Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2022-06-06

Mitäpä muuta kun näyttelyitä ja mejää

Komea Viski, Magicfox`s Marzemino, Ylöjärvi KR VSP, VSP-jun, jun-sert, sert

Alkaa nämä otsikot jo toistaa itseään, mutta mitäpä siitä 😊 Lauantaina Jarno lähti Pirkan nuuskujen mejäkokeen jälkientekopäivään Päijälään ja minä tyttöjen kanssa Ylöjärven KR- näyttelyyn. Näyttelyssä olikin mukava tavata kasvatteja, Hertan veli Jylppy oli kehissä ensimmäistä kertaa ja Charpan Viski-veli jo konkarina esiintymässä. Hauska ylläri oli että Annaliina, Minkun edesmenneen Nella-siskon omistaja, oli myös paikalla kehää seuraamassa. Olipas mukava nähdä ja kiitokset vielä esitysavuista tätäkin kautta! 

Viski aloitti urokset ja hienosti meni: ensimmäinen junnu-serti tuli! Minä vein Jylpyn avoluokkaan ja seisominen ja tutkiminen sujui ihan mallikkaasti, liikkeessä oli haastetta. Saatiin me sitten kun muutama kerta yritettiin, juostua ravissa sen verran, että liikkeet saatiin arvosteltua. Innokas poika ja kovat menohalut 😅 ERI:nomainen arvosana saatiin, ja se olikin ihan huippu tulos ensikertalaiselta! Nyt kelpaa jatkaa mejäilyä siellä voittajaluokassakin, kun sinne pääsevät. Hieno homma!

Nartuissa Charppa oli ainoa juniori ja tuomari Sanna Kaven piti neidistä kovin. SA saatiin ja kun kehis kysyi otetaanko junnuserti vastaan, sanoin että ei oteta. Tähän tuomari totesi että olisi kyllä ihmetellytkin, jos oltaisiin otettu 😀 Eli piti itsestään selvänä että Charppa on junnusertinsä jo kerännyt.

Valioissa voiton vei Kerttu ja Myrri oli kakkonen, Hertta kolmas (saivat SA:t). Veteraaneissa oli yksin Lumo ja sai SA:n, ollen ROP- veteraani. PN- kehässä meidän paras oli Charmi, eli meni muiden omien tyttösten ohi nyt ensimmäistä kertaa, sijoittuen hienosti PN2! Myrri oli PN3, Lumo PN4 ja Hertta "PN5".

ROP- junnukehässä Charppa nappasi ROP:n, Viskin ollessa VSP. Viski oli myös VSP "aikuisten" puolella- isot onnittelut Reka ja Hermanni! Kasvis esitettiin kokoonpanolla Viski, Charmi, Myrri ja Lumo. Hienolla arvostelulla KP ja ROP- kasvattaja. Näitä todella arvostamme, onhan se melkoinen meriitti, että kasvattajalla on samassa näyttelyssä palkittuja koiria, joista yhtenäinen ryhmä kerätä. Ei ihan itsestään selvää. Tässäkin näyttelyssä olisimme saaneet kasvattajaluokkaan jopa kuusi ERI:nomaisella palkittua koiraa- aika upeaa! Olikin todella ikävä kuulla, miten rumasti koiransa ROP:ksi saanut arvosteli kasvattajaryhmän esittämistä. Kuulemma se on turhaa touhua ja kiusantekoa muille näytteilleasettajille, kehän hidastamista. Tökerö kommentti, ja kertoo lausujastaan sen mikä hänelle on tärkeää. Ne omat voitot, ei toisten elämäntyön ja rodun eteenpäin viemisen kunnioittaminen.

Sunnuntaina Jarno lähti aamusella aikaisin Myrrin kanssa kohti Päijälää. He saivat päivän viidennen jäljen, joten odoteltavaa riitti. Sieltähän Myrri jälleen ykkösen nappasi, aika konkari suorittaja alkaa Pörräinen jo olla! Pisteet jäivät 44, muutenkin kokeen pistetaso oli aika alhainen. Noilla pisteillä Myrri oli kokeen kolmanneksi paras koira ja paras tolleri. Ilmeisesti edellisyön sateet olivat tehneet tehtävänsä jäljillä, ja olihan siellä sitä riistaakin runsain mitoin, mm. Jarnon tekemällä jäljellä melko tuoreet karhun jätökset.

Kivoja kasvattiuutisia MEJÄ:n saralta saatiin myös eilen, Charpan Morris-veli oli napannut toisen AVO1- tuloksensa Kouvolan kokeessa ja siirtyy nyt kisailemaan VOI- luokkaan! Onnea Marika 😍
Isot onnittelut myös Myrrin Luca-veljelle, joka nappasi viikonloppuna Virosta noutajaerkkarin BIS4- sijan ja sunnuntaina Viron Voittajatittelin kera cacibin! Näin Lucasta tuli tuplainttivalio, CIB:n lisäksi myös CIE 💗 Aika upeaa, isot onnittelut Heidi!