Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2024-06-17

Näyttelyä. mejää ja terveysmurheita


Viikonlopun kauniit ja taitavat 💗

On ollut monien tunteiden viikko. Kuluneella viikolla Lumo sairastui. Tähän saakka todella terve mummeli ei tahtonut pysyä jaloillaan ja silmät seilasi puolelta toiselle. Lääkäri diagnosoi tilan vestibulaarisyndroomaksi. Lyhyesti koiran korvan tasapainoelin häiriintyy syystä X (esim. tulehdus, tasapainoelimen kiteiden meno väärään asentoon, kasvain..), ja aikaansaa rajut oireet. Hoidoksi Lumo sai nesteytystä, pahoinvointilääkettä ja antibioottikuurin korvatulehduksen varalta. Vieläkään tasapaino ei ole ennallaan ja pää on lievästi vinossa vasemmalle. Silmät ei kuitenkaan enää nyi edes takaisin ja pääosin käytös on melko normaalia. Ravistellessa kyllä tasapaino saattaa pettää ja Lumo kellahtaa kyljelleen. Nyt syötellään antibiootti loppuun ja katsellaan miten tila toivottavasti alkaa korjautua. 

Viikonlopulle oli suunnitelmissa minulla reissu Virolahden näyttelyihin la-su ja yöpyminen veljeni perheen luona Haminassa. Jarnon suunnitelmiin kuului MEJÄ-koe Kouvolassa. Lumon tilanne muutti suunnitelmia sen verran, että minä jätin lauantain KR-näyttelyn väliin ja seurailin Lumon vointia kotosalla. Jarno kävi päiväseltään Kouvolassa tekemässä jäljet. Lumon tilanne vaikutti ihan ok:lta koko lauantaipäivän ajan, joten uskalsin osaltani toteuttaa sunnuntain menot. Minun vanhempani tulivat päiväksi meille hoitamaan vanhuksia (Lumo, Minku ja Taika)- iso kiitos vielä tätäkin kautta 💗

Sunnuntaina Jarno lähti Soman ja turistikoira Hertan kanssa Kouvolaan klo 04.30 ja minä starttasin Virolahdelle klo 05.30. Ajeltiin siis samaan suuntaan tunnin välein, hullun hommaa! 

Virolahdella tollerit tuomaroi ruotsalainen vanhempi herra Johnny Andersson. Uroksissa Myrrin Luca-veljen poika, juniori-ikäinen Eppu oli pu1 ja Luca pu2- onnea Heidi! Avossa kisaili Charmin Morris-veli, ja olipa yllätys kun keltainen lappu nousi. Arvostelu oli upea, mutta tuomari oli nähnyt liikkeessä jotain moitittavaa ja tästä syystä arvioksi h. Yleensähän se on eva, jos liikkeessä on sanomista. No, tällä kertaa näin. Tuohan tiesi sitä, että kasvattajaluokka jäi meiltä harmillisesti esittämättä.

Olin ilmonnut sekä Charmin että Myrrin valioihin, oli siis äiti-tytär mittelöt kuten uroksissa isä-poika mittelöt 😄 Esitin molemmat yksilöarvostelussa itse, Marika auttoi kilpailuluokassa- isot kiitokset vielä täältäkin! Molemmat saivat mukavat arvostelut ja kilpailuluokassa Charmi voittoon, molemmille SA. Parasnarttukehässä Charmi voitti ja Myrri oli pn3. ROP- kisassa Eppu vei voiton ja Charmille VSP kera cacibin. Ei hassummin!

Näyttelyn jälkeen ajelin tervehtimään veljeni perhettä hetkiseksi ja nautittiin mainio lounas, isot kiitokset! Koirillekin pelasi herkkutarjoilu, ihan luksusta 😋 Kauaa en tohtinut kuitenkaan viipyä, kun tiesin kotosalla odottavan vanhukset ja minun vanhemmat. Hyvin siellä oli päivä sujunut eikä Lumon eikä muiden suhteen ollut murheita ollut. 

Kotimatkalle lähtiessäni sain Jarnolta tiedon Kouvolasta, että hyvin oli Soma jäljestänyt ja ykköstä sopi odotella. Hertta pääsi mukaan purkujäljelle, ja olikin ollut innoissaan siitä tehtävästä! Kotiin päästyäni Jarno laitteli tiedoksi Soman pisteet ja hyvät pisteet olikin- VOI1, 47 pistettä! Kyllä se pikkuinen vaan osaa jäljestää 😍