Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2009-08-13

Jaa jaa, mitäs tässä on touhuttu sitten viimeisen päivityksen.. No eipä mitään kummepia. Pidettiin pikkuinen loppukesän miniveneloma tuossa alkuviikosta ja seilattiin Päijännettä Pihlajakoski-Jyväskylä akselilla. Kelit suosivat ja Taika nautti lomailusta. Jätimme siis viikonlopun näyttelyt Turussa ja Vesilahdella väliin ja otimme rennosti. Teki varmaan ihan hyvää sekä koiralle että emännälle, ottaa vain aurinkoa ja pulikoida, grillata ja lötkötellä.
Dami oli mukana reissussa ja sillä otettiin vähän noutoharjoituksia erilaisissa paikoissa. Hyvin meni ja intoa piisasi! Kotona kaivoin sitten taas vaakun pakkasesta ja eilen kokeilimme sen noutamista kotometsässä, sujui suuremmitta ongelmitta :) Jätin nyt vaakkusen sulamaan joten mielenkiinnolla odotan kelpaako se tänään neidin kannettavaksi.

Eilen kävimme myös tapaamassa Tommyä ja saamassa vinkkejä rohkeusharjoituksiin. Olikin infotäytteinen kolmetuntinen joka kului lähes pelkästään emännän kouluttamiseen. Taika sai puuhailla omiaan ja kyllä se huomiota yrittikin hakea;) Toljotusta, namitaskun nyhjäystä, vinkulelun kanniskelua, maton hapsujen pureskelua.... Tommyn mielestä Taika on vilkas ja pehmeä koira, joka asettaa koulutukselle ja arkielämälle omat haasteensa. Silloin pikkupentuna tehty pentutesti kertoi samaa asiaa: pehmeä koira joka helposti lukkiutuu liian haastavassa tilanteessa. Kuten näyttelyissä nyt viimeaikoina valitettavasti. Nyt saimme ohjeeksi käydä paljon eri paikoissa ja tehdä n. minuutin kestäviä lusikkaharkkoja aina häiriötekijöitä lisäten. Niin Taikan pitäisi pikkuhiljaa oppia kestämään lähestyvä käsi ja sen kosketus, oppia jopa haluamaan sitä palkkion toivossa. Kauanko siihen sitten kuluu aikaa on suuri kysymysmerkki. Aioimme nyt sunnuntaina lähteä joka tapauksessa Ikaalisten näyttelyyn jonne myös Milli on tulossa. Mennäänkö kehään niin jää sen päivän päätökseksi. Riippuu siitä kuinka Taika käyttäytyy näyttelyalueella, onnistuuko lusikkajutut ongelmitta vai onko liikaa jännitystä ilmassa. Jos uskallamme kehään niin toivomme ymmärtäväistä tuomaria joka osaa ottaa koiran pelon huomioon käytöksellään eikä heti läppäise hylättyä jos koira osoittaa pelon merkkejä. Niitä tuomareita kun on MONEEN lähtöön kuten on huomattu....