Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2014-03-22

Lumo ja Wilkku näytelmissä ja pentukuulumisia

Pitkästä aikaa poikkesimme tänään Lumon kanssa Jämijärven ryhmänäyttelyssä missä tuomaroi Harto Stockmari, joka kesällä teki Taikasta ROP:n ja Lumosta pn2:n. Tällä kertaa odotukset eivät olleet korkealla, sillä Lumo on tiputtanut kaiken karvansa. Paikalla oli 14 tolleria ja valehtelematta voin sanoa, että Lumo oli näyttelyn karvattomin tolleri. No, otettiin reissu Lumon mielenvirkistyksen kannalta, sillä hän on pakostikin jäänyt hieman paitsioon tässä pentujen kanssa touhutessa.

Uroksissa jaettiin 3 sa:ta ja ekaa kertaa avo- luokassa kisaava Wilkku vei voiton kaikista, saaden viimeisen ja 10. sertinsä :) Onnea!

Nartuissa kisasi 9 ja jaettiin 4 sa:ta. Valioluokassa hienossa kunnossa ja karvassa ollut Kitimat Nicola vei voiton. Lumo ei siis toistanut Itsenäisyyspäivän ylläriä, tosin tuolla turkilla se vasta ylläri olisi ollutkin :-D Lumo sai karvattomuudestaan huolimatta sa:n, vaikka olin varautunut  sileään eriin, jopa eh:hon.  Tuomari kun jakoi eh:ta sekä h:ta myös, ettei sa todella ollut itsestään selvyys. Pn- kehässä Lumo oli sitten viimeinen, sijalla 4. Edessä 3 Kitimat- koiraa, onnea Mirjalle. Vara-serti sieltä mukaan saatiin, ihan jees ettei ihan tyhjin käsin lähdetty :) Nyt en olekaan Lumoa ilmoittanut minnekään, hyvä niin, saa karva kasvaa. Katsellaan sitten kesällä josko jossain poikettaisiin, totuttamassa mahdollista Hurmaakin samalla näyttelytohinaan. Lumolla vielä viimeinen serti on odottamassa, mutta mikäs kiire sen saannilla kun ei niitä taippareita olla suoritettu. Ensi tiistaina meillä alkaakin taipparikurssi, jota odotan innolla :) Katsotaan josko neidistä joskus leivottaisiin FIN MVA, se olisi kyllä suuri haaveeni!

Harrastuskuulumisia kasvateista saimme viikko sitten itä- Suomesta, missä Olga- tyttö oli korkannut virallisen toko- uransa upeasti pistein 186/200, 1. sija ja kunniapalkinto! Melkoinen suoritus- onnea Titta! Magicfoxeista jo 5 on kisannut tokossa, joten kasvattaja voi vaan olla tyytyväinen aktiivisista kasvatinomistajista :) Meillä Lumon kanssa tokostartti antaa odotella itseään, katsotaan tapahtuuko tämän vuoden puolella...

Pennut kasvaa että kohina käy. Muutama jo vähän raottelee silmäluomia ja hataria askelia tapailevat kaikki. Maito maistuu ja kun Taika saapuu laatikkoon alkaa melkoinen kuhina. Pieni Mini-Mii on jo melkein 600 g kokoinen, lähentelee kohta jo pienempien poikien painoa. Suurin pentueesta on tummanenäinen tyttö, joka eilen painoi ruhtinaalliset 900 g. Pennuista osa jo todistettavasti tekee tarpeensakin itse, nousee jaloilleen ja päkistelee kakat. Nopeaa on tämä kehitys!
Jarno kävi eilen Ikeassa ostoksilla ja toi kotiin melkoisen kassillisen tavaraa pennuille: agiputken, puuha"kuution", mobilen ja läjän leluja. Veikkaan että n viikon päästä niille alkaa olla käyttöä, kun pennut tuosta kunnolla liikkeelle lähtevät ja alkavat tutustua maailmaan pentulaatikon ulkopuolellakin :) Ja reilun viikon päästä alkaa muukin maailman avartuminen, kun pentujen tulevat omistajat pääsevät pieniä katsomaan 3 viikon tultua täyteen. Sitten se onkin melkoista hulinaa aina luovutukseen saakka!