Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (FI JVA FI MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2023-05-08

MEJÄ- kausi jatkuu hienoin tuloksin

VOI1- tytöt, palkintopysti tuli kokeen parhaalle koiralle Charmille 💗

Viikonloppuna Jarno osallistui MEJÄ- kokeeseen (valmisjälkikoe) Nakkilassa Charmin ja Lumon kanssa. Keli suosi ja jäljestäminen maistui tytöille: Charmi teki huiput pisteet VOI1, 49 ja Lumokin mukavasti VOI1, 46!  Se olisi sitten viisi koetta ja viisi VOI ykköstä tänä vuonna plakkarissa! Ei hassumpi alku vuodelle 😀

MEJÄ:n parissa touhuiltiin lauantaina myös kotosalla. Somalle tehtiin lyhyt jälki runsaalla verellä. Toisin kuin ensimmäisellä lyhyellä harjoitusjäljellä jokunen viikko sitten, niin nyt Soma selvästi tajusi jotain itse jäljen seuraamisesta. Makuut ja veri kiinnostivat suuresti kuten edelliselläkin kerralla. Soman lisäksi MEJÄ- jäljelle pääsi Taika. Mummelille tehtiin muutaman sadan metrin jälki melko helppoon maastoon (polkuja pitkin). Kyllähän se vanhan nenä vielä toimi, ja kun palkaksi sai runsaasti Mummelin herkkua, lihapullia, niin mikäs sen parempaa! Välillä huilattiin ottaen valokuvia upealla kuvauspaikalla.

Taika- mummu melkein 15 v 💗

Viime viikon torstaina alkoi Soman pentukurssi YLÖKK:llä. Ensimmäinen tunti oli lähinnä kontaktin ja palkkasanan treenausta. Ne Somalta jo kivasti sujuvat, kun pieniä kotitreenejä on tehty säännöllisesti. Tunti vierähti nopeasti ja mukavaa oli. Tänään mennäänkin sitten toisen järjestäjän, ISKK:n, pentukurssille. Tämä kurssi on pihalla (YLÖKK:n kurssi hallissa), joten tulee hyvää vaihtelua Somalle.

 
Soma pieni esikoululainen 😍

Eilen sunnuntaina käytiin Myrrin kanssa Koirakoutsilla rallyn kisamaisessa treenissä. Se oli Myrrin ensimmäinen mestariluokan kilpailunomainen rata, jonka tuomaroi rallytuomari Maria Riski. Ottaen huomioon sen, että Myrrin mammaloma on vasta hetki sitten loppunut, niin ihan kivasti se rata sujui. Itse otin yhden -10 kun pysähdyin väärässä kohtaa. Sitten tuli muutamia -3  (mm. yksi uusinta) ja -1 vähennyksiä. Mutta tulos oltaisiin saatu (75 p) ja tuomarin kommenttina oli "Taitavaa ohjausta!". Ehkä me tänä vuonna vielä virallisiinkin kisoihin uskaltaudutaan.. 😊