Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2013-11-25

Lumo sert, Olga va-sert, Temppu TK1 !

Koiraharrastusviikonloppu tuotti päivittämisen arvoisia tuloksia jälleen :-) Lauantaiaamuna aikaisin läksimme ajelemaan kohti Tuusniemeä, missä pidettiin ryhmänäyttely kasvihuoneilla. Perinteinen näyttelypaikka, jossa Taikankin kanssa v 2010 oltiin käväisty serti hakemassa. Nyt näyttelyyn oli ilmoitettu Lumppari, Taika oli seurarouvana mukana. Sitä Jarnon kanssa naureskeltiinkin, että me jätetään meidän "ykköstykki" ilmoittamatta ja ilmoitetaan "musta hevonen", mutta kun tytöt kisaavat samassa sarjassa niin eipä sitä viitsi heitä toisiaan vastaan kilpailuttaa. Kun aina vain toinen voi voittaa.

Näyttelyssä oli tuomaroimassa Paavo Mattila, jolla heinäkuussa jo käytiin Kurikan ryhmiksessä. Siellä Lumo oli junnuluokan ykkönen sa:lla ja lopulta pn3 kera vara-sertin. Hieman jäi silloin harmittamaan tuo vara, nyt tietenkin siinteli toiveissa varan kirkastuminen aitoon kun tuonne saakka lähdettiin.

Uroksia oli näyttelyssä 4 kpl ja kaikki saivat eri sa:n. Hienoja koiria kyllä, että sikäli ihan ansaitut arviot. Pian komea Veke vei jälleen voiton, onnea huiman menestyksen jatkumisesta!

Narttuja kisasi yhteensä 6. Junnuissa Pian Aune, jolle eri ja sa. Nuorissa 3, joista voiton vei Lumon Olga- sisko hienosti eri sa:lla! Paavo oli aiemminkin tykännyt Olgasta, tehden hänestä VSP:n Hirvensalmella joten linja piti. Avossa kisasi yksi hieno ja menestynyt narttu, Hulivilin Happy Hulda (mm Tollershown voittaja 2012). Eri sa Huldalle ja sitten valioissa yksin Lumppari. Paavo saneli arvostelua ja aika samanmoiselta se kuulosti kuin Kurikassakin. Eli samat hyvät puolet löytyi ja pienet moitteet. Tässäpä arvostelu jolla saimme erin ja sa:n: "Kaunis narttu, jolla hyvät mittasuhteet., otsapenger voisi olla hieman selvempi. Eriomainen runko, ylälinja ja raajat. Erittäin hyvä karvapeite, liikkuu hyvin, miellyttävä luonne". Todella kiva arvio siis!

Parasnarttukehässä kisailivat kaikki kuusi narttua. Ensin Lumo oli sijalla neljä ja Olga kärjessä. Paavo muutteli järjestystä pariin otteeseen ja lopulta järjestykseksi tuli Hulda, Lumo, Olga ja Aune. Tämähän tiesi sitä että Kurikassa saatu vara-serti kirkastui sertiksi (nro 12 Suomesta) ! Kannatti siis ajella kauas itä- Suomeen! Onnea myös Olgalle vara-sertistä sekä Huldalle VSP:stä ja Vekelle ROP:sta! Tollerit olivat kehän viimeinen rotu ja kasvihuoneella alkoi olla melkoisen hämärää kun kehät olivat ohi. Valaistusta kun ei ollut kuin ryhmäkehässä. No, me päästiin juuri alta pois kun alkoi tulla pimeä.

Hienojen tulosten jatkoksi saatiin Anniinalta viesti, että Temppu oli tokoillut kolmannen alo 1- tuloksen ja sai sitä myötä liittää nimensä eteen tittelin TK1! Superisti onnea :-) Siinä on meidän pentueen tuleva tokovalio, sanokaa minun sanoneen! Tämä on ihan omistajansakin tavoitteena, joten jäämme odottelemaan koska päästään valiokuohareita nauttimaan ;-)

Koska kotimatka Tuusniemeltä oli piiiitkä, yövyimme hotellissa Kuopiossa. Kiva hotelli, mutta yksi pieni puute huoneessa oli. Sänky nimittäin oli pikkuisen ahdas kahdelle koiralle ja kahdelle ihmiselle.. (meillä kotona on ekstrasuuri sänky juurikin koko laumaa varten). Lumppari meinaan tipahti sängystä kahdesti yön aikana, reppana! Lopulta uninen putoilija kömpi meidän väliin nukkumaan, siinä olikin hyvä uinailla onnellisena :-)