Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2013-11-17

Jyväskylä KV

Pitkään pohdin ilmoitanko Lumoa Jyväskylän KV- näyttelyyn. Tuomarina nimittäin oli sama portugalilainen (?) herra joka tuomaroi tollerit vuosi sitten voittajanäyttelyssä Helsingissä. Tuolloin Lumo oli Pedro Saches Deleruen mielestä sileän erin arvoinen, kuten Taikakin. Ilmoitin sitten kuitenkin ja ihan kiva näyttelypäivä oli, vaikkei suurta menestystä tullutkaan.

Näyttelyyn oli ilmoittautunut 43 tolleria, uroksia 14 ja narttuja 28 + yksi pentu. Wilkku kisasi nuortenluokassa Pian komeaa Vekeä vastaan. Kilpailu oli kova ja Veke vei voiton, onnea Pia :-) Wilkku sai hienon arvostelun, vain kallon toivottiin olevan leveämpi. Tässä vaiheessa tiesin että Lumolle ainakin tulee sanottavaa tästä samasta asiasta, sillä onhan neidin pää kooltaan n puolet veljensä päästä. Wilkku sai siis erin ja sa:n, pu- kisassa ei enää sijoittunut.

Narttuja oli tosiaan kisaamassa 28 ja ainakin lähes kaikki olivat paikalla. Tuomari jakoi pitkälti linjaa eh- eri ja lähinnä luokkavoittajat, joissain luokissa 2 ja eräässä 3 ensimmäistä saivat sa:t. Tuomarin linjaa oli hieman vaikea päätellä, sillä palkitut koirat olivat melko erityyppisiä keskenään.

Lumo kisasi valioluokassa upeaa kehäkonkaria Dinaa vastaan. Eihän siinä paljon kisaa syntynyt, kun 21 kk napero on samassa sarjassa 7 vuotiaan, tunnetun ja voittakkaan, valmiin nartun kanssa. Mutta kyllä vain olin hyvin ylpeä Lumon esiintymisestä, meinaan siinä ei iän vähyys näkynyt :-) Upeasti liikkuen ja patsaana seisten neiti edusti valioluokassa, erin ja sa:n arvoisesti! Dina vei odotetusti luokkavoiton mutta meille voitto oli tuo sa- olipa neiti sitten kehittynyt vuodessa tuomarin mielestä sen verran. Arvostelu oli mukavaa luettavaa, erityisesti maininta " excellent movement, coat and attitude". Ainoat moitteet olivat samat kuin Wilkulla, kallon olisi toivottu olevan leveämpi. No, siihen auttaa vain aika ja eiköhän ne päät sieltä kehity- Taikankin pää on muuttunut vielä vanhemmalla iällä, erityisesti pentujen saannin jälkeen jykevämmäksi.

Pn- kehässä pääsimme kuuden parhaan joukkoon, kunnes meidät käteltiin ulos. Tuomari sijoitti vain luokkavoittajia, joten eipä meillä siellä tsäänssiä ollut. Kiva kisa kuitenkin ja erityisen mukavaa oli ajan vietto kehän laidalla ystävien seurassa- kiitos vaan Pirkko, Risto ja Pia :-)