Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 RTK3 BH Magicfox`s Barbera) sekä Soman (FI JVA FI JMVA RTK1 Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2024-05-13

MEJÄä ja näyttelyitä omasta ja kasvattien toimesta

MEJÄ- taituri Charmi💖

Sunnuntaina oli Jarnon järjestämä MEJÄ- kokeemme Kankaanpäässä, Kankaanpään metsästysyhdistyksen nimissä. Edellinen koe jossa Jarno oli järjestäjänä, oli vuonna 2021 Orivedellä. Itse olin mukana järjestysjoukoissa viimeksi vuonna 2018 Ikaalisissa. Hieman aikaa siitä oli siis jo vierähtänyt, ja saikin muistinystyröitä hieroa sen suhteen, mitä kaikkea tulee kokeen järjestämisessä muistaa. 

Muistettavaa ja hoidettavaa riitti. Jarno hoiti lähes kaiken, aina tuomarin hankinnasta, maastojen tiedustelusta, osallistujien valinnasta ja yleisistä koejärjestelyistä ja tiedottamisesta lähtien. Minulle jäi helppo osuus, kokkina ja sihteerinä toimiminen. Toki sekin tärkeää on, nälkäinen tuomari ja osallistujat kun eivät hyvää palautetta kokeesta anna 😄

Jarno ehkäpä kertoilee blogissaan tarkemmin kaikesta kokeen järjestämiseen liittyvästä. Minä tässä keskityn nyt vain koepäivään, jonka olin paikan päällä kokemassa.

Aamulla kelloni soi 03.30. Vauhdilla ylös ja otsalampun valossa lenkittämään laumaa. Kolme kahden lenkityskierrosta sekä Taikalle oma "mummolenkki". Tavarat olin pakannut jo suurelta osin edellisenä iltana sekä valmistanut koepäivän ruoat (makaronilaatikko + salaatti) palattuani Jyväskylän näyttelystä. Olikin aikas hektinen se lauantai-ilta, sai mennä ihan minuuttiaikataululla. No, sunnuntaiaamu sujui suunnitelmani mukaan ja kohti Kankaanpäätä starttasin vähän aamu kuuden jälkeen, matkassa ruoat ja Charmi. 

Paikan päälle saavuttuani Jarno laittoi sihteerin tarvikkeet toimintaan (tietsikka, printteri) ja katoimme aamiaisen tarjolle. Pian alkoikin osallistujia saapua paikalle. Minä tarkistin koirien paperit ja rokotustodistukset ja ohjasin porukkaa ottamaan aamiaista. Kello 08.00 Jarno avasi kokeen pitämällä vastaavan koetoimitsijan ominaisuudessa alkupuheen. Sitä seurasi ylituomari Kari Mujeen puhe ja tämän jälkeen arvottiin koejäljet. Kahdelle koiralle osui ruksi arpalippuun (avo + voi) ja näiltä koirilta tarkistettiin sirut ennen ammuntaan menoa. 

Ammunnan hoiti Jarno ja kaikki koirat sen läpäisivät. Koe pääsi siis alkamaan ja ensimmäinen avo- koirakko suuntasi metsään. Jarno toimi oppaana kaikkiaan neljällä jäljellä, jotka hän oli edellispäivänä suunnistanut ja verettänyt (valmisjälkiä). Kahdelle jäljelle oli tekijät osallistujista, jotka tekivät yhden avo- ja yhden voi- (Charmin) jäljen. 

Minä keittelin koepaikalla kahvia ja laitoin lounasta esille kun ensimmäisiä osallistujia alkoi metsästä palailla. Tuomari Kari lähetti aina jäljen jälkeen maastokortista kuvan minulle WhatsAppilla, josta minä sen kirjailin puhtaaksi koepöytäkirjaan. Pöytäkirjaan tulivat tiedot osallistujasta, jäljen teko- ja ajoajasta, jäljen iästä, tapahtumien pisteytykset sekä koirakon koekertomus. 

Päivä eteni mukavasti aikataulussa ja lopulta kolmen maissa kaikki olivat metsästä palanneet. Kun tuomari oli ruokaillut, katsoimme hänen kanssaan paperityöt läpi ja sitten päästiin aloittamaan tulosten luku. AVO- luokan neljästä koirasta kaksi sai tuloksen, hienot AVO 46 ja AVO 49 pistettä- molemmat koirat olivat ensikertalaisia (jämpti ja rhode). Hienoa ja isot onnittelut vielä täältäkin! VOI- koirista toinen jäi ilman tulosta ja Charmi teki hienon VOI 1, 49 pisteen suorituksen. Tämä oli Charmille kauden toinen koe ja toinen VOI 1, 49 pistettä! On se vaan taitava likka 😍

Tulosten luvun jälkeen otettiin kuva muistoksi koko koeporukasta, ja sitten alkoi meillä Jarnon kanssa koepaikan siivous ja tavaroiden pakkaus. Kotosalla oltiin kuitenkin ihan "ihmisten aikoihin", siinä klo 19 maissa. Vastassa oli tyytyväiset koirat, vanhempani olivat päivän aikana pitäneet tytöistä hyvää huolta- iso kiitos vielä tätäkin kautta! 💖

Kasvattirintamalta saatiin myös hienoja uutisia: Charmin Morris-veli avasi MEJÄ-kesänsä Taipalsaaren kokeessa upeasti VOI 1, 48 pistettä- onnea Marika! Näyttelykehissä loisti Soman Alva- sisko, joka oli lauantaina pn2 tullen FI JMVA:ksi ja sunnuntaina ROP- on hän vain kaunis, onnea Anne! 💗