Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2013-12-06

Upea sinivalkoinen ja punakeltainen Itsenäisyyspäivä!

Itsenäisyyspäivää vietettiin perinteiseen tapaan Kangasalan ryhmänäyttelyssä. Edellisvuonna ko näyttely pidettiin Valkeakoskella. Se oli Lumon ensimmäinen virallinen näyttely josta neiti otti heti ekan sertinsä ja oli "pn5". Tänään lähdettiin matkaan ei niin suurin odotuksin. Tuomari Irina Poletaeva oli tarkaksi tiedettty ja kilpakumppanien laatu kovaksi- kisasihan Lumoa vastaan valioluokassa yksi kiistatta menestyneimmistä tollerinartuista, Kitimat Nicola.

Näyttelypaikka oli hiekkapohjainen hevosmaneesi. Kylmähkö, mutta edellisvuodesta poiketen kuitenkin plussan puolella. Tollereita oli ilmoitettu 23 kpl ja yhtä urosta lukuunottamatta kaikki olivat paikalla. Uroksissa voitin vei odotetusti kuluvan vuoden Maailmanvoittaja Hederas Go for It, Reetu, onnea Marja ja Anni!

Nartuissa kisasi 13 tyttöstä. Junnuille (2 kpl) ei sa:ta. Nuorten luokassa (4 kpl) kahdelle ensimmäiselle sa. Coco sai eh:n, esiintyi hienosti mutta oli valitettavan karvaton. Arvostelu oli kuitenkin oikein mukavaa luettavaa, joten turkin kanssa uudelleen vaan tälle tuomarille jos tilaisuus tulee. Avoimessa kisaili kolme narttua, 1 sa jaettiin.. Käytössä 1, myös ilman sa:ta. Valioissa Kitimat Nicola oli ensin arvosteluvuorossa. Hienossa kunnossa ja turkissa, tuloksena eh. Tässä kohtaa mietin että me voidaan Lumon kanssa saada "ihan mitä vaan", mutta rohkeasti kehään. Tuomari tutki hyvin tarkasti, syynäsi hampaatkin poskihampaita myöten. Lumo piti tuomarista, esiintyi todella kauniisti. Arvostelu oli mahtavaa luettavaa:

"Excellent type. Compact. Well balanced. Very feminine. Lovely head and expression. Correct dentition. Excellent topline. Excellent shape of ribcage. Correct angulations. Sound movement. Typical coat and texture. Excellent markings".

Veteraaneissa kisasi yksi, ei sa:ta. Joten parasnarttukehään tuli neljä kisaajaa.

Tuomari juoksutti kerran ympäri ja osoitti Lumon ykköseksi. Päästiin juoksemaan kerran edestakaisin nuorten luokan voittajan kanssa ja sijoitus piti. Eli Lumo voitti nartut ja sai 13. sertinsä! Aivan huikeaa!

ROP- kehässä ajattelin sijoituksen olevan selvä, Reetu on tänä vuonna Suomen menestynein tolleri. Yksi kierros juostiin ja tuomari ojensi MEILLE ROP- ruusukkeen! Nyt meinasi happi loppua Hannalta, ja mennä jalat alta :-) Niin vain se totta oli, pieni Lumo- neiti oli tänään Rotunsa Paras! Mieletön fiilis ja edelleen ei meinaa todeksi uskoa kun tätä kirjoitan. Mutta totta se on, ja olen niin ylpeä neidistä!!!

Ryhmäkehäänkin jäätiin kierros juoksemaan, mutta odotetusti menestystä ei tullut. Mutta eipä haitannut yhtään, tämä päivä oli sellainen menestys että tätä muistellaan pitkään :-)