Tietoa päähenkilöistä

Taika- tollerin (C.I.E RU LV BY EE MVA EE LV LT BALT VMVA RKFV-10 BYW-10 BALTV-10 V-10 BALTVV-16 VV- 16 EEV-17 EEVV-17 RIGAVW-18 HeVW-18 LTVV-19 TK1 BH Copperfox`s Carina) sekä Taikan tyttärien Lumon (FI JVA CIE BY MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BYW- 13 PMV-13 LVV-15 TLNW- 16 EE VMVA LT VMVA HeVW-21 Magicfox`s Malvira) ja Minkun (FI JVA CIE BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA BALTJW-15 TLNJW-15 TLNW-15 BALTV-16 RIGAW-18 HeV-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo) sekä Minkun tytärten Myrrin (CIE FI JVA BY MVA EE MVA EE LT MVA JMVA LV JMVA LT JMVA BALT JMVA RIGAJW-18 JV-18 LTJV-19 RTK1 RTK2 RTK3 Magicfox`s Amarone) ja Hertan (FI JVA EE MVA LT MVA EE JMVA RTK1 Magicfox`s Queen of Hearts) ja Myrrin tyttären Charmin (EE JMVA Magicfox`s Barbera) koirailua kotosalla ja harrastusten parissa raportoi Hanna- emäntä. Naurua ja hammasten kiristystä :)


2022-05-01

Vaihtelevalla menestyksellä

Kurikan menestyjät ROP Myrri ja ROP-vet Minku

Edellisessä postauksessa odoteltiin vuoden ensimmäistä mejäkoetta. Vuoden teemaan sopivasti (vastamäkeä riittää...), koetta ei voitukaan pitää aiottuna ajankohtana, vaan se siirtyi kesäkuulle. Onneksi kuitenkin sellaiseen aikaan, että meillä ei ollut muuta tähdellistä sinä päivänä (näyttely kyllä, mutta sen nyt voi aina jättää väliin). Harmitti kieltämättä aika lailla, kun olisi ollut hyvä kelikin ja kiva olisi ollut päästä kausi starttaamaan. Näillä näkymin mejäkauden startti on nyt 15.5, toivotaan sen toteutuvan! 

Viikonloppuna pyörähdeltiin näyttelyissä. Lauantaina Jarno kävi Hertan ja Lumon kanssa Tampereen nordissa uudella tuomarilla Tiina Tauloksella. Koirien saamat arvostelut olivat hyvin lyhyet, ja keskenään varsin samanlaiset (vaikka koirat nyt on ihan eri tyyppiset). Kaikkea kehuttiin, mutta molemmille luokissaan 2. sijat ja pn- kehässä Hertta nelonen, Lumolle ei sijoitusta. Minä ajelin muun porukan kanssa Kurikan ryhmänäyttelyyn, jossa alunperin piti tuomaroida Pia Itkonen keneltä toivoin saavani arvostelun Charmille (tykkäsi Charmista pentuna), mutta tietenkin taas vuoden teemaan sopivasti, tuomari vaihtui. Tuomarina toimi nyt Reino Korpela, joka on pitänyt Myrristä (hyvä) ja Lumosta (ei osallistunut). 

Päästyäni näyttelypaikalle kävin laittamassa leirin pystyyn ja sitten odottelemaan kehän alkua. Paikalle saapui Charpan veli Viski omistajansa Rekan kanssa, heillä oli näyttelydebyytti tiedossa. Viski on komeassa turkissa ja muutenkin hienon näköinen poika. Viski olikin koko näyttelyn ainoa uros, ja esiintyi kivasti. Tuomarin makuun poika oli vielä "kesken", toki niin kun ikää on 12 kk. Erinomainen kuitenkin tuli arvosanaksi, johon sopi olla varsin tyytyväinen ja siitä on hyvä jatkaa!

Junnunartuissa oli Charmi ja saman ikäinen kisakumppani Armi. Koirat näyttivät siltä kuin olisivat eri rotua :D Charmi täysin turkiton ja siitä johtuen näyttää kuikelolta, kisakumppani hienossa karvassa ja malliltaan roteva. Eipä se yllättänyt, että kivasta arvostelusta huolimatta meille tuli eh ja lopulta luokan 2. sija. Arvostelussa kaikki muu kehuttiin, paitsi turkki: "alaston kesäkarva". Tuomari toivoi näkevänsä Charmin turkin kanssa uudelleen, toivottavasti päästään sitten näytille kun karva on joskus kasvanut takaisin.

Avoluokassa kisasi viisi narttua, joista yhdelle sa. Valioissa oli yksin Myrri ja tuomari tykkäsi Myrristä edelleen. Hienolla arvostelulla eri sa. Veteraaneissa kisasivat Minku, ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa, ja Lucy. Kummallekin eri sa ja Minku voittoon, saaden ensimmäisen veteraanisertinsä ja ollen ROP- veteraani 😊

Pn-.kehässä Reka esitti Minkun ja minä Myrrin. Myrri laitettiin heti ykköseksi ja Minkun sijoitus oli pn2. Myrri oli myös suoraan ROP. Kasvattajaryhmäkin esitettiin saaden KP ja oltiin ROP- kasvattaja. Kiitokset ryhmän esittämisessä avustaneille!

Sunnuntaina käytiin Tampere KV:ssa norjalaisessa tuomarilla Börje Espelandilla. Olin aiemmin käynyt hänellä Myrrin, Lumon ja Taikan kanssa, ilman mainittavaa menestystä. Eipä siis yllättänyt, että tytöt eivät luokissaan pärjänneet. Hertta oli valio 2. ja Myrri 3, molemmille sa. Tuomari toivoi enemmän draivia ja temperamenttia molemmille. Mielestäni aika kyseenalainen toive, mutta ehkä se pelkillä näyttelykoirilla sitten on joidenkin mielestä toivottavaa. Meillä kun harrastetaan ja kisataan paljon muutakin, ei rauhaton temperamentti ole todellakaan sitä mitä haetaan. Lumo hävisi veteraaniluokassa Estalle, mikä ei myöskään yllättänyt, olihan näin käynyt samalla tuomarilla jo aiemminkin. Lumo oli kuitenkin lopulta pn3, meidän valiot eivät sijoittuneet. Isoin ylläri oli täysin nakun Charmin eri ja vielä luokkavoitto, kyllä harmitti ettei sitä turkkia ole, SA kun olisi muuten tullut (tuomarin sanoin). Joten junnuvalio siirtyy jälleen odottelemaan aikaa parempaa ja turkin kasvua. On tässä onneksi aikaa sinne lokakuun alkuun saakka, joten jaksan vielä uskoa sen olevan saavutettavissa. Kasvattajaryhmämme oli KP:n kera ROP- kasvattaja. Melkoisen laihoin tuloksin siis kasvista lukuun ottamatta Tampereella, onneksi Kurikasta sentään saatiin jotain kotiin tuomista.

Viime viikolla kävivät PEVISA- tutkimuksissa silmien osalta Charmi ensimmäistä kertaa ja Myrri kolmatta. Molemmilla olivat terveet silmät! Charmin polvet myös tutkittiin ja terveet olivat (0/0). Charmin Hilma- sisko oli myös käynyt PEVISA.ssa. Terveet silmät ja kuvanneen lääkärin mukaan luustokin. Kennelliiton lausuntoja odotellessa siis..!