Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2010-10-24

Tanakka Taika Seinäjoella

Lauantaiaamuna klo 6.00 lähdimme matkaan Venlan kanssa kohti Seinäjokea, jossa KV-näyttely meitä odotti. Alkumatkasta ajokeli oli kuiva ja nollan yläpuolella, jossain ennen Parkanoa alkoi sataa lunta ja siitä eteenpäin lumisade ja lumen määrä teillä vain lisääntyi. Lumiaurat huhkivat ees taas ja meidän matka eteni sellaista 70 km/h vauhtia. Onneksi oltiin sen verran varattu aikaa että kerettiin. Kehämme alkoi ysiltä ja tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen. Me oltiin matkassa ilman suurempia odotuksia sillä ko tuomari ei ole tykännyt Taika sukulaisista, arvosanoja on jaettu välillä T-Eh.

Kun arvostelu alkoi neljällä pennulla joista kukaan ei saanut KP:a, arvasin että linja tulee olemaan tiukka. Ja niin oli. Uroksissa ei jaettu ainuttakaan eriä, muutama Eh ja enemmistö H:ta kaikille 10 urokselle. Nartuissa linja jatkui, junnuille pari H:ta ja yksi Eh, avoimessa sitten jaettiin Eri Lapintähti Varinalle, joka oli hyvin erityyppinen väriltään kuin muut arvosteltavat koirat. Erittäin tumman punainen, hoikka ja sporttinen, kaunis mielestäni ja erottuva. Loput avot saivat sitten H ja Ehx2. Valioissa ei ollut muita kuin Taika jonka siis itse esitin. Kauniisti Taika esiintyi, liikkui postimerkin kokoisessa kehässä tosi hyvin, paremmin kuin mun kanssa koskaan! Seisoi myös nätisti, koko pitkähkön arvostelun ajan. Ekat sanat jotka kuulin tuomarin sanelevan oli "suuret korvat". Tässä kohti arvasin että sama on linja kuin muille Taikan sukulaisille aikanaan ja aloin valmistuatua saamaan sinisen nauhan kouraani. No eipä sitten kuitenkaan niin käynyt vaan pinkkiä tuli. Pn kehässä meitä oli vain kaksi narttua joista Lapintähti Varina voitti ja sai cacibin. Meille sitten vara-cacib, ensimmäisemme joka ei cacibiksi muutu. Iloinen olin erinomaisesta ja siitä kuinka Taika käyttäytyi kanssani. Tuomarin maku oli niin erityyppinen mikä Taika on että oli kyllä iso ihme että eri saatiin.

Kotimatkalla poikkesimme Venlan vanhemmille jotka asuivat Parkanossa. Siellä oli pyötä odottamassa ja kaikenmoiset herkut! Niistä sitten Taikallekin annettiin maistiasia:) Vaikka tuomari sanoi neitiä hieman liian tukevaksi ja tanakaksi niin kyllä muutama herkkupala oli silti hienolla esiintymisellä ansaittu! Kiitokset Venla parhaasta seurasta reissulla ja Venlan vanhemmat meidänkin kestitsemisestä! Taikahan olisi jäänyt mielihyvin sinne herkkupöytien ääreen mutta ei jätetty, sillä seuraava näyttely odottaa kulman takana Rigassa ja sinne mennessä ei ainakaan hankita lisää massaa:)