Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2009-08-31

Eilen tokoiltiin taas Nalkalan kentällä ja tällä kertaa Millikin oli mukana. Ilo oli havaita ettei parhaan kaverin läsnäolo häirinnyt Taikkista lainkaan. Keskittymiskyky on parantunut huomattavasti siitä missä vielä muutama kuukausi sitten oltiin. Liikkeinä otettiin taas 2 min paikallamakuu heti aluksi. Eka minuutti sujui hyvin, sitten Taika alkoi herpaantua. Pari kertaa nousi ylös muttei liikkunut kuitenkaan ja meni maahan aina uudesta käskystä. Lopussa kun palattiin koirien viereen ja piti odottaa istu-käskyä alkoi Taika haukkua maassa kun namia ei kuulunut! Muutama haukahdus mutta maassa pysyi ja istu- käskyn jälkeen namia naamariin.
Seuraaminen sujui yhtä hienosti kuin viimeiksikin, kontakti oli kohdallaan. Perusasennoissa on hiomista, Taika ei oikein tiedä mikä on oikea kohta istua. Välillä ollaan vinossa ja välillä liian takana. Tähänkin saatiin Annalta vinkkejä, samoin siihen emännän käsien asentoon seuraamisen aikana.. Taitaa emäntä tässä perheessä tarvita enempi koulutusta kuin koira, kröhöm. Taas liikkeiden väliaikoina kun Anna ohjeisti muita tehtiin omia juttuja Taikan kanssa. Seuraamista, luoksetuloa, kokeiltiin Millin noutokapulaa (hyvin meni), pöllöiltiin hyppyjen ja muitten kivojen liikkeiden kanssa. Loppuun otettiin vielä 1 min paikallamakuu, jonka Taika suoritti ilman välipalkkausta ja pysyi maassa koko ajan!

Tokosta lähdettiin suoraan Hakametsän jäähallille, jossa oli mätsäri. Paikalla oli koiria paljon, varmaan 200. Me oltiin Taikan ja Millin kanssa isoissa koirissa, joita oli 71. Pieniä vielä enemmän, lisäksi pennut ja x- rotuiset. Taika oli mätsäripaikalla todella hienosti, ei jännittänyt. Kun tuomarinainen tuli tutkimaan laittoi Taika korvaa vähän luimuun mutta ei pakitellut vaan antoi katsoa hampaat ja kopeloida rungon läpi. Ravaaminenkin sujui tosi hyvin, tasaista ravia eikä kampeamista tai pomppimista. Tuomari kehui että esiintyy hienosti mutta liikkuessa pitää häntää liian ylhäällä josta syystä antoi meille sinisen nauhan ja parinamme olleelle nöffille punaisen. En oikein tiennyt olisiko pitänyt hieman valistaa tuomaria siitä kuinka tollerin kuuluu häntäänsä kantaa. Hän ehkä vertasi kultsuihin kun oli kultsukennelistä itse. No kiitin arvostelusta ja olin HYVIN ILOINEN kun Taika esiintyi häntä iloisesti pystyssä! Kun Millikin oli kehässä käynyt ja oman sinisensä saanut mentiin hetkeksi koirapuistoilemaan. Puistossa oli paljon porukkaa mutta kaikki tulivat ihan kivasti keskenään juttuun. Kun pari koiraa alkoi hieman kähistä niin Taika oli erotuomarina haukkumassa vieressä, tiedä sitten halusiko mukaan kähinään vai erottaa kähisijät toisistaan. Siellä se komensi tomerasti ja sai osakseen huvittuneita katseita ihmisten taholta, kähisevät koirat ei Taikasta välittäneet tuon taivaallista. Puistoilun jälkeen mentiin vielä takaisin mätsäripaikalle ja sinisten loppukehään. Siellä oli yli 30 koiraa joita juoksutettiin erissä. Tuomari poimi aina kustakin erästä jatkoon menijät. Taikan kanssa päästiin ekasta pudotuksesta jatkoon mutta sitten tyssäsi. Kokonaisuudessaan olin erittäin tyytyväinen Taikan esiintymiseen, en paljoa parannettavaa keksi. Kumpa sunnuntaina menisi yhtä hyvin oikeassa näyttelyssä.. Ainakin itsevarmuutta tuli emännälle lisää joten saimme sen mitä haimme!