Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2013-11-11

Lumo VSP ja sert Kouvolassa!

Olipas kiva (joskin piiiiitkä) näyttelyreissu Kouvolaan isänpäivänä :-) Lumo esiintyi ensimmäistä kertaa valioluokassa, jonne lunasti oikeuden syyskuun alun Minskin reissun valioitumisen myötä. Mieltäni askarrutti kovasti se, miten tuomari suhtautuu valioon joka on alle 2 vuotta vanha. Nauraako ulos kehästä vai kuinka käy.

Tuomariksi näyttelyyn oli vaihtunut Tuula Savolainen, joka oli minulle uusi tuttavuus. Asinatunteva ja perusteellinen tuomari, arvosteli ajan kanssa ja koirista käytiin läpi kohta kohdalta kaikki oleellinen. Liikkuminen tuntui olevan tärkeässä roolissa, joka on meille aina hyvä asia.

Tollereita oli ilmoittautunut 18 ja muutama oli poissa. Olisiko paikalla ollut 15 punakuonoa. Uroksissa sa:ta jaettiin kaksi kappaletta ja voiton vei avoimessa luokassa kisannut, hienosti liikkuva Hemuliaris Fernando. Onnea!

Nartuissa jaettiin ennen Lumoa kaksi sa:ta, junioriluokan ja käyttöluokan nartuille. Lumo esiintyi ainoana valioissa ja voi kuinka ihanasti tuttuun tyyliinsä neiti homman hoiti kotiin :-) Kehään mennessämme tuomari kysyi ikää ja vastasin totuudenmukaisesti "21 kk". Tämä ei aiheuttanut tuomarissa silmin nähtävää hämmästelyä. Tuomari kävi Lumpparin läpi tunnustellen tarkasti koko kropan. Turkista saimme erityismaininnan: tuomarin sanoin ainoa tolleri tänään jolla oli turkki erinomaisessa kunnossa, ei menossa tai tulossa! Kyllä sitä turkin kasvua odoteltiinkin ja täytyy myöntää että nyt se on kyllä kaunis, kiiltävä ja tuuhea. Juosta saimme pari kertaa kehän ympäri ja edestakaisin. Liikkeistä Lumo sai myös erityiskehuja. Arvostelussa kaikki muu oli hyvää ja erinomaista paitsi raajakorkeutta olisi kaivattu hieman lisää sekä vahvuutta alaleukaan. Ne ovatkin Lumon "heikoimmat" kohdat ja allekirjoitan arvostelusta joka sanan. Tässäpä mitä Tuula tuumasi Lumpparista: " 21 kk, kaunislinjainen nuori narttu, jolla voisi raajakorkeutta olla enemmän. Kaunis pää, hieman kevyt alaleuka. Hyvät korvat, tiivis ylälinja. Hyvä eturinta. Oikean muotoinen rintakehä. Hyvinkulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen häntä. Liikuu joka suhteessa tasapainoisesti ja hyvällä askeleella. Kaunis turkki, hyvä väri".

Arvostelun päätteeksi ylös kohosi punainen ja vaaleanpunainen lappu, eli Lumo sai erin ja sa:n. Siitäpä jatkettin sitten suoraan paras narttu- kehään. Tuomari juoksutti kaikki kolme narttua ensin yhdessä, sitten vielä erikseen edestakaisin ja ympäri. Tämän jälkeen Lumo osoitettiin ykköseksi, jihuu! Kehäsihteerille aiheutimme vähän päänvaivaa kun saimmekin ottaa sertin vastaan, yleensä kun sitä ei valioluokassa jaeta ;-) Saimme myös hänelle kertoa kehän jälkeen mitä tarkoittaa BY, eli minkä maan valio Lumppari oli. Kovasti kiitteli tiedosta ja toivotteli onnea!

ROP- kehässä saimme juosta jälleen muutaman kierroksen yhdessä ja erikseen. Lopulta ROP- ruusuke annettiin urokselle ja me saimme VSP:n kauniin viher-valkoisen ruusukkeen. Tuomari jutteli meille vielä, että piti molemmista koirista erittäin paljon, mutta Lumolle olisi halunnut sitä raajakorkeutta lisää. Eipä haitannut yhtään että ROP:a ei tullut. Olin niin äärettömän iloinen ja ylpeä upeasti esiintyneestä pikkuneidistä ja hienosta aloituksesta meidän valioluokalle :-) Taikakin oli matkassa mukana seurarouvana, ja toki auttamassa tytärtään lihapullapussin tyhjennyksessä. Siinäpä oli rouvalle mieluisa tehtävä eikä tuntunut yhtään haittaavan vaikkei kehään "päässytkään" esiintymään kun tarjoilu kehänlaidalla pelasi mainioisti :-)