punaneniä. Myös merkit ovat alkaneet erottua paremmin kun kuonot ovat hieman kasvaneet kokoa. Usealla on kuonon päällä valkoista, vaikka alkuun näytti että ei olisi.

Lumokin palaili "lomilta" veljensä Wilkun luota, minne hän lähti muutamaksi päiväksi kun pennut syntyivät. Taika ei vielä päästä Lumoa pentujen lähelle, pentutilat onkin portilla erotettu muusta talosta. Ulkona ja talossa muualla tytöt ovat kavereita kuten ennenkin, vain pentujen luo Taikan mielestä ei vielä ole asiaa ja näinhän sen kuuluu ollakin- terveet vaistot mammalla.

Minulla vielä äitiysloma jatkuu tämän viikon, sitten alkaa Jarnon vetovastuu seuraavan kuukauden ajaksi. Surettaa kyllä jo nyt, miten sitä malttaa olla töissä kun pienet ihanuudet on kotona...No, on minulla sitten vielä kaksi viimeistä viikkoa pentuhulinaa kellon ympäri, joten sitä odotellassa sitten :)