Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (FI JVA FI MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2023-04-30

Mejäilyä ja misseilyä

Toissa viikonloppuna MEJÄ- koekautensa avasivat Lumo ja Charmi Jarnon kanssa Luvian valmisjälkikokeessa. Hienosti se kausi alkoi, molemmat tekivät 1- tuloksen! Lumolle vielä hienot pisteetkin, 48. Charmilla oli vähän turhan paljon hakua, joka vähensi pisteitä. Kuitenkin sieltä 43 pistettä saivat kasaan ja tuohon voidaan näin kauden avauskokeessa olla ihan tyytyväisiä 😊

Kuluneena viikonloppuna olikin sitten taas näyttelyitä tiedossa. Lauantaina Tampere nord, jossa tuomaroi tuomarin muutoksen myötä Sanna Kaven. Hän piti Charmista junnuna, joten ihan hyvin odotuksen näyttelyyn lähdin. Jarno suuntaisi Lumon kanssa kaalisten MEJÄ- kokeeseen. 

Charmi oli ilmoitettu käyttöluokkaan ja hyvin niukkaturkkinen Hertta valioihin. 
Käytössä Charmi oli ainoa kisaaja ja sai hienon arvostelun sekä eri sa:n. Valioita oli kolme ja Hertta oli porukan kaljuin. Vähän yllätyksenä tuli luokan 2. sija ja vielä sa, ei hassummin! Pn- kehään sain avukseni Hertalle tutun esittäjän Pinjan ja kuvia ottamaan meidän toisen tutun esittäjän Oonan, isot kiitokset molemmille! Aika hienosti se päivä päättyi: Charmi voitti nartut ja oli lopulta myös ROP kera ensimmäisen nord sertinsä 💗 Hertta kiri hienosti pn4- sijalle. Huippu päivä! Harmittavasti ryhmiin emme voineet jäädä, kun Jarno oli MEJÄ:ssä ja loppulauma kera Soma- pentusen kotosalla. Kotiuduttuani näyttelystä jonkin ajan päästä sain MEJÄ- uutisia Ikaalisista, Lumo teki hyvän jäljestyksen, saaden VOI 1 46 pistettä (kokeen paras tulos). 

Sunnuntaina oli vuorossa Tampere KV- näyttely, jossa tuomaroi vanhempi norjalainen herra, Wilberg Knut Sigurd. Seurasimme tollereita edeltävien labbisten tuomaroinnin ja herran tyyli oli antaa vain luokkavoittajille sa, jos niillekään. Muuten arvostelut olivat luokkaa eh- eri. 

Tollereita kisasi käyttöluokassa kolme ja Charmi esiintyi luokan keskimmäisenä. Ensimmäinen sai eh:n. Charmille eri ja kolmas osallistuja sai myös erin. Kilpailuluokassa Charmi ykköseksi kera sa:n! Valioissa oli Kerttu ja Hertta. Hertalle tuli moitteita turkin puutteesta ja eturinnan kapeudesta. No, onhan Hertta Kerttuun verrattuna varsin kapoinen ja sporttiversio- kuten käyttökoiralle sopiikin. Meille luokan 2. sija ja yllätyksekseni myös sa! 

Pn- kehässä nähtiin melkoinen rähinäkohtaus, jonka johdosta toinen rähinän osapuolista poistettiin kehästä, harmillisesti toisen rähisijän osuus tapahtumiin jäi tuomarilta näkemättä ja tämä sai kisaa jatkaa. Meidän tytöt katselivat ihmeissään moista käytöstä, onneksi rähinät eivät kohdistuneet meihin ja pilanneet meidän esiintymistä. Lopulta Charmi sijoittui pn2:ksi saaden cacibin ja Hertalle ei sijoitusta. Tuomari ihastui kovin kisan voittaneeseen veteraaniin, joten ihan ihan hyvillä mielin otimme hopeasijan vastaan ja onhan se cacibikin aina kiva saada! Tosin sitä Charmi ei olisi "tarvinnut", Suomesta kun kaksi niitä jo ennalta on. Kiitos taas Oona ja Pinja avuista kehässä ja kuvaamisesta kehän tapahtumista! 

Mukavia MEJÄ- uutisia viikonlopulta tuli Myrrin Nipsu- veljen VOI- luokan korkkauksesta Kemiön saarelta. VOI1- tulos sieltä oli tullut, todella hienoa ja onnittelut Pirita! Nipsun lupaavasti alkanut MEJÄ- ura tyssäsi nuorena sairastumiseen ja pitkäkestoiseen lääkitykseen. Nyt poika voi hyvin ja lääkitykset on purettu, eli kisaamaankin taas pääsee. Iso 💗 kumpaankin!