Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA LT VMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (CIE FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttärien Charmin (CIB CIE FI KVA-VAHI FI JVA FI MVA EE MVA LT MVA FI JMVA EE JMVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Barbera) sekä Soman (Magicfox`s Carminoir) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)






2022-06-13

Melkoinen viikonloppu!

Kauniit ja taitavat 💗

Nyt ei toisteta vanhaa otsikkoa, vaikka sitäkin (mejää ja näyttelyitä) viikonloppu sisälsi. Nimittäin tänä viikonloppuna Myrri ja Jarno starttasivat ihan uudessa lajissa, VAHI:ssa. Kyseessä on vahingoittuneen hirvieläimen jäljestämiskoe. Koe poikkeaa MEJÄ-jäljestä mm. siten, että jälki on tuomarin yksin vetämä. Jäljen pituus on 1.5 -2 km ja ikä voi vaihdella ihan muutamasta tunnista 36 tuntiin. Koiran pitää kulkea jäljen makausten kautta, sillä makuilta pitää ohjaajan poimia talteen jälkiesine (puukapula). Näitä palikoita pitää saada talteen vähintään kaksi viidestä jäljelle laitetusta, sekä koirakon pitää tuoda tuomarille jäljen päästä sorkka. Ohjaaja ja koira kulkevat jäljen itsenäisesti, tuomari tulee mukaan ensimmäiselle makuulle asti. Koiran ohjaajalla tulee olla aselupa ja metsästäjän tutkinto suoritettuna. 

Lauantaina Jarno ja Myrri lähtivät kohti Eräjärveä, missä VAHI-koe pidettiin. Minä jäin kotiin odottelemaan uutisia, miten parivaljakko tehtävästä suoriutuisi. Hienosti siellä oli suoriuduttu, kapuloista tuli talteen 4/5. Kokeen tuomari oli ollut vaikuttunut Myrrin työskentelystä ja niin se koe meni kirkkaasi läpi! Maasto oli ollut hyvin haasteellista, jonka kyllä uskoin, kun kotiin saapui ihan mutainen, risuja ja havuja turkissaan kantava Myrri. Myrri oli myös väsyneempi kuin MEJÄ-kokeen jälkeen ikinä, kertoo todellakin jäljen olleen vaativa. Mittaa jäljelle tuli n. 2.1 km (pieni lisälenkki oli matkalle tullut), joten onhan se selvästi pidempi kuin MEJÄ:n voittajaluokan jälki (1200-1400 m). On se Myrri vaan mahtava nenän käyttäjä! Olen hyvin ylpeä niin Myrristä kuin Jarnostakin 💗

Sunnuntaina olikin sitten sitä "perinteistä", eli MEJÄä ja näyttelyä tiedossa. Minä pakkasin autoon Myrrin, Hertan ja Minkun ja suuntaisin kohti Alavuden KR- näyttelyä. Jarno starttasi vähän meidän jälkeemme Charmin ja Lumon kanssa kohti Eurajokea, missä oli MEJÄ:n valmisjälkikoe. 

Arpaonni oli perinteinen, eli suoritettavaksi tuli päivän viimeiset voittajaluokan jäljet, 4 ja 5. Meillä ehti kehät olla jo ohi (ja minä kotona), ennen kuin MEJÄ-uutisia sain. Joten aloitetaan näyttelystä siis. Kuten vuoden teemaan tuntuu kuuluvan, tuli Alavudellekin tuomarin muutos. Reino Korpelan tilalle vaihtui Erja Nummi, josta meillä ei isompaa kokemusta ollut. Charmista Erja piti pentunäyttelyssä, mutta Charppa- neitonen ei nyt siis osallistunut. Tollereita oli ilmoitettu 22 ja kaikkiaan 19 oli paikalla, kaksi poissa olijoista olivat Charmi ja Lumo.

Viski starttasi urokset junioriluokasta. Poika esiintyi jälleen upeasti ja sain ERI:nomaisen. SA:ta ei tullut, joten kahden junnusertin metsästys jatkuu edelleen. Minä esitin Lucan valioluokassa ja Caron veteraaniluokassa. Molemmat saivat hienot arvostelut kera SA:n. Paras uros kehässä Luca voittoon ja Caro oli PU3.

Nartuissa kisasi muutama juniori, avo- ja käyttöluokan koira ennen meidän valioita. Reka auttoi jälleen Hertan esittämisessä, isot kiitokset! Molemmat esiintyivät hyvin ja Myrri voittoon, molemmille SA. Veteraaneissa oli Minku ja Raili. Minkulla riitti virtaa ja tuomari tykkäsi Minkun nuorekkaasta olemuksesta ja vauhdikkaista liikkeistä 😊 Minku nappasikin voiton kera SA:n. Parasnarttukehässä minä vein Myrrin, Reka Hertan ja Heidi Minkun. Myrri voittoon, Hertta oli PN3 ja Minku PN4. ROP- kisassa oli jälleen sisarukset vastakkain. Tällä kertaa Luca oli ROP ja Myrri VSP- Onnea Heidi!
Veteraanikisan vei Minku, ollen ROP-veteraani ja Caro oli VSP-veteraani. Hauskasti kyllä, että veteraaneissa vet-ROP:sta ja vet-VSP:stä kisasivat ROP:n ja VSP:n äiti ja isä 💗 Kasvattajaluokkaan osallistuivat Minku, Myrri, Hertta ja Luca. Upealla arvostelulla saimme KP:n ja olimme ROP- kasvattaja! Mahtava reissu!

Ehdin ajella kotiin, ennen kuin sain ensimmäisiä MEJÄ-uutisia. Viestissä luki: Charmi 50!!! Mietin ensin että onko tämä pilaa, mutta ei meillä ole tapana pilailla näin vakavilla asioilla. Ei se ollut pilaa, neiti todellakin teki täydellisen voittajaluokan jäljestyksen ja nappasi kokeesta täydet pisteet. Uskomatonta, mutta totta. Melkoinen Charppa! Myös Lumo teki hyvää työstä, ei ihan "pikkusiskon" veroista kuitenkaan. Riista vähän Lumpparia pyöritti, mutta hienosti kuitenkin VOI 1, 47 pistettä. 


Charppi ja Lumo, kirkkaat ykkösen tytöt!

Tällaisen viikonlopun jälkeen sitä taas miettii, että mitähän tavoitteita sitä enää asettaa... Mutta kyllähän niitä löytyy- Charpalle se viimeinen VOI 1- tulos, kenties jollekin/joillekin arvokisapaikkoja, Myrrille VAHI:n puolelta toinen tulos, vielä yksi ROP olisi tavoitteena jne. Nälkä kasvaa syödessä sanotaan, mutta totuuden nimissä, ollaan me jo aika kylläisiä 😂