Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE FI VMVA BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttären Charmin (FI JVA FI JMVA EE JMVA Magicfox`s Barbera) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2022-05-31

Huikeaa menestystä

Upean viikonlopun palkinnot ja palkitut!

Tyttösten viime viikkojen menestys niin MEJÄ:ssä kuin näyttelyissä on ollut aivan huimaa, eipä olisi vielä alkuvuodesta uskonut, missä sitä tulosten suhteen ollaan nyt, kun vuotta ei ole vielä puoliakaan kulunut 😊

Helatorstaina ajelimme Kangasniemen KR- näyttelyyn, jossa tollerit tuomaroi uusi tollerituomari Anneli Pukkila. Uroksia esiintyi neljä, joista voiton vei Luca, jonka esitin. Onnea Heidille! Charppa oli ainoa junnunarttu ja tuomari piti neidistä kovin. Kaunis arvostelu, jossa niukkaa turkkia ei nähty negatiivisena, vaan mainittiin karvan laadun olevan hyvä. Ja onhan se, kun nyt vihdoin on alkanut kasvaa takaisin. Erinomainen kera SA:n saatiin. Valioissa Myrri ja Hertta kisailivat, Myrrin viedessä voiton. Molemmille hieno arvostelu. Veteraaneissa oli yksin Minku, ja sai myös hienon arvostelun kera veteraanisertin ja ollen ROP-veteraani 💓 Parasnarttukisassa Myrri voittoon, Minku sijalle PN2, Hertta PN3 ja Charppa PN4 saaden myös sertin. Siinä olivatkin sitten Charpan sertit mitä saa ennen kahta vuotta ottaa vastaan, nopeasti neiti ne keräsi! ROP- juniorikisassa Charmi nappasi voiton, ollen ROP- juniori jo neljättä kertaa.  ROP- kehässä Myrri liiteli voittoon, olipa hienoa että sisarukset valittiin ROP:ksi ja VSP:ksi! 

Kasvis esitettiin ryhmällä Charmi, Myrri, Hertta ja Luca. Sieltä hienolla arvostelulla KP ja ROP- kasvattaja. Olipa kerrassaan hieno näyttelypäivä ja mieltä lämmittävää saada arvostusta ihan uudelta tollerituomarilta! Mukavat olivat keskustelut ja tuomari kehui niin koiriemme tyyppiä kuin luonnetta kovin. 

Perjantaina vietin vapaapäivää ja kävimme Jarnon kanssa jälkitalkoissa Oriveden seudun koirakerhon mejäkokeessa Hirsilässä. Se olikin minun eka jäljenteko tälle vuotta, mukavaa oli ja kelikin suosi! Kyseessä oli seuran mestaruuskoe, jossa meiltä starttaisi Lumo. Perjantai-iltana saatiin puhelu vastaavalta koetoimitsijalta, yksi kokeen kuudesta koirasta oli sairastunut ja olisi mahdollisuus valmisjälkeen. Eipä sitä kauaa tarvinnut miettiä, otetaanko vai ei. Näin ollen Lumon lisäksi kokeeseen meiltä päätettiin laittaa Charmi, ensimmäistä kertaa VOI- luokan jäljelle! Katkoa ei oltu ehditty treenata koemittaisena lainkaan, eikä muutenkaan VOI- tyyppistä jälkeä. Neidin suoritukset AVO:ssa olivat kuitenkin niin hyvät, että luottavaisin mielin uskallettiin neiti VOI- luokkaan kylmiltään laittaa.

Lauantaiaamuna aikaisin Jarno starttasi kohti Hirsilää Charpan ja Lumon kera ja minä puoli tuntia myöhemmin Myrrin, Hertan ja Minkun kanssa kohti Kontiolahtea. Kontiolahdella oli kaksipäiväiset näyttelyt, lauantaina KV ja sunnuntaina KR. Alun perin sunnuntain näyttelyssä tollerit piti tuomaroida Pia Itkonen, ja se oli pääsyy miksi päätin niin kauas lähteä. No kuinkas ollakaan, tuomarin muutos tuli ja emme päässeet vieläkään tänä vuonna Pian kehään 😕 Nyt molemmat viikonlopun tuomareista olivat ulkomaisia, mutta mikäs siinä, ei kun katsomaan miten tytöt pärjäisivät.

Ajomatka oli pitkä mutta sujui hyvin. Paikan päälle kun saavuin, kävin laittamassa häkin pystyyn kehän laidalle ja sitten alkoikin satamaan. Ei kun kiireellä hakemaan pressua autosta häkin suojaksi. Kyllähän siinä vähän kastuttiin, muttei onneksi ihan läpimäriksi kuitenkaan. Kehän alkua odotellessa paikalle saapui minun handlausavut Pinja ja Tanja. Pinja sai esittää Hertan molempina päivinä ja Tanja lupasi auttaa mahdollisessa pn- kehässä. Siinä vähän treenailtiin ennen kehän alkua ja hyvin sujui.

Tollerit KV- näyttelyssä tuomaroi Ligita Zake. Uroksista voiton vei Belle Fox Twinnie The Pooh "Nalle" ja veteraaneista voiton Grezagords Äksönmän "Veke". Onnea molemmille! Juniorinarttuja oli kolme, eikä kellekään SA:ta. Sitten meidän valiot. Tuomari piti molemmista ja Myrri voittoon, kummallekin SA. Veteraaneissa kisasi Minku ja Grezagords T-Ä-H-T-I. Minku voittoon kera SA:n ja veteraanisertin- näin ollen Minkulista tuli Suomen veteraanivalio! PN- kisassa voiton kera cacibin nappasi Myrri, Hertta oli PN2 vara-cacibilla (vahvistuu cacibiksi) ja Minku PN3- kolmoisvoitto siis! Veteraanikisassa Minku valittiin ROP-veteraaniksi ja ROP- kehässä Myrri ROP:ksi. Eipä olisi paljon täydellisemmin voinut sujua! 

Jarnolta sain viestiä OSKK:n mejäkokeesta. Se kruunasi päivän- Charmi oli tehnyt upean VOI1- jäljestyksen hienoin pistein 45! Melkoinen tulos luokan ensikertalaiselta, vain 13 kk iässä 💗 Kirsikkana kakun päällä Lumppari oli tehnyt liki täydellistä työtä, saaden 48 pistettä ja kruunattiin OSKK:n MEJÄ- mestariksi! Olipas päivä! Mukava oli iltaa viettää tyttösten kanssa Joensuun keskustan hotellissa ja lenkkeillä kivoilla rannan puistoalueilla. Hyvillä mielin ajoissa nukkumaan jotta jaksettaisiin vielä sunnuntaina edustaa kehässä ja sitten pitkä kotimatka.


Charppa ja MEJÄ- mestari Lumo!

Sunnuntaina keli oli lauantain kaltainen, välillä satoi enemmän ja välillä vähemmän. Tollerit tuomaroi sveitsiläinen vanhempi rouva Beatrix Märki Casanova. Uroksissa edellispäivän järjestys toistui, Tuulalle onnittelut Nallen voitosta ja tätä myötä valioitumisesta! Nartuissa toistui myös lauantain sijat, kolmoisvoitto taas 😊 ROP- kisat menivät uroksille, meille VSP:t niin rotukehästä kun veteraaneista. Eipä haitannut, vaan suunnattiin iloisin mielin kotimatkalle 😊

Isot kiitokset meitä kaikissa näyttelykehissä avustaneille! Ja toki myös tuomareille, jotka koiriamme näin hienosti ja korkealle arvostivat 💗 Tästä ne MEJÄ:t ja näyttelyt jatkuvat, heti ensi viikonloppuna ja läpi koko kesän. Muitakin koesuunnitelmia lauman varalle on, katsellaan niiden toteumaa tässä tulevina viikkoina 😎